pondělí 24. prosince 2018

Jak vycistit mycku ocet

Takže řekněme, že se podíváme na to, jak vyčistit myčku bez průmyslové a životnímu prostředí škodící chemie – čili ekologicky. Na výběr máme několik osvědčených prostředků, které jsou ekologické, ale přitom dobře čistí. Ano, je to klasický ocet a jedlá soda, také kyselina citronová. Pojďme si nyní sepsat pár kroků k tomu, jaké jsou metody a jak správně pečovat o myčku aby byla stále funkční a nezapáchala. A jak už je naším zvykem, rádi používáme na úklid věci, které neobsahují chemii a většinou je máme doma.


Chcete-li svůj spotřebič důkladně dezinfikovat.

Je to časově docela náročné, komerční prostředky na vodní kámen a mastnotu stále dražší, a vy to tak stále jen odkládáte? Přečtěte si tento článek a dozvíte se jak se o svou myčku postarat (a znečištění předcházet) a jak ji levně, a k tomu i účinně a rychle vyčistit. A vaše nádobí budou vždy hygienicky. Vedle octu doporučujeme k čištění pračky i sodu, která zefektivní celou údržbu. Nejprve tedy nasypte půl hrnku sody do přihrádky, kam dáváte prací prášek.


Přitom naše babičky měly ocet v ruce téměř denně a moc dobře věděly proč. Pokud jste si všimli, že z vaší vany nebo dřezu neodtéká voda, pravděpodobně máte ucpaný odpad. Pokud si toho naštěstí všimnete včas, můžete odpad vyčistit věcmi, které máte běžně doma.


Není nic nepříjemnějšího, než když vám páchne nádobí, a zjistíte, že je to kvůli myčce.

Pokud ji pravidelně čistíte, neměl by takový problém nastat. Existuje však levný a účinný způsob, který vám navíc nezabere ani mnoho času. Prostory kolem bubnu pračky jsou na první pohled nepřístupné, stejně tak hadice, kterou odtéká špinavá voda. Ocet , jedlá soda, bor. Přesto je můžete poměrně snadno vyčistit bez toho, abyste rozebrali celý spotřebič.


Potřebovat budete jen obyčejný ocet , který určitě máte ve spíži. Když ho ještě doplníte. Nečistoty mohou způsobit i zanesení odtoku vody a její ucpání. Prosím,máte někdo zkušenosti, jak vyčistit myčku octem? Kam nalít ocet ,jaké množství a jakou teplotu.


Potíž je v tom,že u naší myčky je vždy program s předmytím,pouze bez předmytí je rychlý program na 5O stupňů,což se mi zdá na vyčištění málo. Naše babičky se bez něj v domácnosti neobešly. Jeho sílu uplatníte i při čištění vnitřního prostoru myčky. Stačí nalít ocet na dno myčky.


Ideálně alespoň půl lahve, ale klidně i celou. Záleží, jak moc je myčka špinavá. Doporučení se samozřejmě budou různit. Jak často filtr čistit?


Filtr tak můžete čistit například jednou za tři dny, jednou za týden nebo třeba jednou za cca mycích cyklů.

Kromě používání chemických čističů a odmašťovačů myčky, existuje ještě jeden jednoduchý, levný a rychlý trik jak zbavit myčku mastnoty, vodního kamene a zápachu. Tuto skvělou schopnost má váš oblíbený všemocný ocet. Každá hospodyňka ví, jak využít sílu octa nejen na vaření. Přišlo mi dnes mailem, VYZKOUŠENO NEMÁM a ani ZKOUŠET NEBUDU, my máme hodně měkkou vodu, nemusím mít ani sůl v myčce , ale třeba se někomu bude hodit.


Podle mě by neměl ocet ublížit, kdysi jsem tímto způsobem čistila překapávač a běžně ocet používám v. Podobně jako u jiných spotřebičů podobného typu, i myčky si vyžadují pro své 1 fungování i 1 péči. I když to vypadá, že myčka. Ta zahrnuje i čištění a na toto téma se podíváme blíže v následujících řádcích. Proč a jak vyčistit myčku. Dovnitř dáte špinavé nádobí, ven vytáhnete čisté.


Pokud dáváte přednost domácím prostředkům, pomůžou vám ocet , soda nebo kyselina citronová. Nemusíte se bát, klidně ho použijte i litr. Nalijte ocet na dno myčky. Já většinou zjistím, že jsem myčku opět dlouho nečistila podle toho, že z ní vyndám pro mycím programu nádobí plné usazenin.


Pak prostě naliji do myčky takové množství octa, jaké zrovna mám doma.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky