pondělí 2. března 2020

Tempírka na čokoládu

Pokud se však chystáte zautomatizovat i část výroby čokoládových dobrot, nabízí se velmi různorodá paleta tempírek čokolády , které čokoládu nejen temperují, ale také rozvádí do trysek a různými mechanismy pomáhají v její opakované aplikaci do forem nebo jako polevu. Temperovací stroje SELMI vám pomohou k dosažení prvotřídních výsledků. Pralinky, čokoládové tabulky, filigrány, čokoládové figurky a ozdoby. Při informování o našich výrobcích, službách, kurzech a zajímavých akcích používáme dále analytické informace získané z cookies na našich webových stránkách a sociálních sítích, a tyto na základě uzavřených smluv umisťujeme na další webové stránky jiných provozovatelů a na sociálním sítě, tzv. Lze použít také na horké ovoce a další pokrmy.


Mini tempírka na čokoládu je určena pro domácí použití. Stolní tempírka MINITEMPER s malými rozměry. Od velkých tempírek se liší tím, že není průtoková a temperuje se otáčením mísy proti statické stěrce. Velkou výhodou je temperování malého množství čokolády a možnost výměnné mísy, která umožnují rychlou výměnu různých druhů a barev čokolády.


Tempírka Chocotemper je vyrobena z kvalitní nerezové oceli, ovládána je přes touch screen panel s možností ukládání až programů. Na tomto displeji máte celý proces výroby čokolády jako na dlani a můžete jej tedy aktuálně upravit přesně podle Vašich potřeb. Tabla težine g prodaje se za 6kuna, a upakirana je u kutiju od maslinovog drva.


Temperovač na čokoládu lze využít podobně jako čokoládové fondue pro sladký večer s luxusní rozpuštěnou čokoládou, ve které si budete namáčet kousky lahodného ovoce. Temperovač je ale také neocenitelným pomocníkem při přípravě čokolády do fontány. V temperovači máte neustále při ruce rozpuštěnou čokoládu. Pojme až 300g čokolády.


Součástí balení je i nepřilnavá teflonová miska. Přístroj na rozpouštění čokolády a čokoládových polev. Dokonalé, když vyrábíte čokoládové dekorace, ganache, cake pops atd.


A druhý dotaz na Pepíka - nevím jan Vy, ale já tu čokoládu dělám bez hrudek, a čehokoli lze přiměřeně ubrat nebo přidat. Náš ohřívač čokolády má vlastní manuální termostat, který udržuje čokoládu na nastavené teplotě. Jelikož různé čokolády mají různé teploty temperování doporučujeme zakoupit také náš digitální teploměr na temperování. Prodáme tempírku na čokoládu SELMI COLOR EX. Mini- tempírka na čokoládu.


Určena pro domácí použití. Temperace čokolády probíhá ve fázích pomocí otáčení mísy proti statické stěrce. Doba rozpuštění závisí na celkovém množství čokolády. Pak na přístroji nastavíme teplotu dle použitého druhu čokolády.


Nádobu vyjmeme z přístroje a rozpuštěnou čokoládu rychle zchladíme – temperujeme, přidáním další čokolády. Tempírka je náš jediný stroj, který je primárně určený na čokoládu. Když jsme začínali, tak neexistovalo nic pro malovýrobce,“ popisuje Filip. Tento stroj pomáhá sjednotit krystalickou strukturu kakaového másla. Po pomletí a zatvrdnutí totiž čokoládová hmota vykrystalizuje.


Některé krystaly jsou malé, jiné větší a spolu tvoří krásné rozkvetlé obrazce. Na ravnu tacnu stavite papir za pečenje. To će vam poslužiti za čokoladu. Nakon toga, istopite čokoladu u činiji iznad šerpe sa kipućom vodom.


Sipajte čokoladu na centar tacne sa papirom i uz pomoć spatule razmažite čokoladu ravnomerno. Pospite so i orahe preko čokolade. Malo ih pritisnite da se zadrže na čokoladi.


Zvolíme nádobku vhodnou do mikrovlnné trouby, například skleněnou misku. Do ní nalámeme čokoládu na malé kousky a vložíme do mikrovlnky. Můžeme přidat olej, máslo nebo máslo – pokud chceme mít čokoládu řidší.


Ale pozor: máslo a sádlo dělají na opět ztuhnuté čokoládové polevě matné mapy nebo šmouhy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky