úterý 14. srpna 2018

Domácí chipsy na plech

Osolíme, pokapeme olejem, přikryjeme alobalem a dáme na půl hodiny do trouby na cca 180°C, aby nám změkly. Do většího kastrolu nalijeme hodně oleje a necháme ho pořádně rozpálit. Kdo má fritovací hrnec, může smažit chipsy v něm. Do rozpáleného oleje vsypeme po částech plátky brambor a smažíme. Domácí chipsy vyndáme z oleje na ubrousek, osolíme a podáváme.


Postupně je dávej na plech vyložený pečicím papírem tak, aby se moc nepřekrývaly.

Trouby vyhřej na 1°C, chipsy potři olivovým olejem a dej na minut péct. Pepř, sůl a vybrané koření smíchej v misce – ve směsi potom hotové chipsy hned obal. Syrové brambory oloupejte a na struhadle nakrouhejte na dva milimetry silné plátky a dobře je utěrkou osušte. V hlubokém hrnci nebo pánvi rozpalte olej, a když se z něj začne kouřit, vložte do omastku brambory na drátěné síťce a smažte je minut.


Chutný TV SUROVINY: 1) brambory 5-ks 2) plátky brambor vložíme do studené osolené vody 3) brambory osušíme. Na pekáč si rozložte pečící papír a plátky na něj rovnoměrně rozložte, tak aby na sobě navzájem neležely. Podle množství, které jste si nakrájeli, tak možná budete muset potom naložit plech vícekrát.


Posolte a opepřete podle své chuti a nechte péct v troubě na 2stupňů do té doby, než vás pěkně zezlátnou. Recept, podle kterého se vám Domácí bramborové chipsy zaručeně povede, najdete na Labužník.

Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Zkoušeli jste si doma připravit domácí chipsy ? Smažit jejich v oleji není bůh ví co pro Vaše zdraví. Zde je i zdravější varianta, jak si udělat křupavé chipsy a nemít z nich výčitky svědomí.


Lépe než klasická kuchyňská sůl chipsy ochutí mořská sůl. Kdo ale miluje česnek, kari nebo provensálské koření, může si lupínky okořenit po svém. Plech vyložte pečicím papírem a rozprostřete po něm nakrájené brambory.


Do předehřáté trouby vložte brambory na plechu. Pečte do zlatova, asi minut. Plátky řepy vyrovnete na plech , jeden vedle druhého.


Mohou se trochu překrývat, řepa se trochu speče, ale raději moc nejvrstvěte. Chcete křupavé řepelky, ne bláto. Vyskládanou řepu následně osolte, pokropte trochou oleje a můžete i opepřit či.


Domácí zeleninové chipsy pečeme při teplotě 1°C cca minut. Poté teplotu snížíme na 1°C a dopékáme podle potřeby. Chipsy během pečení často kontrolujeme, aby se nespálily. Vždy záleží na hrubosti plátků.


Na plech potom pokladete bramborové lupínky, klidně hned vedle sebe (pečením se smrsknou), zasypte kořením a dejte péct do trouby předehřáté na 2stupňů.

Jak na to: Zeleninu omyj a nakrájej na tenčí plátky. Nezapomeňte po cca minutách plech otočit, případně brambůrky převrátit, aby se lépe propekly a zkřuply. Po - minutách (záleží na druhu trouby) máte. FAMÓZNÍ ŘÍZEK Z MLETÉHO MASA A VÝTEČNÁ BRAMBOROVÁ KAŠE!


Tak to vás dneska potěšíme. Gastro pokušitel Láďa Hruška vyzkoušel řadu receptů na bramborové lupínky, chcete-li chipsy. Nakonec našel jeden, na které nepotřebujete žádný tuk! Na výrobu nepotřebujete nic speciálního, vystačíte si s běžným vybavením domácností.


Ukážeme si dokonce dva recepty na domácí bramborové. Tématické fráze: tortilové chipsy nachos z tortily domácí tortilové chipsy recept na tortilove chipsy domácí tortila chips tortilla chips - recept tortilla chips recept chipsy z tortily tortilla chips top nejlepší recepty recept na tortily chips vídeň katedrála tortilla recept chipsy domaci tortilla chips tortilla chipsy recept. Vyložte plech pečicím papírem, na něj vyskládejte v jedné vrstvě špenát a pečte minut.


Hlídejte, aby se špenát nepřipálil.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky