středa 9. září 2015

Povlečení našich babiček

Povlečení našich babiček ? Možná si vzpomínáte, že dříve ve výbavě nevěsty nesmělo povlečení z damašku chybět, namítnete, že je to povlečení našich babiček a nechcete ztrácet čas namáhavým žehlením… Moderní damaškové povlečení však uspokojí svými vlastnostmi i ty nejnáročnější majitele ložnic. Bohatá škála různých typů a druhů jednotlivého povlečení nám to také neulehčuje a člověk může mít za chvíli pocit, že se v tom ztrácí. Zatímco za časů našich babiček bylo samozřejmostí povlečení z bavlny, dnes nám většinou velí aktuální trendy, v čem bychom vlastně měli spát.


Již za našich babiček a prababiček (a pravděpodobně i daleko dříve) bylo ložní povlečení jednou ze základních a nedílných součástí výbavy nevěsty, které se shromažďovalo i roky dopředu.

Milá redakce, ráda bych přispěla do vaší pravidelné rubriky Recepty našich babiček ,“ začínal e-mail, který nám zaslala paní Hanička. Sama jsem babičkou, a proto vím, jak je někdy obtížné nasytit početnou rodinu během víkendového setkání. Z vlastních zkušeností se mi osvědčil recept, kterým říkám. Ložní povlečení z ,,Babiččiny truhličky,, zelený proužek mm. K tomuto povlečení můžete vybrat i. Také proto je naše bavlněné povlečení vhodné i pro penziony a hotely.


Majitelé dlouhodobě oceňují zejména dlouhou životnost ložního prádla a možnost mandlování. Vyzkoušejte bavlněné povlečení české výroby od zavedené firmy Podpěrová s.

Našich babiček recepty, které budete milovat. Bavlněné ložní povlečení – Víte jak se spí v bavlnce? To zjistíte v našem kvalitním bavlněném povlečení. Bavlna patří mezi velmi oblíbené a hebké typy ložního povlečení.


V našem e-shopu nabízíme bavlněné povlečení té nejvyšší kvality v klasických i atypických rozměrech, v pestrých barvách a zajímavých vzorech. Damašek – jedinečná tkanina Damašek je označení pro jednobarevnou tkaninu se vzorováním různých tvarů a velikostí. Plochy vzorů jsou na okrajích hrubě odstupňovány a kontrastují světle nebo tmavě s hladkým podkladem.


Kontrast vzniká tak, že se střídá osnovní a útková vazba, na povrchu jsou vidět vždy jen podélné osnovní nebo příčné útkové nitě. Nikdy si nenechaly ujít příležitost ušetřit nebo něco opakovaně využít. Když tedy bylo načase vyhodit ručník, povlečení nebo oblečení, pečlivě jej rozstříhaly na menší hadříky, které schovaly a později využily. Rodinná firma s letou tradicí na českém trhu.


Držetelé ocenění spolehlivá firma ,Český výrobek. Neumíte si představit Vánoce bez pečení cukroví? Pak možná oceníte vychytávky našich babiček. Cukroví bude povedenější a vy se stanete legendou stejně jako ony! Naše výroba je zakázková.


Spokojenost našich zákazníků je naší absolutní prioritou.

Z tohoto důvodu při výrobě povlečení používáme pouze ty nejlepší materiály, které jsou na trhu dostupné. Základem pro naše luxusní povlečení na postele je pravá egyptská bavlna. Ta je ručně česaná, díky čemuž si udržuje velmi nízký podíl.


Zřejmě mnoho z nás si již několikrát položilo otázku, jaké spodní prádlo nosily naše babičky. Vždyť v době, kdy žily, přeci nebylo na trhu tolik košilek, korzetů, punčoch a dalších doplňků, jako dnes. Staročeská kuchyně, recepty našich babiček (870) Přílohy (699) Saláty (892) Domácí zabijačka a zvěřinové pokrmy (334) K pivu nebo vínu, slané pochutiny (230) Chlebíčky, obložené pečivo, chuťovky (328) Pomazánky, slané krémy a pě. Příjemný a nikdy nestárnoucí dezén, který měly rády i naše babičky, potěší každého, kdo má rád tento venkovský styl. V dnešní době, kdy se stále více vracíme zpět k téměř zapomenutým tradicím, se zvedá obliba tzv.


Rádi nakupujeme potraviny na farmářských trzích, navštěvujeme starožitnictví, bazary a bleší trhy, kde sháníme nábytek a doplňky, které si po rekonstrukci chceme umístit do bytu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky