pondělí 16. ledna 2017

Nudle do polévky vaření

Domácí nudle necháme na utěrce schnout. Moje domácí nudle do polévky. Všichni milují domácí nudle , ale málokdo zná recept. Osmažení zabrání rychlému nasáknutí nudlí polévkou. Jak uvařit nudle do polévky.


Kupujeme-li nudle do polévky v obchodě, vždy je vaříme dle návodu na obale.

Většinou se nám nestane, že bychom celé množství koupeného balíčku nudlí použili najednou. Nehrozí tudíž, že obal předčasně vyhodíme, a příště nebudeme vědět, jak přesně zakoupené nudle do polévky uvařit. Každá mouka vede k trochu jiným výsledkům, takže záleží na vás, co si od domácích nudlí do polévky slibujete: Hladká mouka je nejjemnější, ovšem její drobná škrobová zrna při vaření tolik nenabudou, takže nudle jsou z ní sice hladké a hebké, ale taky hutnější.


Takto se dělaly domácí těstoviny dřív, hladká. Připravte si domácí nudle. Potřebujete jen ingredience a jednoduchý recept.


Kapání do polévky , játrové knedlíčky, fritátové (celestýnské) nudle , svítek, sedliny a další zavářky – je spousta možností, co dát do polévky. Dnes vám však prozradím recept na domácí babiččiny nudle , které jsou důstojným doplňkem každého dobrého, silného vývaru. Děvčata, dávejme pozor na správné názvosloví.

Celestýnské nudle - palačinky, srolované na svítky a nakrájené vložené do polévky , fridátové nudle - palačinky, srolované na svítky, nakrájené a poté znovu opečené. Jinak těstíčko na oba druhy je stejné a výborné, přesně jak má Cathleen. Nudle roztřepeme na válu a necháme doschnout.


Nudle se vaří buď mimo, nebo se vhodí do vařící polévky a vaří asi 5-minut dle vlhkosti. Dobře prosušené a dobře uložené nudle vydrží v zásobě! Nejprve na vál dáme mouku, do které udělám důlek a do důlku klepnu vejce, prvně vidličkou trochu zpracujeme a pak doděláme rukou. Těsto nesmí být moc tvrdé, uděláme placku, kterou rozválíme válečkem.


Do misky si nasipeme odměřenou hrubou mouku, přidáme vejce, sůl a hrst studené vody. Vše rukou prohnětáme dokud nám nevznikne těsto. Recept na domácí vaječné nudle do polévky bez válení a krájení: naučte se vtipný trik s obyčejným sáčkem!


Mouku prošlehejte s vejci a solí a nechte minut odstát. Nudle necháme ještě dostatečně vysušit a pak je uzavřeme do sklenice. Poté je vždy po hrstích (na jeden hrnec polévky asi 2-hrsti) dám uvařit, buď rovnou do polévky nebo zvlášť do vroucí osoloené vody, dokud nejsou měkké podle naší chuti. Můžeme mít takto dlouho uložené. To platí jak pro nudle klasické tak třeba ty celestýnské.


Recepty se liší také v typu použité mouky. Přípravu domácích nudlí dnes mohou usnadňovat přístroje, které vám nudle protlačí a vytvarují za vás. Dělam nudle teprve par měsícu,učila mě kamarádka a ta už je dělá 20let,domáci vajička,pokojove teploty 250g hrube mouky a 250g polohrubé mouky a 5vajíček zamichám vidličkou a pak rukama těsto aby se nelepilo,udělám si valečky z toho těsta a zabalim do mikroten.

Rýžové nudle si namočíme na pár minut do studené vody a následně uvaříme ve vroucí vodě cca minut (nebo podle návodu), slijeme a propláchneme studenou vodou. Dáme na dno hluboké servírovací misky. Nakrájíme si maso z vývaru, to poklademe na nudle. Dále navrstvíme na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli, lžíci.


Do mističky dáme asi dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky