úterý 7. srpna 2018

Jak připojit pračku k odpadu

Místo na pračku totiž bývá zahrnuto v projektu a je vybrané tak, aby bylo možné pračku snadno napojit k odtokovému potrubí a zároveň připojit na vodu a do elektřiny. Problém ale může nastat u starších domů a bytů – některé mají odtokové potrubí, někde si ale budete muset poradit jinak. Pro všechny holky, co nechtějí na každou blbost volat instalatéra, ale třeba neví jak na to, nebo co k tomu koupit - protože já to třeba nevěděla. Ale mám kamaráda instalatéra.


Toto napojení odpadu k pračce bohužel není příliš estetické ani bezpečné.

Estetičtější řešení odpadu od pračky nabízí sifony. Máte-li odpad pro pračku připravený na sifonu umyvadla, vany nebo dřezu, nasuňte hadici na odpad a zajistěte ji hadicovou sponou a svorkami, aby správně držela. Přinášíme vám proto stručný návo jak zapojit pračku a sušičku na odpad.


A to ať už na odtokové potrubí, k sifonu, nebo pro přímé vypouštění. Kam s pračkou se sušičkou. Dříve, než se pustíte do instalace a zprovoznění nové pračky nebo sušičky, popřemýšlejte nad jejím uložením.


Montáž práčkového filtra - mini na úpravu tvrdej vody a odstránenie vodného kameňa. Zakoupili jste novou pračku nebo jen tu starou přestěhovali do nového bytu?

Pro její zapojení není třeba hned volat odborníky. Poradíme vám, jak na to. Výběr vhodného místa pro pračku.


Před koupí pračky zhodnoťte, které místo v bytě je k umístění pračky nejvhodnější. Ač to vypadá jako maličkost, s přesným umístěním pračky si vyhrajte, vyplatí se to. Určitě jste už sami zažili, jak to vypadá, když podlaha zcela rovná není – pračka „poskakuje“. Hlučné praní netěší nikoho, ani vaše sousedy, a díky zbytečným vibracím dochází k předčasnému opotřebování spotřebiče.


Zkušenosti, rady a pracovní postupy ze stavby i rekonstrukce domu nebo bytu. Vám prozradí, jak postupovat při stavbě nebo rekonstrukci svépomocí a ušetřit statisíce korun. Dobrý den, chtěl bych se zepta, jak napojit sušičku na pračkový sifon.


Odvod kondenzátu ze sušičky je 8mm hadičkou. Tuto hadičku potřebuji napojit na pračkový sifon, na který je již napojena pračka. V návodu bývá jak vysoko má být odpad (dá se řešit v obchodě nahlédnutím do návodu).


Odpad od místa připojení myčky. Příprava místa pro myčku nádobí – jak na to – Diskuse – eMimino. Budu jí mít vedle dřezu a napojenou na odpad ale nevím, jak s přívodem. Jak máte zapojenou myčku ?

Zapojení pračky doma není nic extra složitého. Chce to jen mít na paměti, co všechno je potřeba a postupovat pěkně popořádku: 1. Základem je umístění ve zcela rovné poloze. Pomocí vodováhy zkontrolujte, zda pračka stojí skutečně rovně a popř. Koupili jsme pračku , která měla převlečnou matku jak na hadici pro přívod vody, tak na odpadu.


Existují sifony, které mají i pro odpad z pračky šroubení. Příslušenství pro instalaci pračky. Pro instalaci pračky do vaší domácnosti budete potřebovat ještě dvě pomůcky pro zdárné fungování a zamezení pohromy: pračkový ventil pro přívod vody, který je radno po každém doprání uzavírat a pračkový či umyvadlový sifon, který funguje jako pachová uzávěra a zamezí zamoření vaší domácnosti zápachem z kanalizace. Namontujte standardní šroubovou přírubu opatřenou pojistkou. Kanalizační trubka by měla vstoupit do kulatého otvoru ve středu příruby.


Prosim o radu, jak lépe napojit WC do odpadu s použitím geberitu. Potřebuji, aby to wc bylo co nejblíže k tomu odpadu , ale instalatér tam. Alcaplast A97S - flexibilní napojení pro wc mísy 2- 5mm. Ploché připojení wc odpadu do podlahy.


Asi chápu, jak jsi to myslel, že bych tu gumovou koncovku převlékl, přes tu trubku, co trčí ze zdi. To bohužel nejde, protože trubka ze zdi má závit a je většího průměru než ta gumová koncovka na hadici k výpusti. K některým levným sadám je dodáváno nekvalitní plastové a příliš tuhé těsnění, které má tendenci propouštět vodu. Buď si kupte kvalitnější sadu, nebo si dokupte kvalitní těsnění z gumy.


Gumové části před použitím můžete namazat vazelínou. Pak už stačí jen připojit flexi hadici. Já jsem kdysi měl v garsonieře pračku v koupelce, protože se nám taky do koupelky nevešla.


Takže poradím, tak jak jsme to měli my. Přívod vody není problém.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky