pondělí 5. prosince 2016

Ohřívání jídla v mikrovlnce

Ach jo, nechci se pouštět do debaty, co je na mikrovlnce špatného, těchto diskuzí je všude mraky. Mikrovlnku můžete v domácnosti využívat i jinak než jen k ohřívání jídla Zatímco jedni vidí v mikrovlnné troubě prakticky nepřítele, jiní na ni při rychlém ohřevu jídla nedají dopustit. Hodně lidí se domnívá, že potraviny ohřáté v mikrovlnce jsou nezdravé.


Je třeba si ale uvědomit, že mikrovlny nemají na rozdíl od rentgenového záření ionizující účinek, tj. Voda ohřátá na sporáku se tedy podle vědců nijak neliší od vody ohřáté v mikrovlnce. Tak jsme tu narazily na téma ohřívání jídla v mikrovlnce ,a tak mi to nedalo a zkusila jsem něco najít,a ještě stále jsem přesvědčená,že na tom není nic zdravý š.

Aby mikrovlnná trouba nesloužila jenom k rozmrazování či ohřívání jídla , musíte zapomenout na klasické vaření. Ač se vám to bude zdát divné. Tato otázka je namístě.


Rozdíl je v tom, že mikrovlnné záření na rozdíl od ostatních běžných typů ohřevu deformuje molekuly potravin. Dalším faktorem ohřevu v mikrovlnce je fakt, že horní teplota ohřevu pokrmů je dána varným bodem vody (1stupňů Celsia), zatímco při ohřívání pokrmů v hrnci na plynovém sporáku je horní mez teploty určena teplotou plamene plynového hořáku, který podle regulace a výšky plamene dosahuje teplotu kdekoliv od 800. A pokud se vytvoří v mateřském mléce, můžou pak popálit ústa vašeho dítěte. Ztrácí se při něm totiž všechny zdravé živiny. Obal na jídlo, který je z polystyrenu, je sice určený na hotová jídla , ne ale na současně na jejich ohřívání.


Obsahuje karcinogenní dioxin a ten pod vlivem vyšších teplot proniká do jídla , čímž se zvyšuje riziko rakoviny.

Protože je v nich hodně vody, jsou také náchylnější k tvorbě plísní, takže pokud si nejste stoprocentně jisti správným skladováním (jako u rýže jde o důkladné slití tekutiny, rychlé ochlazení a uložení v chladničce, překryté v neprodyšném obalu), raději si udělejte čerstvé. Obecně se doporučuje zbylé jídlo od oběda nebo večeře uložit do lednice do hodin od uvaření. Dojíst byste ho pak měli během dnů.


Ohřívání jídla v mikrovlnce. Malé porce jídel se v mikrovlnce dobře ohřívají. Naopak větší množství jídla ohřejte raději v hrnci na plotně, aby se rovnoměrněji prohřálo. Ajka Mikrovlnka je velmi pohodlný a obecně považovaná za „bezpečný“ způsob přípravy a ohřevu jídel.


I o tom se diskutuje na. Příznivci na ni nedají dopustit a používají ji k rychlé přípravě celého menu. I když jsou i tací, že mají mikrovlnku výhradně k ohřívání jídla nebo výrobě pop-cornu. Příprava jídla v mikrovlnné troubě je oproti pečení v troubě elektrické asi třikrát levnější.


Je ale mnoho dalších věcí, které dobře. To že v mikrovlnce nepřežije kočka neznamená že nepřežijí mikroorganismy. Ale před pár lety proběhla nějaká studie že při ohřívání jídla se mikroorganismům docela daří. Možná při správném způsobu použití.


Sada nádob na vaření a ohřívání pokrmů v mikrovlnce Snips Cooking Everything. Vaření v mikrovlnce se stává hlavním kuchařským trendem poslední doby. A my se vůbec nedivíme.


Pokrmy z ní jsou totiž výborné a navíc hotové za pár minut.

A když se k tomu vybavíte i speciálními nádobami, které jsou pro vaření v. Hrnek na ohřívání nápojů a polévek v mikrovlnce Snips, 7ml.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky