pondělí 27. května 2019

Tvrdé dřevo na grilování

Pytel dřeva - tvrdé kg (dm3) Skladeks. Pomůžeme Vám jak nejlépe použít ovocné dřevo při grilování či uzení. My Vám kvalitně ukážeme jak grilovat na vaši párty včetně receptů a rad.


Objednávky v rámci naší vytíženosti minimálně týden předem. Na grilování cca kg selete potřebujete cca m3. Opatřete si dřevo v množství plná stavební kolečka.

Když jedu grilovat a vozím si sebou dřevo , tak si jej naskládám do vozíku. Na uzení, grilování masa doporučujeme výhradne bukové dřevo , dubové dřevo bez kůry. Vhodné na grilování a uzení (v EU již bohužel zakázáno udit na ovocném dřevě). Většinou poměrně tvrdé dřevo s dobrou výhřevností.


Směs tvrdých listnatých dřevin. Výhoda je, že při hoření neprská a poskytuje dlouhotrvající výhřevnost. Palivové dřevo jehličnaté měkké Je ideální pro kotle na dřevoplyn a na podpal.


Poskytuje rychlou výhřevnost, shoří však rychleji než dřevo tvrdé.

Bříza je ideální pro topení v krbech a krbových kamnech. Je též mimořádně vhodná pro zatápění, či pro použití v kotlech na tuhá paliva, na dřevo či na dřevoplyn. Patří mezi nejkvalitnější palivové dřevo vůbec, stejně jako habr. Tvrdé listnaté dřeviny Buk.


Hodí se jako ideální dřeva do krbu, kamen i kotlů. Sele je naložené ve speciálním láku. Takto předpřipravené sele se už nemusí dosolovat ani jinak upravovat, tak že je vše připraveno přímo pro grilování. Zprvu topíme zprudka a sele zabalené v alobalu pečeme 2-hodiny (dle váhy selete).


Potom sundáme alobal a. Zpět na hlavní stránku. Upozorňujme všechny zákazníky, že sušené palivové dřevo s vlhkostí - stojí vždy výrazně více, než běžně dostupné syrové dřevo s vysokým obsahem vody - , které pak nehoří, dehtuje komín, čelní sklo krbu nebo krbových kamen. Cena za palivové dřevo je závislá na výběru konkrétního typu dřeva a také na tom, zda se jedná o štípané či neštípané palivové dřevo. AKČNÍ NABÍDKA Využijte akční nabídky a nakupujte měkké jehličnaté palivové dřevo za zvýhodněné ceny. Já tedy nevím ale dřevo jehličnanů (a thúje mezi ně asi patří) se na uzení nehodí.


Na uzení výhradně tvrdé dřevo listnáčů či ovocných strpmů. Pokud táta neměl dostatek ovocných tak buk ,dub a na závěr aspoň pár polínek z ovocných! Jestliže nemáme k dispozici dřevěné uhlí nebo je-li rožněný kus velkých rozměrů, pomůžeme si tzv.

Mimo rožeň rozděláme oheň, na který přidáváme pokud možno tvrdé dřevo (dub, buk - na sele či jehně je tvrdé dřevo nutné). Necháme odhořet a lopatou přenášíme za dodržení bezpečnosti. Dřevo z jehličnanů je možné nařezat za mokra a štípat po proschnutí.


Zajímavé je, že například tvrdé dubové dřevo se štípe mnohem snadněji než topolové, které je výrazně měkčí. Měkké je dobré nařezat na špalky, štípat až koncem. GRILOVÁNÍ , OHNIŠTĚ Grily na dřevo , dřevěné uhl í.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky