čtvrtek 23. srpna 2018

Pivo plzeňského typu

Pivo plzeňského typu si stále udržuje vysokou popularitu a vaří se nyní prakticky po celém světě. Pivovarnická asociace v současné době rozlišuje tři typy plzeňského piva: Plzeňské německého stylu Pivo světlé slámové či zlaté barvy, dobře prochmelené až velmi hořké. Czech-English dictionary. Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.


Vařeno podle staré receptury Františka Huhňáka.

Nese označení „craft beer“, tzn. Pivovar Poutník Pelhřimov vaří pivo plzeňského typu , nepasterizované, bez chemických přísad. Začneme poněkud zvolna a to smutným konstatováním.


I přestože je pivo , a hlavně tedy pivo plzeňského typu , náš národní nápoj, mnozí z nás neví, jak se takové pivo vlastně vyrábí. Tristní je na tom zvláště to, že to neví ani mnozí pravidelní konzumenti. A proto je tedy nutná patřičná pivní osvěta. Spodně kvašený světlý ležák se označuje jako pivo plzeňského typu , celosvětově pak jako Pilsner nebo Pils, podle německého jména města Pilsen.


Plzeň má i podstatný kulturní význam. Nacházejí se tu početné kulturní domy a divadla.

Ve městě sídlí také biskupství plzeňské diecéze. Vítejte na stránkách PIVOVAR LÍPÁK. Pokud Vám bylo 18let vstupte!


Pivovar Lípák dodržuje platný zákon o regulaci reklamy, Kodex rady pro reklamu a dobrovolný etický kodex Iniciativy zodpovědných pivovarů. Karvinské pivo vaříme klasickým dekokčním postupem, typickým pro piva plzeňského typu. Varní proces probíhá v nerezové dvounádobové varně, kde používáme tradiční české suroviny: slad z Hané, žatecký chmel a čistá voda z Morávky.


Pivní portál o českých pivovarech, jejich sortimentu a pivovarnictví obecně. Základ tvoří plzeňský humnový slad. Barvu a vůni mu dává karamelový a vídeňský slad – oba ze Záhlinic na Moravě. Pivo je dvakrát chmelené českými chmely, v ležáckých tancích zraje týdnů.


Jako pivo plzeňského typu (anglicky Pilsener nebo Pils) se označuje světlé spodně kvašené pivo vařené dle plzeňské receptury. Pivovarské kvasinky plzeňského piva vznikly jako hybrid kvasinek Saccharomyces cerevisiae před 5lety. Od ostatních ležáků se liší především výraznější chmelovou chutí. Kláštorné pivo je pivo plzeňského typu.


Prvé kvasenie prebieha ako kedysi, v otvorených spilkách niekoľko dní a následne pivo leží v ležiackych tankoch dlhých dní. Touto tradičnou cestou vznikne poctivé a chutné nepasterizované živé pivo výraznej chlebovej vône a príjemnej horkosti, prospešné pre náš organizmus. Do Plzně byl povolán bavorský sládek Josef Groll a jeho úkol zněl jasně. Uvařit kvalitní a chutné pivo !

Ten se s chutí pustil do díla a 5. Světlé spodně kvašené pivo plzeňského typu , charakteristické výraznou hořkostí díky několikanásobnému chmelení různými odrůdami chmele. Riegrovka Ležák - vařený na rmuty Světlý spodně kvašený ležák vyrobený klasickou technologií dekokčního rmutování, vařený ze dvou druhů sladu, z nichž ten bavorský dodává pivu plnou chuť a tmavší zlatou barvu. Označení PILS, PILSNER nebo PILSENER naznačuje, že se jedná o pivo navazující na tradici více chmeleného piva plzeňského typu , které se začalo průmyslově vařit v Plzni v r. Chcete změnu na vašem čepu? Máte zájem o merchendising? V tom případě jste na této stránce správně.


Klasicky vařené na dva rmuty. Použity tradiční slady – hlavně plzeňský – z humnové sladovny. Chmeleno na třikrát – Agnus na hořkost, Harmonie před koncem – náš oblíbený chmel – nakonec na vůni tradiční žatecký chmel , vlajková loď českých.


Pivo z kategorie ležáků plzeňského typu , je spodně kvašené, uvařené z plzeňského a mnichovského sladu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky