pátek 21. srpna 2015

Domácí jablečná marmeláda

Recept na jablečnou marmeládu. Jablečná marmeláda není produktem, který by se v domácnostech v nějaké větší míře vyráběl. Tématické fráze: marmelada ze švestek marmeláda ze švestek a jablek marmeláda z jablek a švestek švestkovojablečná marmeláda švestková marmeláda s jablky recept na jablečnou marmeládu švestkovo jablková marmeláda džem z jablek a švestek recept na jablečná džem marmeláda z švestek jablečná marmeláda bez cukru.


Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Složení: jablka, třtinový cukr, pektin Pro milovníky marmelád čistých a lehkých chutí.

Jak uvařit Domácí jablečný džem doma. Ovoce nám zraje jedna báseň a bublanina s ním už leze dětem i ušima? Vedle kompotů, které jsme se spolu naučili už před týdny, můžeme z plodů zahrady připravit i skvělé domácí marmelády. Jsou snadné, hotové za chvilku, a když nás chytne mlsná, je sklenice s marmeládou a džemem k nezaplacení! V troubě – do předehřáté trouby na 180’C dám hrnec, nebo vyšší pekáček, do kterého naskládám naplněné a zavíčkované skleničky.


Dám do trouby na 180’C a počkám, až uvnitř sklenice začne marmeláda bublat a sterilizuji ještě minut. Ve všech případech se jedná o čistou váhu jablek oloupaných a pokrájených nebo nastrouhaných. Na kg jablek 2g cukru a dl octa,.

Po skončení pustíme znovu program „ Marmeláda “ a přidáme cukr a rum, skořici a hřebíček. Po ukončení spustíme program „ Marmeláda “ naposledy. Pak již jsou povidla hustá, takže je nalijeme do skleniček, které si nahřejeme na plechu s vodou v troubě. Uložte si jablečná marmeláda do svého jídelníčku zdarma. Dýňovo jablečná marmeláda recepty, které budete milovat.


Není to sice marmeláda v pravém slova smyslu, přesto si ji hned zamilujete. V lednici vydrží až dny. A můžete čistou lžičkou poprvé ochutnat. Kdo chce experimentovat, může v tuto chvíli přidat také hrst levandulových květů. To si pamatujete úplně přesně.


To jen moudří této doby v tom. Bábovka bez vajec: perníkovo- jablečná. Vejce smícháme v míse s cukry, přidáme olej, smetanu, mouku s práškem do pečiva a řádně promícháme.


Jablečná nugeta - příprava: Oloupaná a jádřinců zbavená jablka pokrájíme, podlijeme asi dl vody a rozvaříme. Přidáme krystalový a vanilkový cukr, kakao a čokoládu a vše za častého míchání povaříme asi minut. Po zchladnutí rozmixujeme dohladka, nalijeme do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme minut při teplotě C. Dobry den Klaro,jiz dlouho sleduji vase stranky,nebydlim sice na kopci,daleko od civilizace,ale v Urugvayi,dalo by se rict take daleko od civilizace … spis konzumu na jaky jsem byla zvykla.

Tedy z typicky mestskeho cloveka se den ze dne stava hospodar … se sadem,velkou zahradou a dennimi starostmi,jak to vse zvladnout. Proc pisu – tema Pektogel – pektin. Jsem fanatik na zavarovani,a taky. Podle zákona se marmeláda smí jmenovat jen ta citrusová, u nás má tohle slovo ale svůj tradiční význam pro ovocnou pomazánku.


Připravuje se stejně jako džem – jen s tím rozdílem, že se ovoce nejdřív rozmělní pasírováním nebo mixováním na protlak. Máte chuť na jahodovou marmeládu doladěnou perlivým proseccem?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky