úterý 25. prosince 2018

Elektrický přímotop spotřeba

Přímotopy a jejich spotřeba. Opomíjenou a přitom důležitou ekonomickou výhodou při použití elektrického topení jako hlavního zdroje vytápění je využití tzv. Celá domácnost s veškerými elektrickými spotřebiči tak díky tomuto tarifu spotřebovává elektřinu. Zkrátka s sebou vezměte prakticky elektrický přímotop a více neřešte! Na řádcích níže naleznete zevrubný rozbor klíčových parametrů, jež byste měli během nákupu sledovat.


Pod pojmem přímotop se skrývá hned několik různých druhů zařízení. Každý z nich se vyznačuje trochu jinými charakteristikami, a proto. Jak správně vybrat elektrický přímotop ? Vzhledem k tomu, že trh je doslova zasypán celou řadou různých druhů elektrických topidel, musí před samotným nákupem proběhnout volba toho správného typu. Podstatnými kritérii pro výběr potom jsou výkon, velikost vytápěné místnosti, spotřeba energie a bezpečnostní prvky.


Pokud je Vaším cílem co nejlépe vytopit některou u uzavřených místností v bytě, vaše volba by měla padnout na přímotop s ventilátorem (někdy je také najdete pod označením teplovzdušné ventilátory). Všechna elektrická energie ve ventilátoru se proměňuje na teplo v odporových článcích a. Mezi jeho přednosti oproti typickému teplovzdušnému přímotopu také patří nevysoušení vzduchu. Zařízení je volně stojící a má elegantní a nenápadný design. Individuální přístup k zákazníkům. Zde nelžeme a na rovinu Vám spočítáme, alespoň přibližně náklady.


Samozřejmě Vám řekneme, že výpočet je pouze orientační, protože vždy záleží na tom jaké je v konkrétním roce chladno, na umístění domu, bytu chalupy, kanceláře. Jak už název napovídá, olejové radiátory jsou naplněny olejem, který je v nich ohříván elektrickým proudem. Výhodou je, že jsou téměř bezúdržbové a mají dlouhou životnost. Naopak nevýhodou je větší spotřeba energie, kterou si na vyhřátí místnosti vyžádají.


Záleží na tom kolik hodin tam budete topit ( tj. skutečný čas sepnutí topidla) a jaký má výkon ten přímotop. Potom ještě záleží jakou máte sazbu (kolik platíte za kWh). Když si pořídíte takovéto měřidlo, prodává se v mnoha verzích, nastavíte cenu za kWh tak přístroj ukáže jaká byla spotřeba v korunách. Výkon a spotřeba energie. Zakoupili jste si luxusně vyhlížející přímotop , ale stále je vám zima, i když jede na plné obrátky?


Patrně jste si před výběrem špatně spočetli potřebný výkon ve Wattech. Doporučujeme si zachovat mírnou rezervu, neboť nikdy nevíte, kam. Se topí elektrickým přímotopem a voda ohřívá elektrickým. V dolní části nasává chladný vzduch, který se během průchodu topným tělesem ohřeje. Následně uniká mřížkou v horní části topení.


Díky silnému proudění se zvedá i usazený prach na podlaze. Lze jej umístit na zeď a nebo pomocí přídavných nožek lze používat jako přenosný konvektor. Elektrický konvektor je opatřen připojovací šňůrou se zástrčkou. Pomocí ovládacího panelu lze nastavovat výkon tělesa, pomocí termostatu regulovat teplotu a vypínačem ovládat funkci ventilátoru. Použití: pro přitápění.


Druhou výhodou jsou nízké provozní náklady. U elektrických přímotopů lze využít levných tarifů za elektřinu. Navíc tyto systémy fungují téměř bezúdržbové, a tak jsou pro trvalé nebo doplňkové vytápění dobrou alternativou. Vnější zdivo není zatepleno.


Spotřeba tepla klesla po nových oknech a termohlavicích o. Spotřebu bytů mnohem více ovlivňují lidé než jeho poloha. Spotřeba bytů nad sklepy rozhodně není vyšší než uprostřed nebo v. Poslední typ vytápění je pomocí elektrického přímotopu. Využíván je především k velmi rychlému vytopení koupelny. Oblíben je převážně mezi matkami, předtím, než jdou koupat děti.


Při provoz elektrického přímotopu je však důrazně dbát na bezpečnost!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky