čtvrtek 16. srpna 2018

Cibetka cena

Zároveň sběračům vlastně usnadňují práci tím, že za ně vybírají pouze ty zralé. Jakmile bobuli cibetka sní, projde jejím trávicím traktem, a to téměř neporušená – v žaludku dochází k tzv. Kopi Luwak je najdrahšia káva na svete.


Na základe vášho správania na Heureke personalizujeme jej obsah. Táto káva je vyrobená z kávových zŕn, ktoré prešli tráviacim traktom indonézskej mačky nazývanej cibetka. Kliknutím na „Rozumiem“ alebo inam súhlasíte aj s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na ďalších weboch.


V tomto prípade ide skôr o to, že cibetka spravila namiesto ľudí selekciu tých najdokonalejších zŕn. Kávové zrnko má viacero obalov a nemyslím si, že žalúdočné kyseliny a prechod tráviacim traktom vedia ovplyvniť výslednú chuť kávy. Obalená zrnka kávy se pak proplachují v horských říčkách, usuší a praží jako běžná káva. Zbožňuje kávové zrná, najmä z odrody arabica a robusta. Hlavním důvodem tak vysoké ceny je neobvyklý způsob výroby této kávy.


Prvýkrát sa tento výnimočný nápoj. Káva je vyrobena z kávových zrn, která prošla trávicím traktem malé indonéské šelmy zvané cibetka. Trus cibetek se sbírá, dále zpracovává a. Cena v nabídce by byla několikanásobně větší.


Hlavným faktorom tejto vysokej ceny je neobvyklý spôsob výroby tejto kávy. Lucia Halušková Comment cena , cibetka , káva, kávové zrná, klietka, kofeín, svet Ak patríte medzi milovníkov kávy, tak zbystrite pozornosť. Zkušený sběrač si cibetku vystopuje. Existuje totiž špeciálny druh kávy, ktorý sa získava z trusu maličkého zvieratka podobajúceho sa na fretku- cibetky. Cibetka je kunovité nočné zviera podobné mačke.


Cibetky (Viverrinae) jsou podčeledí malých šelem z čeledi cibetkovitých, charakteristické dlouhým štíhlým tělem s protáhlou hlavou, špičatou tlamou a dlouhým huňatým ocasem, některé druhy mají zatažitelné drápy. Pokud vám ceny za šálek u jednotlivých káv nepřipadají zase tak velké, uvědomte si, že se jedná pouze o „náklad“ kavárny. Na Heureke využívame personalizáciu a cielenú reklamu. Vybírejte si Cibetková káva podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. Nalezení cibetčí hromádky není věc náhody.


Cibetky, ktoré sú len o niečo väčšie ako naše mačky, jej za rok dokážu vyprodukovať iba 4kg, preto je jej cena taká závratná. Dnes je častým terčem pytláků, kteří ji loví pro svou obživu. Divoce žijících cibetek tak neustále ubývá.


A to je také jeden z důvodů, proč je cibetková káva jednou z nejdražších a nevzácnějších káv na světě. V minulosti byla cibetka považována za cizopasníka a lovena pro údajné farmaceutické účely. Je pěstovaná na ostrově Bali, Sulawesi, Jávě a Sumatře. V indonéském jazyce znamená slovo „kopi” kávu a „luwak” je název pro cibetkovitou šelmu, u nás známou jako ovíječ skvrnitý.


Hodnocení produktu:. Njen glavni proizvođač je zapravo malena cibetka , Paradoxurus hermaphroditus, životinja nalik na mačku, koja obožava plodove biljke kafe i živi na azijskom kontinentu, najviše na jugoistoku. Vyberajte si Cibetková káva podľa parametrov a porovnávajte ceny z internetových obchodov na Heuréke. Dobija se na čudan i poseban način, čime se objašnjavaju njena retkost i skupoća. Za hrníček dáte tisícovku.


Nejdražší káva světa pochází z výkalů šelmy podobné kryse.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky