čtvrtek 30. srpna 2018

Odkyselení organismu jídelníček

Jídelníček na odkyselení organismu. Patříte-li k těm, kteří považují překyselení organismu za vážný problém, který může být i příčinou nadváhy, měli byste zkusit změnit své návyky – a to nejen ve stravování. Více o překyseleném organismu si přečtěte zde. Odkyselení organismu babské rady.


I když kompletní jídelníček se všemi rozbory tehdy ještě k dispozici neměly, přesto se s tímto problémem dokázaly úspěšně popasovat.

Při překyselení organismu tělo hůře odolává vnějším vlivům, proto posilujte imunitu. Dodržujte určité zásady stravování: Zařaďte do jídelníčku zásadotvorné a neutrální potravin. Jezte pravidelně ovoce, zeleninu, luštěniny a celozrnné pečivo. Zaměřte se na potraviny! V první řadě je třeba změnit stravovací návyky, respektive celý jídelníček.


Typická západní strava je, bohužel, příliš bohatá na živočišné produkty, které vytvářejí kyseliny. Babské rady na překyselený organismus.

K tomu, aby ve vašem organismu zůstala zachována acidobazická rovnováha, můžete přispět svým jídlem. Překyselení organismu ale není nové téma, setkaly se s ním už naše babičky. Latentní překyselení organismu odlehčí cílená strava. Snídaně mandlí, banán, hrst malin, šálek bylinkového čaje s domácím medem nebo bez něj.


Desátá šťáva ze sezónního ovoce. Salát pokapeme olejem a. V těle zajišťuje ustálený poměr mezi tvorbou a vylučováním kyselin a zásad tzv. Ta je nepostradatelná k udržení homeostázy – schopnosti organismu vytvářet stabilní vnitřní prostředí důležité pro celkové zdraví. Také je tělu potřeba zajistit dostatečný přísun minerálů, ať už ve stravě či potravinových doplňcích.


Při léčbě překyseleného organismu je třeba vyřadit z jídelníčku nevhodné potraviny (tučné jídlo, sladkosti, káva, alkohol, uzeniny, omezit konzumaci masa a mléčných výrobků). Logicky je třeba nahradit je potravinami zásadotvornými, které mají údajně schopnost pH v těle. Dnešní strava se skládá především s kyselin a proto trpí hodně lidí překyselením organismu. Dovzíte se jak můžete efektivně odkyselit organismus a také jak by mě vypadat váš každodení jídelníček.


Kyselost i zásaditost se udává v pH. Zásady začínají při hodnotě pH nad 7.

Detoxikace organismu je výborná věc, pokud chcete pročistit tělo anebo chcete zredukovat váhu. To, že tělo nefunguje a potřebuje očistu, poznáte na zvýšené únavě, snížené imunitě, šedé pleti, nezdravých vlasech a lámavých nehtech. Je však třeba si uvědomit, že ačkoli se začneme cítit lépe, zdaleka nemáme vyhráno a je třeba v procesu stabilizace pokračovat. První výsledky na sobě pocítíte za pár týdnů, u každého je to ale jinak dlouho. Stravu doplňte o bylinkový či zelený čaj, čistou vodu a zeleninové šťávy.


Při dlouhodobých potížích s překyselením naše tělo přichází o životně důležité minerály, které se spotřebovávají právě při snaze organismu zneutralizovat kyseliny dodané do našeho těla. K trávicím obtížím se tak může přidružit únava, podrážděnost, špatná kvalita pleti či nehtů. Pro odkyselení organismu se také doporučuje pít ráno nalačno teplou vodu s citrónem (na skleničku vody, tedy asi 2– 3ml zhruba polovinu velkého citrónu).


Je důležité, aby voda nebyla horká, ale ani studená, ideální je vlažná. Nezbarvení proužku signalizuje na silné překyselení organismu. Zbarvení proužku do zeleno modra ukazuje na basické pH. Měřte si hodnoty pH moči několikrát denně a několik dní po sobě.


Jenom tak se vám podaří získat ideální obraz o vašem poměru kyselin a zásad v těle.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky