pátek 23. prosince 2016

Bylinky na kuřecí maso

Maso necháme dusit doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu zahustíme smetanou ke šlehání. Bylinky nasekejte najemno a smíchejte s olivovým olejem a bílým vínem.


Vnitřní stranu potřete směsí bylinek a poklaďte na ni plátky mozzarelly. Opatrně roládu srolujte a upevněte párátky či nití.

Před vložením do předehřáté trouby. Je silně aromatický, používá se zejména k přípravě marinád na kuřecí a rybí maso , do omáček, jako jedna z ingrediencí do bylinkového másla, na různé dresinky a dipy. Kuřecí prsa na tymiánu. Po částech přidáváme i vychlazenou smetanu, dokud nedostaneme jemnou masovou hmotu.


Jak použít drůbeží fáš? Opracované maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme do misky, kde je smíchaný olej, paprika a libeček.

Necháme chvíli odpočinout. Připravíme grilovací pánev. Mezitím rozpustíme máslo a přidáme oblíbené nasekané bylinky. Kde se vzala záplava receptů na kuřecí nudličky. Když se podíváte do starých kuchařek, moc receptů na kuřecí maso pokrájené na nudličky v nich nenajdete.


Jednoduché a rychlé jídlo, ke kterému se hodí rýže nebo čínské nudle. Díky tomu se na grilu nepřichytí. Do mixéru dáme maso , osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky , brandy a rozsekáme najemno. Aby maso získalo chuť marinády, je třeba marinovat alespoň hodiny.


Ještě lepší je dodržet lhůtu hodin. Naložené nebo potřené maso necháváme marinovat v chladu. Pokud jste však ještě nezkoušeli.


A zde již souhrn těch nejlepších receptů na marinované kuřecí maso ! Velké oblibě se těší kuřecí maso na grilu, lze jej vařit, péct i smažit. Obecně se za nejkvalitnější maso z kuřete pokládají kuřecí prsa, ale na přípravu to není nejjednodušší surovina.

Je to sice maso velmi křehké, ale zároveň s minimem tuku, takže má tendenci k vysušení. Vařené, natrhané kuřecí maso se dá použít na stovky způsobů - můžete jím plnit slané koláče, tortily, marinovat jej v barbecue omáčce, použít jej v polévce. Navrch rozložte šunku, na ní plátky sýra a nakonec bylinky. Přiklopte, zarovnejte, co přesahuje a provázkem nebo párátky upevněte – zarolujte.


Vložte do pekáčku, ještě zvenku lehce posolte maso a můžete podlít troškou vody, většinou to ale není nutné. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme kari pastu a cibuli, kterou necháme opéct dozlatova. Poté přidáme kuřecí maso , které jsme si nakrájeli na proužku. Až je maso osmaženo, zasypeme kurkumou.


Přidáme na středně drobno nakrájenou zeleninu (podlévat nemusíme, zelenina pustí hodně vody), zakápneme citronem, promáčkneme česnek, osolíme, opepříme, přidáme špetku chilli, nasekané bylinky a necháme za občasného míchání odpařit vodu. Nakonec dle chuti dosolíme. Marináda na kuřecí maso. I pokud nepřicházíte snadno na chuť masovým pochoutkám, kuřecí maso s touto marinádou by mohlo být vaší trefou do černého. Zde máte poněkud volnější ruku, koření i některé přísady můžete obměnit: místo medu funguje i plnotučná hořčice.


Rovněž poměr je na vás, někomu přijde lépe. Sladká bábovka je známá snad každému.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky