neděle 4. prosince 2016

Špaldovo žitný chléb z kvásku

Před samotným postupem věnujte prosím pozornost tomu, co vše budete k výrobě chleba potřebovat, jaké suroviny používat. Poslední dva roky jsem docela propadla domácímu pečení kváskového chleba. Je to totiž už známá věc, že se mu sebelepší kupovaný chléb nevyrovná. Abych svému plánu dala konkrétnější podobu, potřebovala jsem vidět více podobných receptů, abych si z toho mohla vzít zákla na kterém můžu stavět.


Nakonec mě přímo uchvátil recept na Celozrnný žitný chléb od mé oblíbené Maškrtnice, který mi byl hlavní inspirací pro tento můj recept. Vlastně jsem ani nečekala.

Recipe: Velmi dobrý chléb se sezamovým semínkem s použitím Žitného kvásku Dr. Jeden z mnoha vynikajících receptů Dr. Oetker, pečlivě vyzkoušených ve Zkušební kuchyni Dr.


Polopatický postup - jak upéct kváskový základní pšenično žitný chléb krok po kroku, aby to zvládl i úplný začátečník. Výroba je sice zdlouhavá, ale chléb z žitného kvásku je krásně vláčný a opravdu dobrý! Nekazí se a je mnohem zdravější než když je vyrobený pouze pomocí kvasnic.


Ale výsledek stojí za to. Přečtěte si něco o tom, proč právě tento chléb je nejlepší.

Doba kynutí závisí na okolní teplotě, síle kvásku a je více faktorů, které ji ovlivňují. V době kynutí, pokud jste přítomni, můžete každých minut těsto přeložit. Mám však vyzkoušeno, že i bez překládání se daří chleby. How to Build a HINGED HOOPHOUSE for a Raised Bed Garden - Duration: 17:02. Kváskový chléb stojí zato ochutnat.


Je velice dobrý, zdravý a vydrží dlouho čerstvý. Uvádíme zde návod na pečení prvního domácího kváskového chleba. Pečení domácího chleba předpokládá mít již nachystaný předem žitný kvásek.


Necháme vykvasit do dvou až trojnásobného objemu (trvá - hodin podle teploty). Dnes už mnoho hospodyněk peče chleba a ostatní domácí pečivo z kvásku. Samozřejmě rychlejší a jednodušší je to pomocí klasického čerstvého nebo sušeného droždí, ale věřte, že chléb z kvásku jak to dělávali naše babičky je to pravé ořechové. Kvásek sice musíte připravovat déle, aby byl vhodný k pečení a musíte se o něj pečlivě starat a přikrmovat. Recepty pro domácí pekárnu: Žitný chléb z kvásku.


Lenka Rutteová Pokud jste fajnšmekři a pěstujete si doma svůj kvásek, případně jste jeho příznivci a kupujete si ho, jistě máte rádi kváskový chléb. RECEPT NA TRADIČNÝ CHLIEB Z KVÁSKU. Suroviny: 7g celozrnnej ražnej múky, 2g ražného kvásku , 2– 3ml prefiltrovanej teplej vody, PL himalájskej soli, ČL mletej škorice, ČL mletej kurkumy.


Postup: Vo veľkej mise zmiešajte polovicu múky a vody s kváskom, soľou a koreninami.

Není nad domácí chléb z kvalitní mouky. Domácí špaldovo - žitný chléb. Do těsta můžete přidávat různá semínka, vždy je dobré přidat olej i ocet, chléb pak vydrží dlouho vláčný.


Náš je jemně kořeněný fenyklem a koriandrem. Takto necháme kdynout cca hodin. Po vykynutí rozehřejeme troubu na 2stupňů, chléb ještě jednou orosíme a dáme péct na minut.


Po minutách snížíme teplotu na 2a pečemě ještě minut. Nakonec chléb opatrně vyklopíme z formy a dopékáme na mřížce ještě cca minut, aby se vyvořila kůrka i po stranách. Vyzkoušejte náš skvělý recept na žitný kváskový chléb , který si zamiluje Vaše celá rodina.


Navíc je vhodný pro vegetariány, vegany a milovníky fitness stravy. Teď jen stačí rychle vyndat hrnec s poklicí ven z trouby, tak aby uniklo co nejméně tepla. Chléb do hrnce opatrně překlopte, v tomto momentě můžete lehce zacáknout bochník vodou z rozprašovače (není to nutné, i tak se mu bude skvěle dařit pod poklicí), také můžete vytvořit 2-řezy na povrchu. Mezi ně patří i celozrnný chléb z žitné mouky, jenž kyne za pomoci kvásku.


Tak se vlastně vracím k původní receptuře, která byla běžná až do 19. Kde můžeme žitný chléb ochutnat? Vzhledem k vzrůstající poptávce k alternativám ke klasickému konzumnímu chlebu, si lze žitný chléb pořídit na každém kroku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky