pátek 30. prosince 2016

Popáleniny 2 stupně následky

Chemické látky stojí za až všech popálenin a přispívají až ke úmrtí na následky popálenin. Dle hloubky popáleniny řadíme do několika stupňů: I. Zarudnutí s lehkým otokem, popálení je bolestivé (nervová zakončení v pokožce nejsou zničena, je postižena pouze svrchní vrstva kůže - epidermis), změny jsou vratné, ke zhojení dochází spontánně bez viditelných následků během několika hodin či dní. Kůže je červená a bělavá, kapilární plnění je zpomalené.


Puchýře jsou tlustostěnné.

Může být zhoršené rozlišování bodů, ale je zachována citlivost na tlak a bolest. B stupně -hluboké poškození kůže až do oblasti škáry. Spodina rány je nabělavělá často s červenými tečkami. Rána je náchylná k infekci,je špatně prokrvena a velmi často se prohlubuje na III.


Hluboké popáleniny , které označujeme jako popáleniny stupně II. O tyto jizvy je třeba pečovat denně, a to po řadu měsíců a někdy i roků po úrazu. Cílem je ovlivnit růst a zrání čerstvých jizev tak, aby jizva definitivní, tzn.

Popáleniny jsou typem poškození organismu, kdy dochází k poranění kůže či tkáně vlivem působení tepla. Závažnost popáleninového stavu závisí na intenzitě a době tepelného působení, na velikosti zasaženého tělesného povrchu, věku (děti a senioři) a zdravotním stavu postižené osoby. Popáleniny a zvláště opařeniny patří v dětském věku k nejčastějším poraněním.


Podobně jako v případě otravy jsou děti nejvíce ohroženy ve věku mezi 2. Teplotou 60°C působící po dobu s. Jedná se většinou o hluboké defekty odpovídající popáleninám III. Dobrý den, před měsíci jsem utrpěla popáleniny 2. V nynější době mi popálenina stále v teple rudne. Zasáhla jsem celou oblast od pasu dolů.


Okamžite jsem mista chladila do prijezdu sanitky. Hospitalizovali me na popaleninovem centru, kde verdikt zněl popalenina na těla 2. B a zadek a zbytek ještě pracuje. Aloe vera gel nebo sulfadiazin stříbrný?


Aloe Vera gelu při léčbě popálenin 2. Re: popálenina , stupně.

Předpokládám, že myslíte po jaké době od popálení 2. Ve všeobecnosti bych doporučil chodit do sauny až po úplném zahojení popáleniny (tj. s odstupem většinou v řádech týdnů). Nelze to však hodnotit přesně, záleží od rozsahu popáleniny a jejího hojení. Podle způsobu vzniku popáleniny je dělíme na popáleniny termické (plamen, opaření), elektrické (blesk, elektrický proud), chemické (kyseliny, zásady).


Batole s opařením tělesného povrchu. Při povrchním poškození (II. A) je kůže zarudlá a tvoří se na ní puchýře (obr. 7).


Při stržení puchýře je spodní kožní vrstva růžová, postižené místo zůstává dobře prokrveno. Nešťastnou náhodou ji ošlehl plamen z kotle na obličeji a způsobil jí popáleniny st. V případě, že zabráníte infekci, nezůstanou na popáleném místě žádné následky a kůže se zhojí jako u popálenin 1. Podle charakteru popáleniny , hloubky a klinických znaků rozlišujeme popáleniny prvního, druhého a třetího stupně. Někteří autoři ještě rozlišují čtvrtý typ popáleniny. Pacient necítí žádnou bolest, jelikož dochází k poškození kůže v celé své tloušťce včetně nervových zakončení.


Nejzávažnější jsou pak popáleniny IV. Není žádným tajemstvím, že popáleniny mívají různou intenzitu. Setkat se tak můžeme se třemi stupni poškození kůže tak, jak je definují lékaři. Postižené místo zarudne a je citlivé na vnější podněty – dotyky, další teplý kontakt atd. První stupeň je tím nejlehčím.


Vedle bolesti se mohou objevit otoky. Nemusíte se bát, že budete mít následky , tento stupeň popálenin se většinou zahojí do až dnů. Druhý a třetí stupeň popáleniny.


Možná tomu nebudete věřit, ale popáleniny druhého stupně patří mezi nejbolestivější zranění, alespoň v oblasti popálenin. Stupně ovlivňuje horní polovinu dermis. Tyto popáleniny se hoji během -týdnů.


Uzdravení probíhá v důsledku epidermálních buněk pokrývajících potrubí potních žláz a vlasů. Tyto buňky rostou na povrch, poté migrují podél nich, spojují se s buňkami sousedních žláz a folikulů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky