středa 29. srpna 2018

Jak dlouho vařit knedlíky v páře

Jak tedy knedlíky v páře vařit ? Knedlík jako takový připravíme úplně stejně. Dále potřebujeme hrnec a něco dovnitř, na čem budou knedlíky stát. Nejpraktičtější jsou různé vložky do hrnců pro vaření v páře a nebo klasický pařáček.


Dokud jsem nic z toho neměla, měla jsem svůj vlastní vynález – na dno hrnce.

Tyto houskové knedlíky vařené v páře jsou tak nadýchané, že se v kráječi na knedlíky pomačkají. Já krájím houskové knedlíky nití. Připravené jahodové knedlíky vaříme nad parou - minut. Uvařené jahodové knedlíky posypeme cukrem moučka smíchaným se skořicovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.


Jahodové knedlíky na páře podáváme teplé jako výborný sladký pokrm. Pokličku nezvedáme, aby knedlíky neklesly. Ihned po uvaření knedlíky propícháme vidličkou nebo špejlí, aby z nich unikla pára.

Plněné kynuté borůvkové knedlíky na páře podáváme přelité rozpuštěným máslem a sypeme prosátým moučkovým cukrem, komu chutná, přidá nastrouhaný tvrdý tvaroh nebo opečenou strouhanku. Tématické fráze: bramborové knedlíky v páře bramborove knedliky na pare bramborové knedliky vařené v pare bramborový knedlík v páře bramborový knedlík na páře bramborovy knedlik vareny v pare bramborové knedlíky vařené na páře bramborové knedlíky recept knedlíky na páře bramborove knedliky recept bramborové. Kuřecí maso se vám v páře uvaří za čtvrt hodinky a houby to zvládnou do deseti minut.


Zeleninu, kterou chcete v páře vařit , nakrájejte na malé kousky. Suroviny skládejte do pařáčku od nejtvrdších po měkké. To znamená, že například mrkev a brambory budou dole, květák a kukuřice spíše. Po dlouhé době jsem se několikráte pokoušela o tento postup, avšak nikdy se mi nepodařilo odhadnout, jak dlouho se mají knedlíky vařit (pařit).


Jak na knedlíky aneb Rady našich babiček. Tak vám vydrží dlouho teplé. Bramborové knedlíky můžete vařit i bez krupičky, ale budou o dost tužší. Aby se nerozvařily, přidejte do těsta lžičku octa.


Já knedlíky vařím v páře , v parním hrnci. Je to taková jistota, že nejsem ani líná „parník“ kvůli tomu uvést do chodu a pak umýt. Je mi však jasné, že každý tohoto pomocníka nemá. Takže výborným řešením je vařit knedlík v ubrousku.


Dělala jsem to v době „před parní“.

Jak dlouho vařit brokolici, aby zůstala zelená. To, že brokolice zůstane zelená, si zajistíme dvěma kroky. Prvním je ten, že ji ve vodě vaříme pouze – minut, v páře jen – minut, v mikrovlnné troubě – minuty.


Přidáte-li do těsta na knedlíky citronovou kůru, dopřejete si nevšední chuťový zážitek. Pak postupně přidávejte zbývající mléko a vařečkou hněťte tak dlouho ,. V míse smíchejte zbývající mouku se solí a citronovou kůrou. Utvořte důlek a do něj vlijte žloutky a kvásek. Zakryjte a nechte na teplém místě asi hodinu a půl kynout. V páře můžete připravovat zeleninu, maso, ryby, rýži, knedlíky , ale třeba i ovoce.


Vaření v páře ocení nejen milovníci zdravé výživy, ale především ti, co mají rádi chutné jídlo, protože přesně to parní hrnec dokáže. V domácích podmínkách vám to nejlíp půjde ve velkém hrnci s vroucí vodou. V potravinářských provozech se sice vaří v konvektomatu na páře , ale ta je mnohem intenzivnější, než jakou dokážete vyvinout doma v pařáčku. Vodu si dejte vařit ještě dřív, než začnete zpracovávat těsto.


A to jsem je let vařila ve vodě. Teprve nyní jsem se odhodlala a už je nebudu vařit jinak! Stejně jako marmeláda dám pařáček, na něj utěrku a pak knedlíky. Hezky se pak vyndají najednou.


Princip vaření v páře je jednoduchý, podobně jako byste připravovali pokrm v horkovzdušné troubě. Zelenina se nepřipálí, je křupavá a dá se s ní na talíři všemožně kouzlit. Výhodou je i fakt, že se chuť a vůně při vaření v páře nesmíchají, tak si k masu můžete přidat cokoliv, co zrovna sklidíte na zahrádce.


Každý je chválí a ta hladká mouka ničemu nevadí, když se to dělá na páře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky