úterý 12. dubna 2016

Řezání skla diamantovým kotoučem

Technické univerzity Ostrava (odkaz daleko mimo náš web)). Tím je snadno náchylný k praskání a štípání hran, zejména. Při objednání diamantových kotoučů na našem e-shopu doprava ZDARMA.


Potřebujete řezat dlažbu, střešní krytinu nebo dokonce betonové tvárnice? Pak svoji úhlovou brusku nebo kotoučovou pilu doplňte o diamantový kotouč, se kterým se stane řezání keramiky, kamene, betonu i cihel stejně snadné jako krájení másla. Diamantové řezné kotouče NORTON Clipper na řezání skla , skleněných mozaik a obkladů.

Díky nové technologii i-HD mají diamantové kotouče výrazně vyšší životnost segmentů a rychlost řezu. Jak hluboko budete diamantovým kotoučem řezat? Pamatujte také na to, jak hluboko chcete řezat – zda ji Vaše zařízení umožňuje – navíc při řezání do plné hloubky („nadoraz“) se diamantový kotouč hůře chladí, dusí se a méně vydrží.


Pro hlubší řezy je vhodné použití většího zařízení a kotouče, mít. Konečný estetický a technický výsledek však úzce souvisí s procesem položení skleněných dlaždic, který zahrnuje řezání a vrtání skla. Vzhledem k tvrdosti a křehkosti tohoto materiálu hlavními problémy spojenými s řezáním a vrtáním skleněných dlaždic jsou povrchové odštěpky a nebezpečí poškození lakové.


Diamantové kotouče jsou určeny na glazovanou keramiku, porcelán, sklo, terracotu, kameninu, keramické obklady, tvrdou dlažbu a terrazzo. Volba pily závisí na velikosti řezaného materiálu.

U tvarového řezu, nebo obzvláště vzdorovitého skla lze řez otevřít poklepáváním kovovým předmětem zespoda na provedený řez. Velmi špatně se řežou a rozlamují skla s velmi reliéfním povrchem, skla vícebarevná (směsná) a skla stará. Někdy je výhodné sklo před provedením. Dokud si nejste jisti, že jste techniku řezání zvládli, nepouštějte se do dělení větších (a dražších) tabulí ani speciálních skel (tvrzených, termálních apod.). Během řezání diamantovým kotoučem dochází k rovnoměrnému opotřebovávání segmentu – pojiva i diamantů.


Díky tomu, že se obě části segmentu opotřebovávají současně, dochází postupně k obnažování nových a nových diamantových zrn. A to až do té doby, než se spotřebuje celý segment. Asi by bylo dobré vědět, který z těchto výrazů je gramaticky v pořádku. Problém je v tom, že u nás rozumíme řezání diamantovými kotouči a ne gramatice a věříme, že až budete řezat naším kotoučem , bude vám jedno, jestli řeže nebo. Při potřebě řezání konstrukcí o síle až 480mm využíváme řezání pojezdovou pilou s diamantovým kotoučem.


Tato technika se rovněž užívá k řezání dilatačních spár v čerstvém betonu, nebo k řezání podlah. Diamantovým řezáním můžeme dělit stavební konstrukce diamantovým kotoučem v libovolné hloubce i délce. Pila pojíždí po vodící kolejnici nad řezanou konstrukcí a tu řeže. Díky vedení po kolejnici vznikají vysoce precisní otvory.


Nabízíme Vám možnost gravírování skla diamantovým kotoučem. Jedná se o hluboký výbrus do skla (matný výbrus) s možností následného vyleštění (leštěný výbrus). Na rozdíl mezi leštěným výbrusem a neleštěným se můžete podívat zde.

CNC 4-osý stroj dokáže vybrousit krásné motivy. Vyberte si motiv z našeho. U Naší firmy Bizonprofessional získáváte výhody uvedené v bonusovém programu tohoto e-s. Kotouče pro řezání keramických obkladů, dlažeb atd.


Dříve se na řezání skla kupoval diamant, dnes se používá řezák s ocelovým. K tomu poslouží obyčejný karborundový brousek, jaký má doma. Držet se známé rady dvakrát měř, jednou řež se při řezání skla vyplatí. Tabuli skla položte na rovnou desku pracovního stolu a podložte ji látkou. Tenký diamantový kotouč na čisté řezání za mokra i sucha.


Díky velmi jemným diamantovým zrnům v diamantovém prstenci kotouč dosahuje velmi čistého řezu bez osekaných hran. Velmi jemný diamant vyžaduje pomalé řezání , na kotouč se nesmí spěchat a tlačit! Vyznačují se čistým řezem ovšem horší schopností chlazení při řezání za sucha.


Segmentové kotouče jsou určeny pro řezání různých stavebních materiálů dle konkrétní specifikace závislé na typu pojiva a druhu diamantového zrna. Diamantové Turbo kotouče vykazují čistší řez než kotouče segmentové a jsou tak. Ocelové řezací rameno s jasnou metrickou stupnicí.


Vyřezává čisté otvory ve skle. Rozsah řezání od mm - 3mm v průměru. Nejjednodušším speciálním nástrojem pro řezání obkladů a dlažby je ruční pružinová řezačka.


Ještě lepších výsledků a vyšší rychlosti však docílíte s velkou řezačkou na dlaždice. Pro pokládku slinuté dlažby bude vhodná na složitější řezy speciální pila s diamantovým kotoučem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky