středa 16. září 2015

Jak umlít lněné semínko

Jak umlít lněné semínko. Lněné semínko je bohaté na omega-mastné kyseliny a vlákninu. Trpíte-li intolerancí vajec, mleté lněné semínko s vodou je může např. Používáte hodně lněné semínko ? Nevím jak vy, ale já to splnila za jedna.


Ve své původní pevné formě je lněné semínko tězko stravitelné. Pokud ho chcete konzumovat celé, musíte ho velice dobře rozkousat, jinak hrozí, že projde organismem a nevstřebá se. Má protizánětlivé účinky a blahodárně působí na kůži i sliznice. Mnoho z nich totiž věří, že pokud začnou semínko konzumovat v třetím trimestru, tak si tím připraví půdu pro rychlejší a snadnější porod.


Buňky lněného semínka obsahují vazký hlen, který změkčuje stolici a zvyšuje. Mleté lněné semínko přidáváme do pomazánek, jogurtů, polévek či pečiva. Výborná kombinace je i lněné semínko a kefír na podporu střevní mikroflóry. Konzumovat lněné semínko v těhotenství je doporučováno až od 35. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Jak umlít lněné semínko

Mletým lněným semínkem snadno nahradíte tuk i vajíčko. Pokud se rozhodnete používat lněný olej, zaměřte se na druh s označením “Ligand SDG”. Předně je nutné zdůraznit jednu podstatnou skutečnost – projde-li lněné semínko trávícím traktem v celku, jeho účinku budou naprosto minimální.


Jde o nejznámější přírodní lék proti zácpě. Jaká to jsou a jak je připravit? Len setý je rostlina, která se na našem území pěstuje v hojné míře.


Jak umlít lněné semínko

Jde o jednoletku, dorůstající výšky až jednoho a půl metrů. Z hlediska výživnosti je ideální ho konzumovat zasyrova. Na druhou stranu jsou semena tvrdá, takže se těžko tráví. Musíte je tedy pořádně rozkousat, případně nejprve rozemlít či rozdrtit.


Je doslova nabité živinami. A pro nás celiaky je ještě cennější, protože se dokáže krásně postarat o naše střeva. Poradím vám, jak ho co nejlépe a nejchutněji využít. Co lněné semínko v těhotenství?


Jak umlít lněné semínko

Pozor si dejte na konzumaci lněného semínka v těhotenství. Přestože usnadňuje porod a podporuje tvorbu mateřského mléka, je doporučováno jej konzumovat až od 35. Co dále si o lněných semínkách můžete přečíst?


Len je jedním z těch semínek, která se dokáží po nabobtnání obalit poměrně velkým množstvím slizu (gelu). Proto jeho nakličování v nakličovacích miskách nemusí vždy dopadnout zcela dobře. Nakličujeme ho raději v miskách s vodou nebo na buničité vatě. Vlastně to není jen tak – semínko je totiž třeba důkladně rozkousat. Přes pevnou slupku se jinak nedostanou jeho prospěšné látky tam, kde se řádně využijí.


Jak umlít lněné semínko

Pokud sníte lněné semínko celé – bez porušené slupky, projde lidským zažívacím traktem beze změny. Na konci ho tělo jednoduše vyloučí tak, jak do něho. Nejlepší je umlít lněné semínko v mlýnku na kávu a přidávat ho do různých pokrmů, do pomazánek, do těsta na chleba, do salátů, do rizota a podobně. Zatímco neporušené lněné semínko vydrží velmi. Lněný olej je k dostání také ve zdravé výživě nebo DM drogerii.


Denně by se měly sníst maximálně dvě polévkové lžíce lněného semínka, které můžete rozmixovat, namočit či sníst jen tak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky