čtvrtek 16. května 2019

Pevný disk referát

Disk , který můžeme vidět. Jeho součástí je několik logických disků. Většina dat uživatelů PC (personal computer) je uložena na pevném disku. Jsou to například obrázkové, filmové a datové soubory. Tyto data se mohou považovat za nejdůležitější tedy i za nejcennější.


Je to preto, lebo v sebe spájajú niekoľko výhod a sú určitým kompromisom medzi kapacitou a rýchlosťou. Fyzická charakteristika Základné pojmy platňa - kovový alebo sklenný kotúč s nanesenou magnetickou vrstvou. Nahraj svoji práci na portál. Proto v okamžiku, kdy má pevný disk ukončit svou činnost, je nezbytné, aby čtecí (zapisovací) hlavy byly přemístěny do zóny, která je speciálně uzpůsobena k jejich přistání. U starších pevných disků bylo nutné vždy před vypnutím počítače provést pomocí nějakého programu tzv.


Referát : HDD - pevný disk ~ Informatika. Popis výukového materiálu: Prezentace popisuje pevný disk , princip jeho fungování a jeho nejdůležitější parametry. Na rozdíl od ostatních zálohovacích médií umožňuje velice rychlý přístup k požadovaným datům. Nakonec studenti procházejí internetové obchody, aby měli přehled o parametrech a cenách HDD i SS které jsou v současné době na trhu. Alternativou k diskovým oddílům jsou logické svazky, LVM.


Data lze libovolně ukládat, přemisťovat a mazat. Množina všech stop na všech discích se stejným císlem se u. HD alebo harddisk drive, HD predtým tiež Winchester) je zariadenie, ktoré sa používa na uchovávanie dát v počítačoch, ale v súčasnosti už aj v mnohých inýc. Na rozdiel od ostatných zálohovacích médií umožňuje veľmy rýchly prístup k požadovaným dátam. Dáta možno ľubovoľne ukládat, premiestňovať a mazať. Pokud se tedy pevný disk otřese, může hlavička zavadit o magnetickou vrstvu a poškodit ji.


Problém také může způsobit také malinké zrnko prachu, které by vniklo do disku. Najdôležitejším údajom charakterizujúcim pevný disk , ale aj ostatné pamäťové médiá je kapacita disku. Prvé modely mali kapacitu.


Ve spodní části je vidět čtecí a zápisová hlava s ramenem. Nahoře jsou pod sebou jednotlivé plotny a je vidět i osa motoru, který je roztáčí. Data jsou na disku uložena pomocí zmagnetování míst na magneticky měkkém materiálu, které se provádí pomocí cívky (krystalu) a elektrického proudu. Rychlost je vždy určena úzkým místem v systému.


Alege cel mai bun referat din aceasta cautare si descarca gratuit. In cazul in care nu gasiti referatul Referat hdd extern va rugam sa efectuati o cautare dupa un singur cuvant cheie. Pevné disky (Harddisk). Jeho hlavnou úlohou je uschovanie dát, s ktorými mikroprocesor momentálne nepracuje, ale ktoré si v prípade potreby načíta. Vypnutie počítača nespôsobí.


Uvádí multikriteriální hodnocení vybraných pevných disků jednak podl. Jestliže hledáte rychlý, spolehlivý SSD disk s nejlepším poměrem cena a výkon, jednoznačně si vyberte WD 500GB, WDS500G2B0A. Jedná se o kvalitní pevný disk , který vám ostudu určitě neudělá. Ostatně žádné zásadní nedostatky nebo negativa jsme během testu nezjistili.


Ako formátovať pevný disk v systéme Windows 10? Je to jednoduchá metoda však bude vyžadovat disk Mac OS zkontrolujte, zda jste již zálohovali svá data na jiný pevný disk protože během opravy může ztratit důležitá data. Vidíte, existují dva typy kabelu jeden pro SATA v červené barvě a IDE v šedém. Rešerš čiže spracovaná práca podľa technických noriem o Počítačovom Hardware-i. Za posledných pár rokov sme svedkami prudkého rozvoja sveta a to najmä na báze výpočtovej technik.


Tělo viru je umístěno v boot sektoru diskety nebo v MBR pevného disku. Aktivuje se po zavedení systému z napadeného disku. Pokud je virus aktivní, může napadnout každou disketu, nechráněnou proti zápisu, se kterou pracujeme.


Z diskety na pevný disk se virus přenese jen po zavedení systému z napadené diskety.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky