pondělí 20. května 2019

Oregánový olej výroba

Výroba oregánového oleje je snadná, ale zabere trochu času. Výskumy o oreganovom oleji a prevencii proti rakovine sú stále v počiatočnom štádiu. Súčasné štúdie ale dokazujú, že aj oreganový olej môže prispieť k usmrteniu rakovinových buniek, a to najmä v hrubom čreve.


Následně jej vložíme do skleněné nádoby a zalijeme olejem tak, aby bylo zcela ponořené. Oregano nejdříve omyjeme a osušíme. Necháme odstát dva dny, poté láhev vzduchotěsně. Kromě toho, že je účinný proti nebezpečným, ba dokonce i smrtícím bakteriím, nevyvolává biologické změny v těle: oreganový olej vyživuje tělo a nezpůsobuje nedostatek živin jako běžně používaná antibiotika. Tento olej má naozaj zaujímavé a veľmi unikátne zloženie, medzi ktoré patrí napríklad aj látka zvaná carvacrol.


Skutečností však je, že zbavit by se jí, by byla škoda. Dá se z ní totiž vyrobit velmi účinný lék na kvasinkové infekce. Jde o oregánový olej , který objsahuje účinnou látku tarvatrol. Ten pomůže od mnoha nemocí a potíží, ale měly by na něj. Oregánový olej sa považuje za najsilnejšie prírodné antibiotikum.


Obsahuje účinné látky, ktoré dokážu potláčať baktérie, vírusy, parazity a zápaly. Dnes sa pozrieme na to aké sú jeho ďalšie účinky, cena a to, kde ho môžete najvýhodnejšie zakúpiť. Obsahuje zejména látku zvanou carvacrol, která funguje jako přirozený zabiják bakterií, virů, infekcí, mikrobů a parazitů. Používá se proto i na infekce na povrchu těla – na kůži a sliznicích.


Pokud si oregánový olej zařadíte do jídelníčku, můžete tak úspěšně předejít křečím v žaludku, protože jeho účinné látky pročišťují a dezinfikují trávicí soustavu. Zápaly, infekcie, neustále sa opakujúce problémy s trávením. Významná je najmä látka zvaná carvacrol (karvakrol), ktorá prirodzene potláča premnožené baktérie, vírusy, mykózy i rôzne parazity.


Oregánový olej výroba

Tiež ho možno použiť zvonku na. Bylo zjištěno, že oreganový olej je účinný při zabíjení bakterií Staphylococcus a dalších různých bakterií. Keďže ide o rastlinu, pre ktorú je jej domovom oblasť Stredomoria, ľudia ho tu často využívali v liečiteľstve, a to predovšetkým ako prostriedok na podporenie trávenia.


Je to rastlina pôvodom z Európy a Stredného východu, no dnes je rozšírená už aj v Ázií a na severe Afriky. Takto vám vydrží olej i rok. Pokud bylinky v oleji necháte, budete ho muset spotřebovat do dvou měsíců.


V obchodech najdete i bazalkový olej , který se lisuje za studena ze semen bazalky. Kvalitní bazalkový olej stojí kolem 250Kč za 2ml. Je určen pro venkovní i vnitřní použití. Růžová voda domácí výroba caco 1. Mne pomohol na plesne ale aj príjemne povzbudí. Ten 1 je dosť silný na vnútorné použitie.


Vypila som potm asi liter vody :D Vymenila som za miernejší a tiež sa vyplatil. Výroba je potom ďaleko ľahšia než pri použití ručného lisu na olej. Stačí vziať semená, z ktorých chcete olej vyrobiť. Môže ísť napríklad o arašidy, sezam, repku či slnečnicové semená. Tu platí, že najvyšší výnos oleja bude u slnečnicových semien a sezamu, tie sú na olej najbohatšie.


Ochucené oleje oceníte v teplé i studené kuchyni. Jejich přípravu zvládnou i děti. Nejdůležitější je vybrat správné bylinky a koření, po kterých získá olej svou chuť a připravit si nádoby, ve kterých bude ochucený zázrak vznikat.


Mám pro vás podrobný návod a tipy na kombinace koření a bylinek. Po uplynutí této doby oddělte semínka od oleje a vzniklý olej přelijte do skleničky a nechte v temnu. Střední Americe, tak později v Evropě jako prostředek proti horečce, i jako afrodiziakum.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky