středa 25. ledna 2017

Jak vyšlehat mléko doma

Cesta k dokonalému obrázku není úplně jednoduchá, ale základem je správně našlehané mléko , které se dá naučit docela jednoduše. To se pak spolu s dobrou kávou postará o skvělý chuťový zážitek. Prozradíme vám několik baristických tipů a ukážeme vám, jak doma našlehat pěnu na cappuccino skoro jako v kavárně.


Jak našléhat mléko do kávy? Každý, kdo má alespoň trochu rád kávu ví, že espresso, capuccino či latte se neobejdou bez skvěle našlehaného mléka.

Když si připravujeme kávu doma , tak většinou neřešíme, jakým způsobem do ní dáváme mléko. Jak doma našlehat mléko (skoro) jako v kavárně? Jde to překvapivě snadno.


Nebudu lhát, když řeknu, že jsem takzvaný „kávomilec“. Ranní kávou má denní kofeinová jízda rozhodně nekončí. Kdybych ale měla pro každé cappuccino běžet do kavárny, tak bych sice byla v kondici, ale to samé by se nedalo říct o stavu.


Díky následujícím tipům zjistíte, jak vyšlehat mléko doma a vychutnat si espresso jako z kavárny.

Mléčná pěna s kávovarem Máte doma kávovar s tryskou, ale stále jste nepřišli na to, jak s jeho pomocí docílit dokonalé pěny? Ta je totiž mnohdy nezbytnou součástí daných nápojů. Jak si doma udělat mléčnou pěnu a jaký napěňovač mléka si vybrat – to vše se dozvíte v prvním díle článků ze série o přípravě kávových nápojů v domácím prostředí. Jaké mléko k výrobě mléčné pěny?


Vždy volte kvalitní plnotučné mléko. Jak vytvořit tu nejlepší mléčnou pěnu na cappuccino? To se dozvíte v dalším dílu našeho seriálu, kde vám Petra Davies Veselá vysvětlí, jak správně našlehat mléko.


Při šlehání mléka se může pokazit mnoho věcí. Rostlinné mléko je dobrou alternativou pro jedince, co nesnesou a nebo nechtějí pít mléko živočišné. Když si doma do nápoje dáte nasáknout kus mořské řasy, uděláte z rostlinného mléka superpotravinu PLNOU MINERÁLŮ.


Podle druhu použité mořské řasy se bude obsah živin lišit. Dá se dělat jak přímo z ovsa, tak i ovesných vloček. Nechybí v něm minerály jako magnesium, selen, měď a mangan a dokonce i nemalé množství železa. Udělat si ji doma je velmi jednoduché.


Stačí si připravit jen mléko a máslo - třeba to domácí, které Láďa Hruška vyráběl minule.

Recept si připomeňte ZDE. Pochopitelně do něj jen nedávejte bylinky. Navíc si můžete rostlinné mléko vyrobit z toho, co máte rádi a ingredience různě kombinovat. Výhodou je i nižší cena, jelikož rostlinné nápoje z obchodů jsou poměrně finančně náročné.


A proč si nevyrobit rostlinný nápoj doma se vším, co máte rádi, než se spoléhat na kvalitu „mléka“ kupovaného. Možností, jak si doma vyrobit své oblíbené kafe s dobrou a hutnou mléčnou pěnou, je několik. Jak píše MajaV: máslo mám doma doforoty v mrazáku a mléko taky doma bývá. Byl to pokus, vyšel úspěšně a znovu, když jsou markety otevřené od nevidím do nevidím, jsem ho nemusel použít, na rozdíl od mascarpone z mléka, které jsem musel dělat zrovna na Silvestra.


Ahoj, já jsem Tomik a vítám tě u mého dalšího videa. V dnešním dalším videu jsem si pro vás připravil videorecept o tom, jak si vyrobit domácí sýr. Doufám, že se ti video bude.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky