pátek 14. srpna 2015

Sklenice na bílé a červené víno rozdíl

I přes vzrůstající oblibu Češi příliš neřeší, že na rozdíl od piva patří k vínu také určitá kultura pití. Z vinných sklenic ho výhradně pije pouze každý třetí a jen každý pátý zná rozdíl mezi skleničkami na bílé a červené víno. Bílá vína jsou obvykle méně aromatická než ta červená, proto mají trochu vyšší nároky na tvar sklenice. Bohužel i přes tuto skutečnost na rozdíl od pití piva příliš nedbají, z čeho víno pijí. Výhradně z vinných sklenic pije pouze každý třetí a každý pátý podle všeho nerozezná rozdíl mezi skleničkami na bílé a červené víno.


A přitom správně vybrané sklenice dokáží podtrhnout nejen atmosféru, ale velmi výrazně může ovlivnit i jeho chuť.

Nevítorové pijáci obvykle nezohledňují dopad použití různých druhů sklenic na víno při pití nápoje, protože nemá přímý vliv na vůni původního vína a příchuť, kterou říkají. Známí znalci vína mají sklon nesouhlasit. Preferujete červené nebo bílé víno ? Nechte rozvinout chuť vína v těch správných křišťálových pohárech.


Ideální kalich na víno se svým tvarem má přizpůsobit charakteru vína, aby mohlo co nejlépe vyniknout. Správný pohár na víno má určitě vliv na to, jak vám víno chutná. Nadčasové kalichy nejvyšší kvality.


Když se budeme držet gastronomických pravidel, ta nám říkají, že začínáme podáváním bílých vín a dále postupujeme k těm červeným. Z toho důvodu začínáme skleničkami na bílé víno i my.

Ty bývají (v porovnání s těmi na červené ) nápadně menší. Podle typu vína je rozdělujeme na. Víno patří sem s vlastním textem. Dobré ráno s vlastním textem.


Kafíčko patří sem s vlastním textem. Dárkový balíček se zeleným čajem a citrusovou svíčkou. Kafe je vždy dobrý nápad. Jednou ze základních vlastností, kterých si všímáme a hodnotíme na vínu je barva.


Použitím zelených, červených sklenic hned na začátku ukážete, že vínu vůbec nerozumíte jste tak trochu buran. Opravdový požitkář volí sklenice hand made. Tady je podrobný článek o nutričním profilu červeného a bílého vína a jejich účincích na zdraví.


Kvalitní sklenice na červené víno z křišťálového skla. Originální dárek pro milovníky dobrého vína. Když můžete skrze sklo vidět „šťavnaté“ zbarvení ovocného čaje nebo perfektně na vrstvy namíchané café latté, chutná horký nápoj hned o poznání lépe.


Dlouhá stopka zase brání prstům, aby ovlivňovaly teplotu vína. A zatímco červenému vínu prospívá objemnější tvar, bílé víno zase vyžaduje sklenice užší. Na slavnostní přípitek i na pohodový večer s přáteli, na červené i na bílé , broušené sklo i plastové sklenice na piknik - na FAVI.


Velké, malé, na portské i na sekt, stačí si jen vybrat, ze které vám bude víno chutnat nejlépe.

Vhodné jak pro bílá tak i růžová vína. Vyrobené z kvalitního křišťálového skla. Skleničky rozmanitých tvarů typu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky