pondělí 3. června 2019

Omylem obarvené barevné prádlo

Nechtěně obarvit prádlo se dříve nebo později zkrátka podaří každému. Ačkoliv se nejedná o nic dramatického, některých kousků oblečení je přece jen škoda se vzdát. Proto se dnes zaměříme na rady a tipy, jak odbarvit omylem obarvené prádlo. Jak odbarvit omylem obarvené prádlo Od jezzina 27. Je to nehoda, která někdy v životě postihne asi každého, kdo doma pere: do várky bílého prádla se “záhadně” připlete drobný kousek – ještě nesepraný a výrazně barevný.


Beckmann odbarvovač na omylem obarvené prádlo odstraňuje z bílého a stálobarevného prádla nechtěné zabarvení a zašedlost.

Odbarvovač můžete použít pro ruční praní nebo praní v pračce. Lze ho použít na na všechny druhy textilií (včetně jemných) a za jakékoliv teploty. Po použití není třeba oděvy znovu prát. Před použitím je třeba provést zkoušku.


Všechny informace o produktu Bělidlo, změkčovadlo, škrob Dr. Sáček vystačí na odbarvení kg prádla váženého za sucha. Pro praní v pračce jsou potřeba sáčky. Vzhledem k velké rozdílnosti tkanin nelze vždy zaručit výsledek.


Použití v pračce: Na velké kusy oblečení a lehké odbar.

Zkoušla jsem přípravek na omylem obarvené prádlo (manželovo růžové triko bylo po vyprání s něčím morým barvy opraného hadru na podlahu) a fungovalo to. U sytých barev bych byla přesvědčená, že dojde ke změně, která nebude ku prospěchu věci. DM cca kc, nevim kolik toho pradla je, ale me stacily tri pytliky, jelikzo manzel zapnul pracky kde bylo ruzove, cervene, bile, cerne.


V takových případech se k praní přidává ocet. Viditelně se to projeví na záclonách nebo spodním prádle. A pozor - funguje i na barevné prádlo. Jedlá soda: slouží spíše k dlouhodobějšímu udržení bílé barvy, než k okamžitému vybělení.


Pokud se používá pravidelně, prádlo si bude udržovat přirozený bílý. Nejvhodnějším tipem se zdá být k těmto účelům přímo určený odbarvovač na omylem zabarvené prádlo. Někdo doporučuje i savo, ale to nemá příliš efekt. Pokud je něco barevné na původně čistě bílé prádlo je možné zkusit bělidlo v prášku, které barvu vyžere. Uschovej ho pro přípa že ho budeš OKAMŽITĚ potřebovat.


Ovšem málokdy pereme jen čistě. Pokud budeš postupovat přesně dle doporučení a návodu, pak je šance, že omylem obarvené prádlo zachráníš :-) Pomocník na omylem obarvené prádlo. Používejte pouze na bavlnu. Složka decolour formula vysoká odbarvovací schopnost.


REACH) v platném znění BEZPEČNOSTNÍ LIST Určená použití směsi odbarvuje omylem obarvené bílé a stálobarevné oděvy 1. Zkouška stálobarevnosti Rozpusťte kávovou lžičku prášku ve 1ml co nejteplejší vody. Namočte do roztoku nejméně viditelnou část oděvu, kde budou obsaženy všechny barvy.

Doteďka jsem to nepotřebovala, a myslím, že se bez toho pohodlně obejdu. Roztřídit prádlo netrvá ani minutu, slepá ještě nejsem, abych nepoznala barevné od bílého, tak proč utrácet za ubrousky, když za tu cenu můžu mít něco příhodnějšího, co opravdu chci nebo potřebuju. Nicméně má pár šedých a čených, takže i tyto barevné dal do pračky na stupňů.


Je ještě šance z věcí (původně bílých) mít bílé ? Prosím o radu a děkuji. Jelikož se tu kde kdo ptá na koniny, tak já mám skutečně vážný problém. Přítel omylem přihodil červené tričko k bílému prádlu a já mám nyní růžovoučkou košilku :D , kterou mám moc rád a nikdo mi nedokáže poradit jak ji znova udělat bílou, maminky i babičky selhaly.


Omylem obarvené prádlo v pračce ještě nějak resuscitovat jde, ale když vyvaříte zimní bundu, to už člověku přijde líto. U drogerii už mě znají. Ne na tu, co mám furt, ale na tu lesní. Prodavačka se zeptala:.


Snažila jsem se jí vysvětlit, že problém je jinde. Povedlo se vám obarvit bílé ponožky a košile na růžovo? Máčejte je tak dlouho v čerstvém mléce, dokud nezkysne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky