úterý 7. května 2019

Podložka pod plovoucí podlahu pro podlahové vytápění

Podložky pro podlahové topení. V případě, že dáváte laminátovou či dřevěnou podlahu na podlahové topení, je důležité vědět, že v tomto případě se nemůže použít běžná podložka. Aby podložka nefungovala jako izolant, musí být použita speciální podložka na podlahové topení.


Silně lepící a tichá páska pro fixaci podložek pod plovoucí podlahu. Izolace a podložka Arbiton THERMO – mm na podlahové topení.

Laminátová podlaha se musí položit jako plovoucí a je nutné vybrat správnou podložku. Podlahy Quick-step a podlahové vytápění. Mirelon - podložka a izolace pod plovoucí podlahy - tl.


Speciální akustická podložka určená pro podlahy realizované na podlahovém vytápění. Ideální i pod dřevěné podlahové krytiny. Secura mm ( Izofloor XPS ) - podložka pod plovoucí podlahy Útlum hluku z chůze db.


Kvalitní podložka je konstruovaná tak, aby vydržela životnost podlahy.

Nejčastější chyb se zákazník dopouští, když si dá kvalitní plovoucí podlahu například dřevěnou s třicetiletou zárukou a pod ní položí levnou podložku s životností let. Pro podlahové vytápění se mohou používat krytiny, u kterých tepelný odpor vyhoví požadavku R≤m2∙K∙W-1. U plovoucích podlah se tedy do celkového tepelného odporu musí sečíst tepelný odpor podložky a vlastní tepelný odpor plovoucí podlahy.


Tepelný odpor podlahové krytiny má zásadní význam pro výkon podlahového topení a musí se s ním počítat již při. Jakou vybrat podložku pod plovoucí podlahu ? Tlakové napětí a pevnost v tlaku u podložek pod podlahy. Odolnost na zatížení je klíčovou vlastností, která rozhoduje o tom, zda podložka splňuje jednu ze svých základních užitkových funkcí – zda prodlužuje životnost podlahy.


Určeno pro nízkoenergetické stavby pod dřevěné plovoucí podlahy s vyšším tepelným odporem pro trvalé vytápění. Vsaďte na marmoleum nebo lepenou vinylovou podlahu. Na podlahové vytápění jsou vhodné pouze ty podlahy, které se nezničí teplotou a mají dobrý přenos tepla. Chceme-li, aby podlahové vytápění dobře plnilo svoji funkci, měli bychom zvolit podlahový materiál s vysokou tepelnou vodivostí a vysokou tepelnou setrvačností.


Topné rohože ucelený sortiment pro realizaci podlahového vytápění s 10ti letou zárukou. Elektrické topné rohože pod dlažbu, do betonu, pod koberec a PVC. Pro jednoduchost instalace je topná rohož nejoblíbenějším topným prvkem.


Dalším nezbytným parametrem je také rovinatost podkladu a skutečnost, zda je aplikováno v podlaze podlahové vytápění.

Součástí této kategorie jsou podložky pod plovoucí laminátovou podlahu , podložky pro plovoucí vinylovou podlahu , podložky pod podlahové topení a celá škála souvisejícího příslušenství. Vhodné podlahy pro podlahové vytápění. Více než vhodná podlaha na podlahové topení je keramická dlažba, a sice pro svou vysokou tepelnou vodivost. Tento typ podlahy se rychle zahřeje, ale na druhé straně je nevýhodná v období mimo topnou sezónu, kdy je chladnější než ostatní druhy podlah.


Tenkovrstvá podložka pod plovoucí podlahou tlumí kročejový hluk, což je nezbytné především v obytných místnostech činžovních a rodinných domů. Dále podlahu zpevňuje a stabilizuje, čímž prodlužuje její životnost. Naproti tomu není pravda, že by podložka vyrovnávala nerovnosti. Použít podložku pod podlahu se doporučuje z mnoha různých důvodů, je to například nižší propustnost tepla a hluku, což potěší nejen nás, ale také sousedy.


Ochrana podlahové krytiny před poškozením kvůli vlhkosti nebo méně kvalitnímu podkladu je pak už evergreenem, měkčí podlaha pak zase potěší naše chodidla. Zvyšují uživatelský komfort, podlaha bude teplá a tichá. Kvalitní a vhodná podložka prodlouží životnost a zvýší komfort vaší podlahové krytiny.


Vhodnou podložku pod podlahu Vám pomohou vybrat naši odborníci. Klíčovou podmínkou pro zvýšení komfortu bydlení je správné odhlučnění podlahy podlahovou podložkou. Nízké ceny a doprava zdarma. Dočtete se, který materiál pod plovoucí podlahu zvolit, vysvětlíme rozdíly i způsob pokládky.


Z přehledné nabídky můžete rovnou vybraný materiál k plovoucím podlahám zakoupit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky