středa 29. května 2019

Kameninový hrnec na kysané zelí

Součástí je poklička i zátěž. P oměr plnění zeláku zelím je 95. Základem pro výrobu kysaného zelí je kameninový hrnec.


V naší nabídce najdete tradiční keramické bucláky od české firmy Krumvíř. Máme s nimi dlouholeté zkušenosti a zelí v nich ideálně vykvasí.

Kolem víka má hrnec žlábek, který se naplní vodou, a docílí se tím vzduchotěsnosti. Charakteristická nakyslá chuť. V této kategorii naleznete keramické (kameninové) sudy na zelí (zeláky), které se nám za mnoho let prodeje nejvíce osvědčily. Nabízíme lety ověřené slovenské sudy na zelí , až do objemu 40l. Každý sud na zelí (zelák) se snažíme co nejlépe zabalit, aby nedošlo k jeho poškození během přepravy.


Tradiční nádobou pro výrobu kysaného zelí je keramický nebo kameninový hrnec Kysané zelí je jedním ze základních kamenů východoevropské i asijské stravy. Kameninový hrnec - zelňák.

Inzerát byl odebran z oblíbených. Hrnec na nakládání keramický, ruč. Před vánoci pouze na osobní odběr.


Sterilace udrží kysané zelí déle použitelné, ovšem tímto procesem se veškerý přínos kysaného zelí ztrácí. Tím nejjednodušším receptem, jak nejlépe uchovat kvašené zelí , je po vykvašení umístit nádobu do chladné místnosti a jednou za dva až tři týdny kontrolovat, zda je zelí pod vodou a zda je ve žlábku pod víkem zeláku stále voda, aby k zelí nemohl vzduch. Zelák je v půdorysu kruhový. Tvar má kónický, kdy se v horní části, kde jsou připevněná keramická ucha začne opět uzavírat. Velice kvalitní sud na zelí vyrobený z přírodních materiálů.


Vhodný k nakládání zelí ,masa nebo okurek. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah.


Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Když už neunikají žádné vzduchové bubliny, zakryjte hrnec čistou utěrkou a uzavřete víkem. Autor: TAJ MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: účinků kysaného zelí na zdraví.


Domácí výroba kysaného zelí. Jak vyrobit domácí kysané zelí ? Uplne na dno kameninove nadoby davam svazek cerstveho kopru.

Podotykam ze jsme to delali dlouho s ruznymi zavazimi ale nikdy nebylo zeli. Na plotně rozpustíme v nádobě (umožňuje-li to pomalý hrnec , pak nejlépe přímo ve vyndávací nádobě pomalého hrnce) sádlo. Na něm orestujeme zprudka z obou stran stehna, která pak vyjmeme a na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme cukr a za stálého míchání necháme pěkně zkaramelizovat.


Pak přidáme kysané zelí a za stálého míchání necháme. Slouží zejména k přípravě doma nakládaných pokrmů, jako jsou kvašáky, zelí , utopenci, ryby, sýry a další lahůdky nakládané do oleje nebo octového nálevu. Tento hrnec má na horní hraně speciální drážku, do které se nalije voda a teprve pak se do ní položí víko – tím se vnitřní prostor hermeticky zcela uzavře.


Vzhledem k velmi vydařenému tvaru a povrchu může být i. Má důležité místo ve výživě, obsahuje vitaminy C, B a provitamin A. Z minerálů vyniká především vysoký obsah draslíku a síry, která způsobuje jeho lehce štiplavou chuť. Zelí na krouhání a uskladnění. V tlakovém hrnci na troše oleje osmahneme cibulku na kostičky. Přidáme zelí , kmín, trochu vody a přiklopíme, jen co začne hrnec pískat necháme 3-minut dusit a hned vypneme.


Odpaříme, otevřeme a zalejeme škrobem s vodou a zahustíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky