čtvrtek 26. března 2020

Zavařování do šroubovacích sklenic

Tak jsem zkusila zavařit pár sklenic masa,některé libové,některé libovější bůček. Nakrájela jsem syrové maso na větší špalíčky,prosolila,dala do sklenic ,zavíčkovala a od začátku varu vařila 2hod. Je postupů vícero,já zkusila tenhle,bez rychlosoli a můžu říct,že. Navíc to má jednu velikou výhodu, nepotřebujete nějaké extra vybavení. Pokud doma praktikujete třeba zavařování ovoce do sklenic , máte určitě všechno co potřebujete.


Těžko na webu o domácích zabijačkách budete hledat jiné maso než vepřové, a tak i článek o zavařování masa do sklenic bude hlavně o vepřovém.

Zavařování masa do sklenic - domácí ruská ruleta? Chtěli byste si doma zavařit maso? Dáme Vám několik tipů , jak na to, a také na co byste si měli dát pozor.


Pokud ale chcete zavařovat jen několik sklenic , vyzkoušejte i zavařování v mikrovlnné troubě. Po naplnění musíme pečlivě otřít okraje sklenic , nejdříve hadříkem namočeným v teplé vodě, nakonec, máme-li možnost , hadříkem namočeným v čistém lihu, nebo jen čistou suchou. Jeho příprava nemusí být nijak složitá, přestože se recepty na zavařování masa do sklenic různí.


Poté důkladně naskládáme do sklenic , zalijeme 3-lžícemi vody, sklenice uzavřeme a zavařujeme v troubě. Naložte ho v koření a rychle upečte v celku do poloměkka.

Poté rozeberte na menší kousky (pamatujte si, že kosti do zavařování nepatří) a naskládejte do zavařovacích sklenic. Jak dlouho vydrží zavařené maso. Dobře zavařené maso vydrží ve spíži bez potíží i více než rok.


Pokud chcete zavařovat v mikrovlnné troubě, klidně to zkuste, je to rychlejší. Můžete takto zavařit polévku, omáčku, guláš a jiné polotovary. Zatímco dřív šlo především o uchování potravin do zásoby, dnes hrají důležitou roli kulinářské zážitky.


Při zavařování se stále více uplatňují neotřelé nápady. Přinášíme malé připomenutí historie i základů zavařování , ale hlavně čtenářské rady a tipy. Většinou se zavařuje do sklenic. Příprava na zavařování.


Jak už jsme si řekli, vše je potřeba absolutně čisté, je tedy zapotřebí sklenice a víčka umýt v horké vodě, do které můžete přidat sodu. Poté je dobře opláchneme pod tekoucí vodou a necháme volně uschnout. Stejně je také potřeba umýt gumové kroužky.


Nechte je vysušit volně na vzduchu bez pomoci utěrky. Sklenice na zavařování sterilizujte spolu s víčky. Do suchých sklenic vložte klobásy a zalijte je nálevem tak, aby byly potopené.


Okraje sklenic pořádně zbavte mastnoty a zavíčkujte.

Do mikrovlnné trouby si dejte plastovou misku a do ní vkládejte sklenice. Na zavařování masa můžete využít běžně dostupné sklenice např. Výhodou je že takové sklenice na zavařování masa můžete po použití vyhodit do nejbližšího kontejneru na sklo a nevozit domů prázdné obaly. Já kromě masitých jídel zavařuju do sklenic i zapečené těstoviny, žemlovku nebo francouzské brambory.


Manžel jezdí často na cesty, takže mu do sklenic zavařuju skoro všechno včetně příloh. Ukazuje reklamační technik firmy Bricol. Jednoduchá rada, jak správně zavařovat.


Přesto se někdy naskytnou případy, kdy maso zavařit chceme nebo potřebujeme. Potom zelí natlačíme do l sklenic tak,aby v každé byla i šťáva a zavíčkujeme. Můžeme použít i šroubovací víčka.


Dáme je na plechy, nejlépe k topení nebo někam do tepla. Víčka se vypoulí a zelí pracuje a stéká z nich voda. Necháme tak asi 2-týdny, víčka by se měla vcucnout, ale pokud ne, nevadí.


Nakrouhané zelí promícháme se solí a kmínem nejlépe v dětské vaničce a necháme asi hodiny stát, až začne pouštět šťávu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky