středa 21. září 2016

Nádobí na indukční desku

Jak mám vybrat nádobí , které bude dobře fungovat na mém indukčním sporáku? Zaznamenejte si rozměry indukční plotýnky nebo varných zón na desce a vezměte si je sebou na nákup nádobí. Mějte na paměti, že indukční plotýnka či zóna musí mít menší průměr než je průměr hrnce či pánev.


Indukční varné desky mají celou řadu předností, ale vyžadují i speciální nádobí. Může se stát, že některé, často opravdu velmi staré hrnce, na ní ale fungovat budou.

Pokud však nevlastníte sadu poctivých hrnců po babičce, připravili jsme pro vás pár ra jak si vybrat indukční nádobí dle vašich potřeb. Pokud se magnet pevně přichytí, uvaříte v takovém nádobí na indukci bez problémů. Pokud však magnet nedrží přesvědčivou silou, nákup si rozmyslete, i když je. Pánve na indukci „Kvalitní kastrol s nepřilnavým povrchem.


Bez pořádné pánve neuděláte ani jedno. Pořiďte si hrnce na indukci a věřte, že pocítíte rozdíl. Princip je ten, že elektrický proud prochází spirálami ve sporáku a vytváří elektromagnetické pole, které se díky indukčnímu nádobí mění na silný zdroj energie.


Díky tomu je vaření na indukci rychlejší a úspornější.

Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Indukční deska - jaké nádobí už rozebírají maminky na webu eMimino.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Podložka na indukční vařiče. Kvalitní podložka na indukční vařiče, díky této podložce nebudete muset vyhazovat Vaše staré hrnce, které na indukci použít nejdou.


Vybírejte si Sady nádobí podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. Varné nádoby vhodné na indukční varné desky musí mít feromagnetické dno. To snadno poznáte, když na něj přiložíte magnet. Zůstane-li držet magnet na dně nádoby, je pro indukční varnou desku vhodná. Výrobci takové nádobí obvykle značí symbolem cívky (řada smyček vedle sebe), případně anglickým nápisem.


Pokud máte indukční varné desky s rámečkem, zvolte velikost nádobí tak, aby vždy při položení nádobí na indukční varnou desku bylo uvnitř rámečku na varné desce a neleželo na rámečku. Pokud nádobí položíte na rámeček, nemusí jej deska detekovat a nádobí nemusí vařit, nebo bude vařit velice pomalu. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.


Obecná informace, jak se doma přesvědčíte o vhodnoosti použití svého nádobí.

Většina výrobců značí indukční nádobí zespodu nádoby grafickým symbolem cívky nebo také slovním značením induction. I naše nádobí na indukci je takto značeno. Indukční titanové nádobí AMT Gastroguss však nemusíme používat pouze na indukční varnou desku , ale můžeme jej použít i na klasické zdroje tepla, jako. Zmiňovali jsme, že pokud na indukční varnou desku nově přecházíte, budete muset obměnit svůj repertoár nádobí.


Na tento typ ohřevu totiž bude fungovat jen takové, které je z feromagnetického materiálu. A u většiny případů tomu tak bude, bez hrnců z tohoto materiálu se neobejde. Avšak pokud máte nějaký specifický.


Nádobí na indukci má oproti běžnému nádobí speciální sendvičové dno umožňující indukční vaření, které je rychlé a prokazatelně šetří elektrickou energii. Sady indukčního nádobí tak ocení každý, kdo si užívá výhod moderního vaření.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky