úterý 13. prosince 2016

Chléb z celozrnné špaldové mouky

Tady je recept na to jak si doma udělat výborný celozrnný chléb ze špaldové mouky. Děkuji za recept,zrovna mám chléb v troubě a vypadá dobře,uvidíme jak bude chutnat,jsem ráda,že je jen z celozrnné mouky ,většinou jsem viděla mouky různě smíchané. Když se povede přidám fotografii.


POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 400g hl. POSTUP PŘÍPRAVY: Uhněteme těsto, necháme nakynout.

Chléb ze špaldové celozrnné mouky z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Pro upečení tohoto chleba nejprve musíme připravit tzv.


Vzniklou hmotu necháme ve formě zcela vychladnout. Prochladlé pařené předtěsto pak zalijeme decilitrem. Domácí chléb ze špaldové mouky se sodou recepty, které budete milovat. Jde vždy o nekynutý chléb bez droždí nebo kvásku, který se lehce a rychle připraví.


Vybrala jsem si tento recept a vyzkoušela jsem ho.

Z vyválených válečků, tvoříme různé tvary, které pokládáme na plech s pečícím papírem, přikryjeme a necháme dokynout v kuchyni kde je teplo, určitě půl hodinky. Irský chléb má křupavou moučnou kůrku, je nadýchaný, měkký a vláčný i druhý den. Potřeme rozšlehaným vejcem, dozdobíme a dáme do předehřáté trouby na 1st. Pečeme dozlatova to je asi až minut.


Domácí chleba ze špaldové mouky v troubě recepty, které budete milovat. A teď proč je tak skvělý? Jde v první řadě o to, že díky vysoké hydrataci, tedy relativně velké řídkosti těsta, se nemusí hníst, výborně kyne, a to i při vysokém podílu celozrnné mouky - chléb jí má. Tenhle recept bude pořádně zamotaný.


Je to totiž recept na zamotaný špaldový chléb. Chleba je upečený z celozrnné mouky a čerstvého sýra, který mu dodá jemnou smetanou chuť. Upéct si doma dobrý chleba bez pekárny není žádná věda.


Další věc kterou k tomu také potřebovat nebudete je kuchyňský robot. Chléb ve formě pečte čtvrt hodiny, pak snižte teplotu na 2°C a pečte dalších minut. Vyklopte z formy a pečte ještě 15–minut. Hotový chléb zní na poklep dutě. Nádobu z pekárny si položím na digitální váhu a odměřím ingredience.


Nejdříve dám vodu a olej, pak všechny suché ingredience.

Zapnu program celozrnný chléb a zvolím světlou kůrku Jakmile se těsto propojí, zkontroluji situaci v nádobě. Kdyby se mi těsto zdálo moc mazlavé, přidám lžíci mouky. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a zakápneme ho medem.


Do jednoho rohu formy nasypeme sůl. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb a bochník o váze kg a světlou kůrku. Stiskneme tlačítko Start. Upečte si chléb z celozrnné špaldové mouky vonící po kmínu a uzeném mase. Chléb peču ze světlé špaldové mouky , aby v něm pěkně vynikly růžové kousky uzeného kuřete, a ještě na jednu vychytávku musím hned v začátku upozornit.


Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb - recept: Ideální je samozřejmě použít bio suroviny. Troubu předehřejeme na 2°C. Mouku smícháme s vločkami, solí, sodou, klíčky a semínky.


Zpočátku můžete mouku přidávat jako příměs do mouky bílé. Poté, co si zvyknete, lze bílou mouku zcela nahradit. Pečivo připravené z celozrnné mouky má tmavší zabarvení a je vysoce výživné a zdravé. Ze špaldové celozrnné mouky lze vařit i péci, dodává výjimečnou oříškovou příchuť.


Toast se šunkou, cheddarem a pestem… Pizza z celozrnné mouky. Celozrnný chléb z domácí pekárny. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!


Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky