úterý 29. září 2015

Bábovka nejde vyklopit

Správně by se měla bábovka sama vyklopit. Mokrá utěrka, případně pára. Když se však bábovka nevyklopí, necháme ji stát v talíři a navrch formy položíme utěrku namočenou ve studené vodě.


Ingredience jsou stejné, postup taky, a přesto upečená bábovka nejde vyklopit z formy. Jak je to možné, ptáme se sami sebe, když jsme postupovali tak jako v předchozích případech, a najednou se objeví nepříjemná překážka? Pokud je bábovka nahoře už upečená a uprostřed syrová, stačí přiklopit alobalem.

Ono to trvá než každý vystihne u své trouby tu správnou teplotu a zda péct na horkovzduch nebo ne. Pokud nejde vyklopit po částečném schladnutí, trochu jí mechanicky pomůžu a zabalím do mokré studené utěrky, to také pomůže. Pokiaľ sa vám zdá, že to nejde , nerobte nič násilím.


Namočte utierku do studenej vody, vyžmýkajte, pritlačte ju na formu a potom skúste jej obsah opatrne vyklopiť. Niektoré gazdinky sa sťažujú na to, že z formy dostanú von zdeformovanú bábovku, ale chyba nie je v tom, čím ju vymazali a vysypali. Když zvedáme bábovku plnou – tedy těžkou, hned ji opatrně zase položíme na talíř. Namočíme ve studené vodě utěrku, vyždímáme a přikryjeme jí svrchu formu.


Po malé chvíli znovu vyzkoušíme vyklopení, a když to stále nejde , úkon s namočenou utěrkou zopakujeme.

Pokud dostanete chuť na trochu nostalgického luxusu, vyzkoušejte citronovou bábovku hotelu Ritz. Trápí vás často bábovka , která nejde. Pokud byste totiž špejlí zjistila, že je bábovka upečená, nemuselo by to přesto pro vyhlazení detailů stačit, proto výrobce uvádí přesně dodržovat minut a já to uvádím v receptu i pro ostatní, kteří se snaží mít dokonalý výsledek a třeba se jim to doma nedaří právě kvůli zjišťování upečení špejlí. Korpus by měl být zlatý a vyběhlý. To, zda je bábovka propečená, otestujete také špejlí, kterou opatrně zapíchnete do korpusu.


Když je špejle po vytažení suchá, bábovka je hotová. Jak dostat bábovku z formy. Nejedné hospodyni se přihodí, že bábovka se přilepí ke stěnám formy a nejde vyklopit.


No musím říct, že už jsem pár bábovek pekla a nikdy jsem neměla problém. Ovšem tento recept jsem zkoušela dvakrát a ani jednou se mi bábovku nepodařilo pěkně vyklopit , na podruhé dokonce vůbec. Navíc souhlasím se Šárkou, že bábovka by možná nebyla tak hutná, kdyby se z bílku nalšehal sníh. Kdy vyklopit bábovku - za tepla, nebo až vychladne? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Huge Range Of Fluorescent Tubes. Guaranteed Next Day UK Delivery! Kukkatoimitukset koko Suomeen ja yli 1maahan. Zapomněla jsem vysypat formu na bábovku, jenom jsem ji trochu potřela olejem, ale málo.


Zkoušela jsem poklepávat nožem, přikryla jsem formu mokrou utěrkou, ale nic.

Občas se stane že bábovka po upečení nejde vyklopit z formy. V takovém případě dejte na formu vlhkou utěrku. To způsobí že se forma ochladí, bábovka se trochu smrskne a vypadne potom takřka sama. Pokud bábovka nejde vyklopit , zabalte formu na chvilku do namočené utěrky pak to zkuste znovu.


Pokud se vám i přes naše rady bábovka potrhá, máte ještě možnost „vyspravit“ ji čokoládovou nebo citronovou polevou, případně ji potáhnout tenkým plátem marcipánu. Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.


Nefunguje mi jedna, nebo více webových stránek. Po vytáhnutí s trouby, formu přikryju vlhkou utěrkou a dám ven, až pak ji tak za hodinu vyklopím, když nejde pomůžu si trošku příborovým nožem ji malinko podeberu, ale zatím vždycky šla, nesmím dávat formu do myčky, jak ji dám do myčky, tak pak je problém trošku vyklopit , jinak zatím vždycky šla a vymazávám máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky