čtvrtek 12. března 2020

Svatojánský chléb pro kojence

Znáte svatojánský chléb ? Pod názvem karob či karobový prášek se dá koupit v prodejnách zdravé výživy. Jde o rozemleté sušené lusky rohovníku obecného (Ceratonia siliqua), stromu, který roste v jižní Evropě. Přinášíme recepty na karobová kolečka, fondán, perník a medvědí tlapky.


Svatojánský chléb na miskách vah. Jako potravinu lidé využívají zralá semena rohovníku odedávna.

Lusky pak sloužily jako krmivo pro hospodářská zvířata. Semena měla však ještě další zajímavé využití. Záchrana nejen pro alergiky na lepek, sóju a laktózu – to je karob. Mohou si ho však dopřát všichni, kteří touží zdravě mlsat. Karob neboli svatojánský chléb je hypoalergenní látka, která navíc neobsahuje žádné stimulující složky jako je třeba kofein nebo theobromin.


Velmi oblíbené, chutné a zdravé krmivo. Což je výborná zpráva pro ty, kteří mléko zrovna nemusí nebo ho z nějakého důvodu nemohou. Vápníku není nikdy dost, ale v určitých životních etapách se jeho přísun do.


Také je ho možné použít jako sladký pamlsek či odměnu.

Vhodné i pro obézní koně, díky nízkému glykemickému indexu. Nebo i pro koně hubené - jako zchutňovadlo. Nechci dávat klasické bílé pečivo, a vím, že se doporučuje tmavé - ale ne celozrnné. Podívejte se dnes s Kamilou na zoubek pečivu.


Které je vhodné pro malé děti a které jim raději nedávat. Pečivo je pro rodiče velkým tématem, jelikož tvoří významnou součást jídelníčku. Možná až moc významnou. Z hmotnosti semen tohoto stromu byla odvozena jednotka hmotnosti, v níž se udává hmotnost drahých kamenů, klíčová pro jejich ocenění. Krmný svatojánský chléb (karob) nejvyšší kvality.


Krmná surovina na podporu trávení a ochranu střev pro koně. Kvalitní suroviny, nejlepší cena na trhu. Výborné vmíchat do vaší vlastní müsli směsi.


Krmivo a vitamíny pro hlodavce a fretky) Hodnocení produktu: (recenzí) - BEZ LEPKU - BEZ PŘIDANÉHO CUKRU Karob ( svatojánský chléb ). Je opravdu nutné, pořizovat si kvůli občasnému pečení poctivého domácího chleba pekárnu? Vynikající, chutná a zdravá alternativa kakaa. Následně pak zkoušet ultrazdravé celozrnné recepty, jejichž výsledku se mnohý muž bojí jako čert kříže?


Chléb svatojánský apetit 150g. Lusky z rohovníku - doplňkové krmivo pro hlodavce a velké papoušky.

Tyčky LOLO Basic svatojánský chléb pro hlodavce 90g (2ks) Popis: Tyčky LOLO Basic svatojánský chléb pro hlodavce 90g (2ks)Tyčky LOLO Basic svatojánský chléb pro hlodavce 90g (2ks) klasy se svatojánským chlebem je chutné doplňkové krmivo pro zpestření stravy vašeho hlodavce. Vhodné pro přidávání do krmných směsí, nebo jako pamlsek. Kdysi se k nám běžně dovážel a já se snažím nějak na něj narazit, tedy v podobně těch lusků, ale pokud to někde mají, tak je tam poznámka „vyprodané“. Drcené lusky z Rohovníku obecného, v domovině zvaného též Karob.


Sladká chuť, příjemná vůně. Dětské snídaňové cereálie možná chutnají, ale do zdravého jídelníčku se svým složením zkrátka nehodí. Naučte se granolu, která bude dětem chutnat a zároveň jim nezadělá na pozdější problémy s váhou. Naservírovat jim ji pak můžete s mlékem ke snídani nebo s jogurtem jako svačinu.


Domácí pekárna - recepty na každý den.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky