pátek 30. prosince 2016

Suchý vzduch složení

Suchý vzduch složení

Tabulka uvádí složení suchého čistého vzduchu ve spodních vrstvách atmosféry do výšky asi km. Hlavními složkami vzduchu jsou plyny dusík, kyslík, argon, oxid uhličitý, neon, helium, krypton, vodík, xenon a ozon. Uvedeno je i složení vzduchu uvažované pro tepelnětechnické výpočty. Kromě toho tepelná kapacita vzduchu udržuje na Zemi teplotu přijatelnou pro život, jinak by na noční straně.


Příčina chronické rýmy, zánětu nosohltanu, častého onemocnění cest dýchacích nebo chronické bronchitidy může být zcela banální - suchý vzduch v místnosti. Věděli jste, že způsobuje i podráždění pokožky, popraskané rty, pálení očí nebo zvýšenou únavu? Pomůžou přístroje i rady našich. Trpíte pocitem suché a podrážděné pokožky, pálí vás oči nebo trápí neustálý suchý kašel? S největší pravděpodobností je to tím, že máte doma příliš suchý vzduch.


Když se ráno vzbudíte, máte nateklé oči, ucpaný nos a škrábe vás v krku? Máte pořád vysušenou pokožku, celý den vás dráždí suchý kašel a jste unavení? Důvodem nemusí být viróza nebo jiná bakteriální infekce, ale možná doma dýcháte příliš suchý vzduch. Neobsahuje-li vzduch molekuly vody, jedná se o suchý vzduch. Podle množství vodních par určujeme vlhkost vzduchu.


Vlhkost vzduchu se mění stejně jako teplota v průběhu dne i roku. Je to pochopitelné, protože. Teplejší vzduch je totiž schopen absorbovat větší absolutní množství vodní páry. Překrvení sliznice nosohltanu vede k pocitům ucpaného nosu a opakovaným laryngitidám, především u dětí.


Vysychání kůže má často za. Při ochlazení pod −°C mění plynný oxid uhličitý svoje skupenství přímo na pevné (desublimuje) za vzniku bezbarvé tuhé látky, nazývané suchý led. Oxid uhličitý je nedýchatelný a ve vyšších koncentracích může způsobit ztrátu vědomí a smrt. Naruší totiž uhličitanovou rovnováhu v krvi a způsobí tak. Pozor na suchý vzduch ! Zobúdzate sa v noci na pocit nepríjemného sucha v ústach?


Zvyknú vaše deti chýbať často v škole pre problémy s dusivým kašľom? Sťažuje sa partner chronicky na rezanie v oku? Možno je načase zistiť, aký vzduch dýchate. Aj útulný domov môže byť skrytou pascou, ktorá ohrozuje zdravie.


Vlhký vzduch v zimnom období zapríčiňuje vznik roztočov, plesní a hubových vlákien. A práve roztoče zhoršujú život astmatikom. Naopak, vlhkejší vzduch sa vám zíde pri problémoch s alergickou nádchou. Okrem popraskaných pier sa postará aj o suchý.


Suchý vzduch totiž vysušuje sliznicu a znižuje prirodzenú imunitu. Nepodceňujte ani suchý vzduch. Nie je výnimkou ani to, že sa vám pustí krv z nosa. Ačkoli je složení vzduchu relativně značně ustálené, dnes dýcháme jiný vzduch , než jaký dýchali antičtí filozofové. Vtedy môžete zasiahnuť tak, že do bytu dáte viac.


Historicky zcela nedávno do složení atmosféry povážlivě zasáhl člověk. Zejména ve druhé půli 20. Jemný prach, suchý vzduch v klimatizovaných místnostech a nekonečné hodiny u monitorů jsou vnější vlivy, na které oko reaguje vysycháním. Výskyt syndromu suchého oka v důsledku intenzivní práce u monitoru se popisuje jako syndrom kancelářského oka. Suchý a teplý vzduch , ktorý je typický pre vykúrené byty, je ideálnym prostredím na rozmnožovanie a rozširovanie roztočcov.


Suchý vzduch složení

Spozorujete ich najmä na spodnej strane listu izbových rastlín a ak proti nim nezakročíte hneď, vytvorí sa na nich aj jemný pavučinkovitý povlak. Problém si častokrát všimneme až vtedy, keď sa naše deti budia s dusivým kašľom alebo nás po večeroch režú oči. Tyto soubory cookies jsou nezbytné pro správné fungování webových stránek a nemohou být z našich systémů deaktivovány. Vzduch Created with iSpring.


Obvykle se aktivují jako reakce na činnosti, které provádíte, které odpovídají požadavkům na službu, jako je nastavení vašeho soukromí, přihlášení nebo vyplňování formulářů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky