čtvrtek 29. září 2016

Vyhnání gerty schnirch obsah

Zajímavé téma o kterém se chcete dozvědět víc. Kniha jako taková není špatná, osobně mi jen nesedí styl psaní paní Tučkové. VYHNÁNÍ GERTY SCHNIRCH. Brna vyhnáni občané německé národnosti v tzv.


Gerta Schnirch , matka několikaměsíční dcerky, míří spolu s ostatními ženami, dětmi a starci do neznáma. Vyčerpávající pochod skončí v Pohořelicích, kde mnoho vyhnanců podlehne. Autorka umí opravdu krásně popsat a vystihnout emoce hlavních i vedlejších postav, ale o tom jsem tu už psala. Kateřina Tučková) „Já myslím, že jsem tady v bezpečí. Osud Gerty Schnirch ukazuje události druhé poloviny dvacátého století z perspektivy člověka, který na základě dějinných událostí a politických rozhodnutí ztratil svůj občanský status v zemi, kde se narodil, musel zůstat i zemřel bez toho, aniž by dokázal odpustit.


Druhá kniha dnes už známej a úspešnej českej autorky Kateřiny Tučkovej sa vracia v čase do dní na konci druhej svetovej vojny a rozpráva príbeh nemeckých obyvateľov Brna. Povojnová obnovená Československá republika uplatnila princíp kolektívnej viny a nemecká časť obyvateľstva sa. Přibližuje osudy Němců i to, co bylo potom. Protože o tom poté se ví máloco.


Málokdo o tom chce mluvit. Vůbec nikdo nechce nic přiznat. Kniha kterou jsem nemohla přečíst rychle,protože je v ní uloženo tolik bolesti a bezpráví,že jsem se vždy musela srovnat s tím co jsem přečetla a pak mohla pokračovat ve čtení.


Ještě mně bylo blízko to že. Několikrát jsem Gertu litovala, nedokážu si ani představit ty hrůzy, které prožila. V době války byla velmi mladá - středoškolačka. Bylo naivní si myslet, že pokud ona nikomu nic neudělala, je bez viny a nemůže se jí nic.


Je pravděpodobné, že většina čtenářů sáhla po Vyhnání až na základě zaujetí bohyněmi. Brněnském pochodu smrti“. Obsah V dramatizaci úspěšného románu současné české prozaičky Kateřiny Tučkové se Marián Amsler spolu s tvůrčím týmem a herci HaDivadla snaží ukázat, jak se hlavní hrdinka Gerta, pocházející z česko-německé rodiny, vyrovnává s faktem, že se narodila ve špatnou chvíli na špatném místě. Nedokáže přesně odhadnout, jak dlouho už jdou.


Jako by jejich cesta trvala věky. Přitom se ještě ani nerozednilo, takže to nemůže být víc než několik hodin. Je unavená a její společnice tak. Jsme veřejná univerzální knihovna, kterou může využívat úplně každý.


Naším posláním je získávat, zpracovávat, uchovávat a poskytovat informace, literaturu a další kulturní hodnoty. Jednoho dne za mnou jako režisérkou přišly, že by tenhle příběh chtěly v budoucnu zfilmovat. Kniha byla mezi čtenáři natolik populární, ţe bylo v následujícím roce publikováno vydání druhé.


Prelistujte stránky knihy, prečítajte si recenzie čitateľov, nechajte si odporučiť podobnú knihu z ponuky viac ako miliónov titulov. A novel which hasn’t been written in the Czech environment for a long time. Opening a painful wound of Czech history. A story mercilessly exposing Czech post-war actions.


All the Czech Republic and Slovakia have been waiting for such a novel for many years. Gerta a některé další německé ženy se zachrání. Kniha, narozdíl od Žítovských bohyň je méně studií. Je to velice zajímavé dílo, které mě poznamenalo na celý život, je to jedno z největších zvěrstev, které náš národ kdy způsobil.


Gerty Schnirch je příběh opět z Brna, po druhé světové válce a zaobírá se odsunem němců zpět do jejich země. Kniha není zrovna dvakrát tlustá, ale je to něco, co vás. Jej ďalší román Žitkovské bohyne patrí medzi najúspešnejšie tituly českého trhu.


V jej príbehoch sa snúbi jedinečné spojenie vysokej literárnej kvality a komerčného úspechu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky