pondělí 20. května 2019

Krutony do polévky v troubě

Krutony do polévky v troubě

Všechny plátky potřeme z obou stran máslem. Skládáme je na plech a pečeme v troubě dozlatova. Během pečení je otočíme. Hotové krutonky vkládáme do polévek.


Krutony do polévky v troubě

Do másla také můžeme přidat bylinky. Krutóny do polévky v mikrovlnné troubě Do různých polévek i salátů se používají chlebové krutóny. T ale při smažení nasají velké množství tuku a pak jsou nezdravé.


Pokud jich potřebujte větší množství, je lepší (i o něco zdravější) upéct krutony na plechu v troubě. Krutony nejen do rybí polévky. Stonky odstraníme a lístky nasekáme na jemno. V misce smícháme g oleje, malé podrcené stroužky česneku, sůl, čerstvě mletý pepř , bylinky a krutony.


Krutony do polévky v troubě

Vše rozprostřeme na plech. Pečeme v troubě předehřáté na 1°Celsia po dobu až minut, dokud nejsou krutony křupavé a dozlatova upečené. Chlebové krutony uložíme do uzavíratelné dózy a používáme jako přílohu do polévek zeleninového typu nebo jako posyp salátů. Houskové krutony Starší housky (veku,toustový bílý chléb) nakrájíme na kostičky 1x1x1cm, v nádobě pokapeme mírně olejem, a dále postupujeme jako u chlebových krutonů. Tématické fráze: krutony z rohliku smažené krutony hrníčkové muffiny chlebové krutony krudony krutony do polévky recept opečené krutony krutony z chleba krutonky krutonky recept muffiny hrníčkový recept krutonky z chleba hrnickovy recept na muffiny krutony z rohlíku v troubě hrnickovy recept muffiny smažene krutonky muffiny.


Velikonoční králík na rozmarýnu - Králičí stehna zamotaná do slaniny spolu se snítky rozmarýnu, zprudka opečená na oleji, pak upečená v troubě podlitá vývarem a bílým vínem, servírovaná s rýží, přelitá smetanovou omáčkou. Richard Fuchs z restaurace Allegro v hotelu Four Seasons připravuje krutony takto: bagetu nebo jiné pečivo nakrájí na kostičky, dá do mísy, osolí, opepří, posype strouhaným parmazánem, zakape olivovým olejem a promíchá, aby se všechno rovnoměrně promíchalo. Máslové krutony z rohlíku Rohlíky (lépe starší) nakrájíme na drobné kostičky. Rozložíme na plech a pečeme v rozehřáté troubě při 2°C horní a dolní pečení do zlatova.


Plech vystelieme papierom na pečenie,krutónky vysypeme naň. Vložíme do rúry vyhriatej na 1stupňov,necháme piecť minút,rúru vypneme a ešte chvíľu v nej plech necháme. Zvlášť v misce promíchejte olej, česnek a sůl a do směsi vmíchejte chlebové kostky. Rozložte chleba na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby vyhřáté na 1°C a pečte dozlatova přibližně až minut.


Kdesi jste, Casino, nastolil téma, kde vás zajímalo, jak vyrobit krutónky do polévky , které vydrží v polévce víc jak vteřin… Reakce mě zaskočily - někdo vám napsal, že si radši udělá knedlíčky (osobně tedy do polévky , kam patří knedlíčky nedám krutónky a naopak) jiný, že ho vaše polévka nezajímá. Vyzkoušela jsem, ale vrátila jsem se ke své verzi, tj. U přípavy na sucho je výhoda, že nežluknou, takže je mohu nechat i do zásoby v zakryté nádobě. V hrnci rozehřejte máslo a přisypte do něj nadrobno nakrájenou cibuli a bílou část pórku. Za občasného míchání restujte, dokud zelenina nebude měkká.


Poté přidejte hrášek a promíchejte. Zalijte vývarem a vařte asi minut. Poté hrnec stáhněte z plotny a hrášek částečně rozmixujte. Přilijte smetanu a rozmixujte.


Jak rychle a chutně vařit krutony v troubě Každý obyvatel naší planety alespoň jednou našel potěšení v jednoduché krizi s čerstvými krekry. Navíc problémy s jejich pořízením nejsou absolutně dodržovány – mohou být zakoupeny téměř v každém kroku, nicméně kuchařské vařené doma budou vždy mít příjemnější chuť než nakupované. Skvělý nápad pro rychlé, chutné a krásné jídlo - krutony v troubě. Plátky voňavého černého chleba nebo bochníku, v těstíčku sýra, mrkve a bylin - neuvěřitelně originální předkrm, který nikoho nenechá lhostejným.


V průběhu opět sbírejte pěnu, vařit budete celkem asi minut. Krutóny lze také zapéct v troubě se sýrem a do polévky vložit jenom sýrové krutóny. Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré - recept: V kastrolu na másle krátce zpěňte najemno nakrájenou cibuli.


Přidejte česnek a pórek, nakrájený na kostičky. Pokud krutony všechny hned neupotřebíte, skladujte je v uzavřené nádobě v lednici, kde vydrží docela dlouho, pokud vám je však nechodí někdo ujídat :). A přichází podávání - na talíř do polévky dávám jen trochu, pak si každý přidává, aby ta chrumkavost vydržela po celou dobu konzumace polévky.


Když nějaké krutonky zůstanou, dám do mikrotenového sáčku, který dobře uzavřu gumičkou a uskladním v ledničce. Uznávám, že to vypadá jako věda, ale na krutonky já.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky