středa 23. prosince 2015

Neloupaná rýže příprava

Rýže natural zajímá ty, kteří programově chtějí jíst zdravě, nemocné lidi, ale právě tak skutečné labužníky. Rýže natural vyžaduje delší čas přípravy než rýže bílá, ale pokrmy z ní připravené mají nejen vyšší výživovou hodnotu, ale rovněž chutnají jinak. Bílkoviny obsahují všechny druhy rýže a neloupaná rýže navíc obsahuje všechny esenciální aminokyseliny (ty organismus nedokáže sám vyprodukovat).


Rýže hraje v lidské stravě velmi důležitou roli už po tisíce let. Konzumují ji lidé napříč celému kontinentu.

Po pšenici je rýže druhá nejrozšířenější obilovina, každý rok se na světě spotřebuje přibližně 5milionů tun rýže. Neloupaná rýže je velmi zdravá a výživná, ale používá se méně často, než ostatní druhy. Nejvíce se využívá především v exotické kuchyni, kde se z ní vaří různé druhy rizota a nákypů, ale i speciální asijská nebo čínská jídla. Pro vaření neloupané rýže je nejlepší speciální hrnec na rýži. Rýže basmati je typická dlouhými zrny a jemnou oříškovou vůní.


Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená. Jedná se o rýži v biokvalitě z podhůří Himalájí. Country Life Bio Rýže červená neloupaná 5g.

Rýže červená neloupaná 5g BIO COUNTRY LIFE Využití: příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům zavářka do polévky - skvěle chutná v polévkách, pokud ale. Basmati je také přirozeně bezlepková. Když začne vývar v hrnci vařit, nasypte do něj propláchnutou rýži. Znovu uveďte do varu, pak snižte teplotu a vařte pozvolna. Zakryjte dobře přiléhající pokličkou a vařte minut ( neloupaná rýže potřebuje až minut).


Příprava vaření rýže basmati. Před vařením rýži dobře propláchněte. Tu byste měli proplachovat tak dlouho, dokud tekoucí voda, která rýží proudí, nebude úplně čistá.


Rýži pak umistěte do hrnce, zalijte vodou a nechte ji asi minut stát. Každý druh má jinou dobu potřebnou pro změknutí, takže výsledkem je kompromis a nikoli dokonalost. Quinoa trikolóra má oproti té rýžové směsi trochu výhodu, že se jednotlivé druhy liší jen o pár minut, takže. Na osoby počítejme hrníček rýže. Poté vodu s rýží osolíme, do oloupané cibule zapícháme několik hřebíčků, cibuli vrazíme do rýže , přiklopíme a necháme cca - minut vařit na mírném plameni.


Po celou dobu vaření neodklápíme pokličku, počkáme, až budeme kontrolovat, jestli je rýže už uvařená. Pak rýži vařte - minut za stálého míchání v 2-šálcích vody. Ke konci vaření přidejte hnědý cukr nebo kokosový cukr.


Pokud je potřeba zahustěte kukuřičným nebo bramborovým škrobem.

Výborná neloupaná hnědá rýže basmati vyniká jemnou chutí a obsahem živin. Divoká nebo také planá rýže se hojně využívá do různých salátů. Její doba vaření je ovšem až minut.


Je pěstována v Číně a má nasládlou chuť. North South Lepkavá neloupaná rýže 4g. Lepkavá rýže je nasládlé chuti vhodná pro nepřeberné množství asijských specialit. Složení: Neloupaná lepkavá rýže Základní recept- Opláchněte rýži pod tekoucí vodou.


Pak - minut za stálého mích. Pokud by se rýže vařila příliš prudce, voda se odpaří a rýže bude nedovařená. Po - minutách můžete hrnec sundat z plotýnky, sejměte pokličku a hrnec přikryjte utěrkou a znovu přes ni položte pokličku, ale ponechtejte otvor, ať se může rýže vydýchat.


Rýže je jednou z vhodných příloh k hlavním jídlům. Nechte ještě minut odstát, rýže krásně dojde. Téměř výhradně používám bílou basmati rýži. Je to rýže vhodná pro všechny konstituce a jako jediná z bílých rýží si zachovává mnoho výživných látek.


Může zvyšovat Pittu i Kaphu. Dlouhozrnná rýže ze severní Indie je určena spíše k dušení. Má delší zrna než jasmínová rýže a nelepí. Je jemná s mírným ořechovým aromatem a velkou výhodou je její rychlá příprava – cca minut.


Zejména rýže basmati má nižší glykemický index než běžné druhy rýže. Rýži můžete připravit na mnoho způsobů, můžete z ní třeba udělat rizoto, suši nebo sladký nákyp. Nás dnes ale bude zajímat příprava rýže jako přílohy tak, aby byla rýže chutná a krásně sypká.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky