středa 7. září 2016

Jak vybělit zaprané prádlo

Přečtěte si náš článek, jak prát bílé prádlo a ještě se podívejte na prací symboly, které vám napoví, jakou péči přesně vaše cenné kousky oblečení vyžadují. A pokud se vám přece jen nepodařilo prádlo vybělit , prostě si jednoduše pořiďte nové kousky. Stalo se to někdy nejspíš každému. Jak vybělit zašedlé záclony a zažloutlé prádlo.


Prádlo bude bez skvrn, čistější a hlavně bělejší. Pro lepší vůni přidejte k peroxidu vývar, který si připravíte z kůry mandarinek, citronů a pomerančů.

Vybělit prádlo vám pomůže i perkarbonát sodný. Dobré odpoledne, mám docela zaprané plíny (uklízecí ), můžete mi prosím poradit, jak je vybělit ? A pokud bych třeba přidala utěrku s barevným proužkem, jak by při bělení do. Chtěla bych ho nějakým způsobem vybělit. Když pak dá člověk v létě peřiny vyvětrat ven, aby to nebyl nepěkný pohled. Jak to prádlo vybělit šetrným způsobem, nevíte, prosím, někdo.


Máte na prádlo skvrny, které nejdu vyprat? Tady je často dobrá rada k nezaplacení. My pro vás ale několik osvědčený babský rad máme!

Stopy od propisovačky a fixky odstraníte lakem na vlasy. Ten nechte chvíli působit a pak vyperte. Skvrny od inkoustu vyčistěte co. Kačenka se mi drala do pračky a tak to dopadlo.


Zaprané bílé prádlo rozzáříte pomocí pár plátků citronu nebo prášku do pečiva, které vyperete zároveň s oděvem. Zažloutlé či zašedlé prádlo , které bývalo bílé, nehezké skvrny od potu v podpaží bílých triček a košil. Každé prádlo chce svoje, to neošidíte. I praní má totiž záludnosti, přestože v podstatě stačí jen naládovat pračku, nasypat prášek a zapnout vybraný program.


Takto vybělené prádlo není bohužel dobré sušit na sluníčku, jinak by bohužel opět zežloutlo. Na zažloutlé a zašedlé prádlo je účinný i obyčejný kuchyňský ocet. Než vhodíte prádlo do pračky, namočte jej do vody s pár lžícemi octa.


Po hodině až dvou prádlo vyperte tak, jak jste zvyklí. Možná se i vám dostalo do pračky něco nevhodného vy teď marně přemýšlíte, jak na zaprané bílé prádlo. Pokud chcete své prádlo nejen vydezinfikovat, ale i vybělit a mít ho měkké, jak očekáváte od aviváže, stačí mít doma připravený místo obyčejného octa ten bílý. Jde o vinný ocet a litr pořídíte za méně než čtyřicet korun.


Přidejte ho místo aviváže. Pokud Vás trápí skvrny na Vašem prádle nebo jeho zašedlá barva, nemusíte hned sahat po chemických prostředcích, které mohou tkaninu narušit a navíc Vám mohou způsobit alergickou reakci na pokožce. Ariel jsem jednou svého času podlehla a vyplatilo se.


Vybělily se i léta zaprané skvrny od kakaa na bílém prostírání (práce dětí) i do šeda obarvené bílé prádlo vč.

Prací ořechy a koule, které se házely do pračky proto, aby bylo prádlo perfektně vyprané, bez skvrn a běloskvoucí. Tedy ne zrpvna odeální. Naproti tomu savo prádlo vybělí, zbaví skvrn, ale dosáhnete zase druhého extrému - zničení tkaniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky