pátek 4. září 2015

Bábovku pečeme na stupňů

Tématické fráze: jak dlouho se peče bábovka jak dlouho péct babovku na kolik stupnu pect babovku na kolik stupnu se pece babovka na kolik se peče bábovka na kolik péct bábovku bábovka recept na bábovku jak péct bábovku jak dlouho pečeme babovku na kolik stupňů pečeme bábovku jak upéct bábovku jak se peče bábovka pečení. Jedna věta u finále Babiččinu bábovku vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi minut dorůžova mě doslova zarazila a ptal jsem se sám sebe: Do jak vyhřáté trouby, na kolik stupňů ? Na jaký ohřev zapnout troubu, na spodní nebo na horní nebo na oba? Dobrý den, napoprvé se mi nepovedla ač si myslím že bude vynikající.


Jak dlouho bábovku pečete a na kolik stupňů ? Těsto se mi uprostřed rozteklo po vyndání z formy jinak po obvodu je jak má být.

Pekla jsem 50min na 1st. Pečeme při 180°C asi minut až hodinu – to závisí na velikosti formy. Zda je bábovka dostatečně propečená zjistíme tak, že vpíchneme u středu dřevěnou špejli, Pokud je špejle suchá, je bábovka upečená, zůstává-li na ní ještě trochu těsta, pečeme dále. Olej na vymazání formy, mouka n vysypání formy. Pečeme na 1až 1stupňů přibližně minut.


Video není sponzorované. Poté peču, většinou odhadem, dokud se navrchu nezačne barvit do zlatova. Případně vidím, zda se neodchlipuje od krajů formy.


Tak se pozná, že je upečená.

Ale vždy do ní píchnu špejlí. Pokud chceme kakaovou či kokosovou bábovku , přidáme kakao nebo kokos. Bábovku pečeme recepty, které budete milovat. Potom přidáme na 1°C a dopékáme asi - minut.


Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová. Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat. Zobrazit přes 2dalších receptů pro bábovku ! Ve skleněné formě cca 45min ve vyhřáté a na skoro minimum stažené plynové troubě (dělám to nerada), raděj naleju těsto na bábovku na vymazaný plech, je to rychlej upečené a nikdy mi to nepraskne jako ta bábovka, po upečení obyčejně poleju čokoládovou polevou a pak krájím kostky-chuťově stejné a méně práce.


Pokud není hodotvá přidám čas né teplotu- nevadí jí to. Jiné formy doporučuji max. Na horkovzduch je čas pečení o něco kratší. Opravdu skvělá a rychlá jablečná bábovka. Pak teplotu snížíme na 1stupňů a pečeme dalších minut.


Tohle měla být původně prostá parodie na Justina Biebera, ale řekl jsem si, že začnu na tomto kanále dělat recepty, takže zde máte mix obou dvou konceptů. Ještě teplé zarolujeme, po vychladnutí. Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska. Krok číslo 1: Výběr toho nejlepšího receptu na bábovku.


Pečení je sice až finální krok, kterým je možné úplně všechno pokazit, ale základ stojí na výběru vhodného receptu. Ne vždy je první recept, na který narazíte, úplně nejlepší a nezaručí výborný výsledek.

Těsto vyndáme z lednice, vyválíme ho, vykrojíme a naplníme do formiček na tartaletky. Dno každé tartaletky propícháme vidličkou a dáme na minut vychladit do lednice. Po uplynutí doby ho pečeme na 1stupňů minut.


V robotu si ušleháme tvaroh s moučkovým cukrem, smetanou a vanilkovým extraktem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky