středa 9. září 2015

Vyklopit babovku teplou nebo studenou

Formu vymazáváme peroutkou, aby se tuk dobře dostal do všech záhybů. Potom necháme chvíli tuk ztuhnout a formu vysypeme hrubou moukou nebo jemně umletou, dobře prosátou strouhankou. Jak vyklopit bábovku z formy?


Autor: Archiv ireceptar. Ingredience jsou stejné, postup taky, a přesto upečená bábovka nejde vyklopit z formy.

Jak je to možné, ptáme se sami sebe, když jsme postupovali tak jako v předchozích případech, a najednou se objeví nepříjemná překážka? Kdy vyklopit bábovku teplou studenou recepty, které budete milovat. Ovšem i po těchto radách se bábovka nemusí podařit vyklopit , zřejmě neměla svůj den. Po vyndání z trouby necháme nejlépe bábovku vychladnout. Když vyklápíte ještě teplou bábovku tak se vám může rozpadnout, nebo srazit.


Také záleží jakou zrovna máte formu v které bábovku pečete. Pokud máte silikonovou formu.

Zapomněla jsem vysypat formu na bábovku, jenom jsem ji trochu potřela olejem, ale málo. Zkoušela jsem poklepávat nožem, přikryla jsem formu mokrou utěrkou, ale nic. Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Kdy je nejlepší vyklopit bábovku tak, aby se neroztrhla?


Ještě horkou nebo až po vychladnutí? Vymazala jsem a vysypala formu, teď je horká, zkoušela jsem, jestli sama nevypadne na mřížku a nic. Mám čekat, nebo s ní zkusit trochu bouchnout, dát formu do studené vody?


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Dostala jsem od manželovy babičky prastarou formu na bábovku. Není kovová - je jakási keramická s hnědou galsurou. Prosím, jak se s ní zachází, aby se dala bábovka po upěčení normálně vyklopit ? Nenamáčí se snad předem, nebo nějaký jiný fígl, než jí fakt vyhodíííííím ? Takto připravenou bábovku pečeme v troubě 1‚5–hodiny při 2°C.


Během pečení bábovku přikryjeme pečicím papírem. Kuřecí bábovku podáváme teplou s bramborovou kaší nebo studenou s chlebem.

V hrnku smícháme mouku, kypřící prášek, cukr a kakao nebo granko. Přidáme vejce, mléko, olej a vše dobře promícháme, abychom se zbavili hrudek. Když máme těsto pořádně promíchané, hrnek s těstem vložíme do mikrovlnné trouby asi na minuty. Recepty tradiční, rodinné, originální i prudce extravagantní budou vítaným zpestřením pro všechny milovníky.


Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Bábovka pro masožravce Ingredience. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem. Diskuse na téma Silikonové formy.


At jiz delam jakoukoliv trenou babovku ,mam v oblibe tvarohovou,ale problem se tyka vsech babovek,tak chutove vyjde skvele,behem peceni vzdy krasne vyskoci, ale jakmile ji vyndam z trouby,tak mi vzdy zase hned spadne a nadychanost je tatam… co delam spatne? Nebo je snad nejaky trik na vyndavani babovek z trouby,ktery neznam…?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky