čtvrtek 23. května 2019

Římský hrnec diskuse

Blanka7: Já mám glazovaný spodek římáku a vršek ne. Když v něm peču chleba, tak to dělám tak, že do spodní nádoby, lehce vystříkané olejem, dám těsto, které nechám pod utěrkou ještě nakynout a do horní nádoby dám vodu. Ahoj hospodyňky, máte někdo zkušenosti s přípravou jídel v římském hrnci?


V časopise Test pro spotřebitele popisují jeho výhody a snadnou přípravu jídel, avšak moje kamarádka má trochu jiné zkušenosti (ač postupovala přesně podle návodu, jídlo z něj bylo cítit popelem!). Vaří se v něm úplně stejně jako v normální zapékací misce, jenže bez tuku. RadovanMarin: Myslím si, že žádný hrnec se nevyrábí s chemickými přísadami a všechny se myjou teplou vodou bez saponátů. Tvar je pěkný, ale ta cena je opravdu astronomická.


Kdyby stál tak polovičku, neváhala bych, ale takhle si nechám zajít chuť a budu používat svůj starý hrnec. Celý římský hrnec se před použitím musí aspoň na minut zcela ponořit do studené vody, aby se v něm dalo péct skoro bez tuku. Podívejte se na rady k vaření a pečení a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Ahoj holky, dostala jsem od mamky nádherný římský hrnec , ale nějak si s ním nevím rady. Je k němu sice manuál a pár receptů, ale jediné co jsem zatím pobrala je, že se namáčí. V první řadě dáme Římský hrnec namočit dle návodu k použití. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a navrstvíme do Římského hrnce.


Firmy trpící kvůli viru můžou od pondělí žádat o příspěvek na mzdy. Práce z domu v době koronaviru. Rozsáhlá diskuzní fóra pro rodiče. Těhotenství, poro miminka a batolata. Diskuze podle narození i regionu.


Rozhodně pomalý hrnec je lepší volba. V pomaláči máš tisíckrát víc možností co do něj dát, tuk dam dávat nemusíš žádný, jídlo super, bez míchání, bez starostí. V poslední třetině pečení víko odstraníme (lze ale nechat po celou dobu pečení), římský hrnec přendáme na polohu středního roštu (pokud se vejde, jinak necháme na spodním roštu) a chlebík dopečeme.


Pokud nemáme římský hrnec , chléb můžeme upéct v jakékoliv žáruvzdorné nádobě. Pečeme se zakrytím víkem 5h při teplotě 150°C. V půli pečení obrátíme maso. Po dopečení dáme maso na talíř, zakryjeme fólií a necháme odstát.


Římský hrnec diskuse

Taky mám kuchařku pro římský hrnec , ale používám z ní asi dva recepty. Takže jednoduše: celý hrnec se musí aspoň na min namočit (potopit, celý) do studené vody. Pak použijete jakýkoli oblíbený recept na pečení , pro který je třeba hlubší pekáček. Když si vezmeš obsah l - to je plný hrnec , takže netto asi l, aby ti to nepřetékalo, tak při porci půl litru na osobu (to by bylo dost, ne?) to máš dobrých porcí. Tak si odhadni potřebu a spotřebu.


Ahoj, potřebuji poradit jak péct v římském hrnci a popřípadě nějaké dobré recepty. Zatím jsem dělala jedno jídlo a bylo to moc dobré. Máte zkušenosti a fígle? Existuje několik způsobů, jak se dají dlouhodobě uchovat potraviny a zavařování je jedním z nich.


Dnes sice není problém nakoupit zavařeniny v jakýchkoli potravinách, ale také není problém vyrobit si vlastní zavařeniny s minimální časovou náročností, pokud použijeme moderní zavařovací hrnec elektrický. Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. V hliněném hrnci se vaří zdravě a šetrně.


Používali jej již staří Římané, od toho také vznikl název římský hrnec. Ostatně hliněné pálené neglazované nádoby provázejí lidstvo již od počátku. Jak římský hrnec používat? S tím rozdílem, že např.


Keramický stojan na pečení kuřete Vám pomůže připravit skvěle propečené kuře. Jednoduše ho nasadíte na stojan a vložíte do.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky