pátek 15. června 2018

Čím leštit nerez

Rozhodně zapomeňte na to, že nerez vyčistíte snadno a rychle pouze obyčejným saponátem. Právě ten vám na povrchu zanechá nehezké šmouhy. Pak ho ale musíte důkladně odstranit, a nerez ještě přeleštit oním. Všechny totiž nejsou stejné, nemusí vám vyhovovat a leštit tak, jak byste si představovala.


Než vyházet několik stokorun, abyste jich vyzkoušela více, raději dejte na babské rady. A zde jsou jejich vyzkoušené rady. Jak nerez leštit a chránit.


Pokud si všimneme, že nerezové vybavení je poškrábané nebo zakalené, pomůže, když ho vyleštíme a vrátíme mu tak jeho vzhled a zároveň ochráníme povrch. Tady je několik možností jak na to: Koupíme speciální leštidlo na nerez. CIFem na nerez a bude to.


Ještě než se dostaneme k tomu, jak čistit nerez snadno, rychle a účinně, je třeba připomenout, jaké prostředky a pomůcky by mohly nerezový povrch nenávratně poškodit. Nerez můžete leštit pomocí běžných domácích produktů, jako jsou čističe na sklo, olivový olej, citronový olej, nebo dětský olej. Jemně si navlhčete hadřík z mikrovlákna zvoleným leštidlem (stačí použít jen několik kapek) a důkladně vyleštěte celý povrch nerezového spotřebiče. Jiné nástroje by vám nezajistily službu, jakou požadujete. Kdysi jsem ji vyčistila nevím čím a zůstly tam takové škaredé čmouhy a teď to nejde ničím odstranit.


V novej kuchyni mame vsetky spotrebice nerezove bez upravy proti odtlackom prstov. Najmä na varnej doske je po vareni vidiet kazdy flak aj od obycajnej vody. A tiez digestor a mikrovlnka. Je to hrozne, nicim nejdu dole tie odtlacky a flaky. Poradite nejaky ucinny pripravok?


Na troubu a gril, když už nic nepomáhá tak asi drátěnku ( tu, která nepoškrábe). Na nerez varnou desku používám jedině Drift nerez čistící-nic lepšího neznám postříkám to přímo po vaření pak to setřu mokrou papírovou utěrkou nebo hadříkem a pak do sucha utřu a SUPER, dokonce mě zmizly šmouhy po cifu a dalších prostředcích, které stály za houby. Označení nevím, mám jí už spoustu let.


Leštěním obvodem malého kotoučku ti to pořád bude dělat zvlněný povrch, který je na lesklém povrchu hodně výrazný. Vídeňské vápno je na nerez moc měkké brusivo. Predovšetkým odtlačky prstov, fľaky na nereze alebo škrabance, ktoré občas narobia vrásky a ich odstránenie je večné trápenie. To všetko vám teraz ukážeme v nasledujúcich odsekoch.


K oživení povrchu a obnovení lesku nábytku i jiných dřevěných ploch je nutné zvolit dobrý ochranný a lešticí prostředek a správně ho používat. Na hlubší rýhy a škrábance už pouhé vyleštěn. Na pohled chladná a lesklá elegance příslušenství kuchyně z nerezu není zadarmo.


Dokonalý vzhled si totiž žádá péči a údržbu. Jak ale „ nerez “ správně čistit, aby nedošlo k jeho poškození? Podle mě není nutný svody leštit tak dokonale,když po pár jízdách se přirozeně zabarví a stejně efekt zrcadového leštění zmizí.


Je jasný,že když sou jen mírně znečistěný,spíš jen zabarvený,stačí. Samozřejmě, že citlivě a pečlivě. Postup je zřejmý - navlhčit pastu, nanést na čištěný předmět a hadříkem leštit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky