středa 13. června 2018

Recept na sušení švestek

Tématické fráze: sušení švestek sušení švestek v troubě jak sušit švestky sušené švestky recept jak usušit svestky sušené švestky domaci sušene švestky sušení švestek v domácí sušičce sušené švestky recepty křížaly ze švestek jak se suší švestky recept na sušené švestky sušení švestek v sušičce. Nejčastěji se švestky suší celé a neloupané. V případě, že je nechceme sušit s peckou, opatrně je vypeckujeme – kousek nařízneme a prstem vytáhneme pecku.


Recept na sušení švestek

Zase asi na hodin přerušit a dosušit při °C asi hodiny. A důležitá věc - pokud máš ventilátor - tedy horkovzduch - určitě ho nech zapnutý, pokud ne, musí při sušení mít pootevřená dvířka aby odcházel vlhký vzdućh z trouby ven (stačí třeba korková zátka). Jinak správně usušená švestka musí být.


Ve druhé vlně sušení zvyšte teplotu na °C po dobu hodin. Následně sušení opět na hodin přerušte. Nakonec na hodiny dosušte švestky při teplotě 65°C a půl hodiny před dodušením poroste švestky studenou vodou, ať jsou hezky lesklé. Určitě se nesnažte sušení urychlit vyšší teplotou, švestky pak pukají a. Pak sušičku na hodin vypneme. Po této době znovu zapneme sušičku na hodin a pak ji znovu na hodin vypneme.


Nakonec znovu sušičku zapneme a švestky dosušíme podle potřeby. Doba sušení závisí na velikosti švestek a jejich zralosti, takže přesně se určit nedá. Nejlépe bude jednu švestku ochutnat a případně.


Veškeré ovoce důkladně omyjeme - kromě švestek , které můžeme nechat celé, vypeckujeme a rozložíme na sušící mřížku řeznou plochou vzhůru. V tomto článku se dozvíte, jak správně sušit švestky tak, aby vám vydržely na dlouhou dobu. Další si vzpomene na švestkový koláč nebo úžasné bramborové knedlíky plněné švestkami a posypané mákem.


Sušené meruňky, broskve, švestky! Ve výběru nemůžou chybět ani povidla, z kterých se připravují výtečné buchty nebo koláče. Když se na podzim sklidí švestky, vyvstane otázka, jak je zpracovat, aby se nezkazily.


Ale nejsou příliš levné a hlavně při domácím sušení švestek budeme mít jistotu, že výsledný produkt máme bez chemikálií, bez kterých se průmyslové sušení neobejde. Na září na září těšili se sadaři. To je moje oblíbené motto na měsíc září.


V sušárně je rušno, loupou se opět po roce švestky na sušení , vaříme z nich povidla a balíme sušené ovoce na zimu. Letos jsme je pro Vás zabalili do nových obalů se zipovým uzávěrem, který umožňuje sáček opakovaně otevřít a. Tip pro sušení švestek : Jak na tuhou slupku? Pokud vám vadí tuhá slupka podomácku sušených švestek , můžete ji příště zjemnit jednoduchým trikem.


Po půl minutě sceďte a teprve pak odstraňte pecky a dejte sušit. Maso jsem dala na necelou hodinu do mrazáku, aby zatuhlo. Pro sušení potřebujete skutečně tenké plátky (mně se podařilo nakrájet je na tloušťku 2-mm). Maso, které si na chvíli odpočinulo „u ledu“, se při krájení tolik nekroutí a dovolí lépe a přesněji vést nůž. Zde je postup na sušení švestek v troubě.


Další inspirací tu máme na nekynutý koláč z máslového těsta ozdobený makovou náplní a samozřejmě také švestkami. Sušiček ovoce najdete na trhu spousty, ale nejlepší jsou ty, které umožňují ovládat teploty sušení. Většina sušiček má nízkou výšku pater na sušení , takže se tam celé švestky nevejdou a je nutné je rozpůlit. Postup sušení je pak stejný jak v. C nebo do sušičky na ovoce.


Pokud sušíme v troubě, necháme trochu pootevřená dvířka, aby mohla vlhkost ven (mezi troubu a dvířka například strčíme vařečku). Dobu sušení - nejprve hodin a jakmile tato doba uběhne, choďte švestičky kontrolovat cca po hodince, dokud nebudou plody úplně tuhé. Ale celková délka sušení se může lišit podle typu sušičky.


Může se vám protáhnout klidně i na hodin. Prostě to musíte vyzkoušet. K sušení jsou nejvhodnější hodně vyzrálé až zavadlé švestky s vyšším obsahem cukru.


Zbavíme je stopek, opláchneme, po částech vhodíme do vroucí vody, ihned zchladíme, necháme dobře okapat a poté je sušíme v troubě nebo v sušičce, nejprve při nižší teplotě (asi C), později můžeme teplotu zvýšit. Stejně tak lze švestky usušit na vícero způsobů a kromě větších kusů sušeného ovoce lze například vytvořit také šťávu. Pokud doma nemáme sušičku ovoce, je optimálním způsobem na sušení švestek tento třístupňový systéNejprve sušíme švestky po dobu hodiny při otevřené troubě a při termostatu nastaveném na úsporný režim.


Tak dosáhneme teploty kolem stupňů Celsia. Pak plody do doby hodiny necháme přirozeně vychladnout a. Chci se zeptat na zkušenosti se sušením ovoce (konkrétně švestek ) v elektrické troubě (nemám horkovzdušnou). Dostala jsem od kamarádky košík švestek , děti sice švestky jedí, ale na posezení košík nesní a koláč bych jedla sama.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky