pátek 20. března 2020

Vepřové maso na bylinkách

Maso vložíme do menšího pekáčku a do zářezů a bočních stran vetřeme bylinkou směs s cibulí. Pečeme zvolna, zakryté pokličkou za občasného přelévání vlastní šťávou doměkka. Podle potřeby pečeni podléváme vývarem. Měkkou vepřovou pečeni vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme na teple.


Zmírněte oheň na mírný až střední. Do kastrolu vraťte maso , osolte a opepřete.

V kastrolu by stále měla být nějaká tekutina – podle potřeby podlévejte. Bylinky si nasekáme nožem na jemno a vložíme do hmoždíře, zakápneme pár kapkami olivového oleje, přidáme lžičku hrubozrnné soli a rozmělníme na hrubší kaši. Až bude maso hotové (nejlépe to zjistíte pomocí teploměru: když je maso akorát, má vnitřní teplotu 65°C), vyjměte ho na talíř. Zesilte oheň pod kastrolem na střední, podle potřeby deglazujte trochou dalšího vína a dobře promíchejte, aby se oddělily hnědé kousky ze dna nádoby. Vepřové maso není složité na přípravu.


Klasická česká kuchyně pak vepřové maso používá do omáček, pro pečeni i na plátky pro přípravu minutek. Tématické fráze: recept na veprove maso s cizrnou veprove s cizrnou vepřové maso s cizrnou cizrna recepty vepřová kýta na bylinkách cizrna s veprovym masem veprove maso na bylinkách recept veprove cizrna vepřové bylinky vepřové maso s cuzrnou cizrna s vepřovým masem recepty výborné recepty cizrna s vepřovým masem vepřové s. Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách - recept.

Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty. Steak z vepřové panenky v bylinkách. Maso omyjeme, osušíme a odblaníme. Připravené maso potřeme důkladně olejem, osolíme, opepříme a obalíme v nasekaných bylinkách.


Maso zabalíme do alobalu či potravinářské. Rozpálíme pánev a nalijeme na ni malé množství olivového oleje a. Zvláště moderní kuchyně se vyznačuje jednoduchým kořeněním, a to základním kořením jako je sůl a pepř a následně pak bylinky, ideálně v čerstvém stavu. Papriku pokrájíme na kostičky a rajčátka na čtvrtiny. Zeleninu pohážeme kolem masa. Poté maso přendejte na talíř.


K bylinkám přilijte víno a dřevěnou vařečkou seškrábejte připečené maso ze dna hrnce. Vše společně vařte asi minuty, dokud se vůně alkoholu nevypaří. Snižte plamen, maso vraťte do hrnce a dochuťte solí a pepřem. Nakrájejte vepřové maso a dejte ho na hodinu péct… Nic lepšího jste ještě nejedli, věřte mi!


Chutný TV SUROVINY: 1) Žampióny 1g 2) Konzervovaná rajčata nakrájená na. Maso z jedné strany okořeníme podle chuti a osolíme.

Pak použijeme tenderizér a masovou strukturu postupně po celé ploše rozrušíme, koření tak dostaneme i dovnitř masa. Z druhé strany také důkladně orazítkujeme tenderizérem. Na rozpáleném oleji plátky vepřové pečeně důkladně z obou stran opečeme. Na ní orestujeme nakrájené vepřové maso. Přidáme nakrájený pórek, česnek, osolíme, opepříme, přidáme trochu kmínu, sladké papriky, podlijeme vodou a necháme dusit do změknutí.


Rozkvedláme si v mléce zakysanou smetanu a hladkou mouku, nalijeme na maso , zamícháme a vepřové na pórku necháme provařit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky