úterý 4. prosince 2018

Jak vyčistit dvířka od trouby

Jak vyčistit skleněné dveře od trouby. Nevidíte skrz skleněná dvířka do trouby ? Pak je již na čase pustit se do ostranění špíny a mastnoty, která se na nich usadila. Podívejte se na rady, které vám s tím pomůžou. Vychytávka pro praktické ženy.


Zatečený tuk z pekáče s kuřetem v prostoru mezi skly trouby , snadno umyjete, když vnitřní sklo trouby jednoduše odstraníte.

Prozradíme vám osvědčené triky, jak špinavou troubu vyčistit i bez použití agresivních čističů plných chemie. Pasta z jedlé sody vám poslouží jako skvělý čisticí prostředek , který funguje na staré připečeniny na stěnách a na dvířka pokrytá mastnotou. To vše se dá přežít, ale nejhorší je (podle nás) čištění špinavé trouby. Dá se to nějak udělat bez pomoci servisu,který by dvířka asi demontoval,což bych nerada.


Pak ještě,čím nejlépe úplně dočistit sklo. Rychlý návod vám práci usnadní. Záleží na tom, jak moc byla skleněná dvířka od trouby špinavá.


Pokud se vám nechce čekat hodin, můžete vyzkoušet i jednu kratší variantu. Vyzkoušejte i prášek do pečiva.

Ta vám zabere jen pár desítek minut. Na sklo trouby vám totiž skvěle poslouží i směs z prášku do pečiva. Jeden pytlíček rozmícháte v. Dobrý den, mám vestavnou troubu Whirpool a podařilo se mi zašpinit dvířka zevnitř.


Nemáte někdo zkušenost? Dvířka jsou ze dvou skel, zvenku je umyju hravě ale jak dovnitř? Dají se dvířka nějak rozmont.


Moderní pečicí trouby od společnosti Electrolux mají vnitřek vyrobený z odolného smaltu, který stačí po každém pečení otřít vlhkým hadříkem. Modely vyšších tříd jsou dokonce vybaveny samočisticími funkcemi, které tu nejhorší práci udělají za nás a bez chemických prostředků. Jednou za čas by se pak měla vyčistit celoskleněná čelní dvířka trouby. Každá hospodyňka někdy stála před problémem, jak z trouby dostat připečené zbytky jídla a skvrny od omastku. Další tipy, jak vyčistit troubu.


Zkuste to také s citronem, který zbaví troubu připálenin, nebo s práškem do pečiva. Ten už od pradávna používaly naše babičky na čištění mastného a špinavého skla trouby. Skleněná dvířka trouby. Na skleněná dvířka v žádném případě nesmíme brát tekutý písek nebo prostředky obsahující ostré částečky. Mohly by sklo poškrábat.


Na poničeném povrchu se pak nečistoty usazují o to více. Přizvěte na pomoc prášek do pečiva.

Postačí rozmíchat pytlíček v litru. Poradíme vám, jak vyčistit troubu od mastnoty a připálených kousků jídla, aniž byste na ní „nechali ruce”. Hledáte způsob, jak vyčistit troubu snadno a bez chemie?


Není to totiž jednoduchý úkol, zvlášť proto, že většina volně dostupných přípravků na čištění trouby stojí sice balík, ale tak úplně nefunguje. Po prohození panelů chodí dveře jak u nové trouby. Asistence druhé osoby velmi užitečná. V mém případě manželka.


Po demontáži panelů se trouba tak trochu rozpadá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky