úterý 8. září 2015

Ohřev jídla bez mikrovlnky

Dříve se domácnosti musely obejít bez mikrovlnné trouby. Není proto třeba panikařit. I bez mikrovlnky si můžete jídlo ohřát. A co víc, bude chutnat jako čerstvě uvařené.


Ohřev jídla bez mikrovlnky

Ohřívací zásuvky nicméně umějí i šetrně rozmrazovat, uchovají teplotu čerstvě uvařeného jídla a můžete v nich nechat kynout těsto. Jejich vývoj nezaostal za novou dobou, a tak seženete i takové. Jídlo,neobsahující vodu ,se nedá ohřát. Ohřev plamenem,nebo elektrickou plotýnkou je na úplně stejném principu.


Molekuly potravin se musí rozkmitat,aby se ohřály. Mimo bednu se při ohřevu žádné mikrovlny nešíří. Složení jídla se samozřejmě nemění. Ve většině mainstreamových periodik se dočteme, že „ mikrovlnky “ jsou „zdravé“: nejde přece o nic jiného, než ohřev jídla , jehož podstata je podobná elektřině či teplu – jde prostě o vlnění, jehož energie je příliš.


Ohřev jídla bez mikrovlnky

Jíst bez jídla : Nebezpečný nový směr nejen v některých pražských restauracích. Ty se mění na páru, a tím se jídlo ohřívá. Možná je to pohodlný způsob přípravy jídel, je třeba si však uvědomit, že mikrovlnné záření vlastně mění chemickou strukturu jídla. Někdo rád tráví hodiny v kuchyni přípravou čerstvého jídla , někdo zase preferuje rychlou přípravu bez nadbytečných úkonů. K rychlému ohřátí pokrmu snadno dopomůže mikrovlnná trouba, většina modelů v sobě ale skrývá ještě širší využití.


Upozorňujeme na menší vnitřní objem mikrovlnky – 1l. Hodně z nás vezme jídlo, které potřebuje ohřát, dá ho do mikrovlnky , kterou zapne na nejvyšší výkon, aby bylo rychle a za půl minuty vytáhne kouřící talíř. Svíčková se šesti ale na něm chutná nějak jinak, než když ji ohřejeme na sporáku. Protože jsme pospíchali.


Zvolením vysokého výkonu dojde k prudkému. Pokud mikrovlnky něčím doopravdy hrozí, tak hlavně únikem mikrovlnného záření poškozenými nebo špatně opravenými dveřmi. Případně neodbornými úpravami trouby. Vlny však dokážou vyvolat jen ohřev. Rizikové mohou být v případě, že bychom se dívali skrz poškozená dvířka z bezprostřední blízkosti a riskovali.


Přenosný autoohrievač je ideálním pomocníkem na dlouhé cesty autem. Zapnutím přístroje do zásuvky zapalovače v automobilu můžete jednoduše ohřát pokrm dítěte bez nutnosti zastavování. Na ohřívání nepotřebujete vodu. Díky termostatu, který hlídá teplotu jídla , nemůže dojít k přehřátí jídla. Jídlo domů nebo na cesty – Hlavní jídla , hotovky, polévky.


Prémiová jídla stále po ruce. Jídlo bez konzervantů, ohřev přímo v obalu, trvanlivost dnů. Je ideálním pomocníkem při zahřívání jídla , urychluje ohřev , takže s ním šetříte energii a brání zašpinění mikrovlnky od ohřívání jídla. Kryt má praktické držadlo, které slouží také jako otvor na unikání páry.


Je velmi pevný a odolný. Tento kryt můžete mýt v myčce nádobí. Nabízíme Vám kvalitní a profesionální vybavení pro ohřívání jídla a udržování potravin v teple. Mezi tato zařízení patří například chafing dish, lampa na ohřev jídla , dohřívací zásobník, vodní lázeň či ohřívací vitríny. Nádobí do mikrovlnné trouby.


Ohřev jídla bez mikrovlnky

Netradiční recepty na bábovku, moučník a nebo smažený sýr vás mile překvapí, stejně jako mnoho dalších receptů z mikrovlnky. Bezmasá jídla jsou zdravá a vhodná pro děti. Recepty z těstovin, brambor i jiných surovin můžete využít k přípravě hlavního jídla.


Mikrovlnná trouba je dnes součástí každé domácnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky