středa 2. prosince 2015

Řezání skla doma

Amatér se také často skla bojí a neví, jak silně na sklo při řezání tlačit. Kolečko musí zpívat, prostě přejeďte po skle a zkoušejte různé tlaky ruky na sklo. Až uslyšíte rovnoměrný skřípavý zvuk, budete vědět, že jste na správné cestě, radí Jan Tolar. Staré sklo většinou praskne jinde než chcete.


Zde najdete dva způsoby jak podomácku jednoduše řezat staré sklo.

Pro řezání je použit levný řezák za cca. Dříve se na řezání skla kupoval diamant, dnes se používá řezák s ocelovým. K tomu poslouží obyčejný karborundový brousek, jaký má doma. Držet se známé rady dvakrát měř, jednou řež se při řezání skla vyplatí.


Tabuli skla položte na rovnou desku pracovního stolu a podložte ji látkou. Sklo nařízneme z obou stran a zlomíme. Ve zlomu se objeví drátky.

Ty poté přestřihneme kleštěmi. Hranu skla opět začistíme od přečnívajících drátků a zbrousíme karbunovým brouskem. Při řezání skla jsou důležité ochranné pomůcky.


Autor: Archiv ireceptar. Při manipulaci se skleněnými tabulemi používejte kožené pracovní rukavice. Chcete-li si chránit dlaně ještě lépe, prořízněte podélně dva kousky zahradní hadice a navlékněte je na hranu skla v místech, kde hodláte tabuli uchopit. Než se pustíte do řezání na ostro, trénujte si ho napřed na zbytcích skla , dokud nedostanete do ruky potřebný cvik. Zrcadla vždy řežte ze skleněné strany, ne z postříbřené.


Pokud řezákem uděláte rýhu na natřené straně, nepodaří se vám sklo rozlomit. Jinak je technika řezání zrcadel úplně stejná, jako pro. Technické univerzity Ostrava (odkaz daleko mimo náš web)). Tím je snadno náchylný k praskání a štípání hran, zejména. Krátká ukázka pukání lahví live.


Touto cestou získáte krásné skleničky, mísy i vázy. Rozumí se, že řezný prvek musí být umístěn přísně na vyznačené čáře a kolmo k povrchu zrcadla.

S malou svorkou na sklenici ho vedou ve směru k sobě. Tlak a pohyb řezacího skla musí být hladký, translační. Pokud je vše správně provedeno, uslyšíte zvuk broušeného skla , nelze ho zmást. Dalším nezbytným nástrojem je speciální tlusté pravítko nebo čtverec pro řezání skla.


Nicméně, můžete použít obvyklé kovové pravítko, stačí jen mírně zlepšit. K tomu budete potřebovat kousky pryže nebo kůže. Tím se zabrání sklouznutí kovu na skle a zvednutí pravítka na úroveň. Soubor je užitečný pro vytvoření několika námořníků, které procházejí podél okraje skla. Potom pomocí pravítka podél vyznačené čáry je třeba držet.


Dokud si nejste jisti, že jste techniku řezání zvládli, nepouštějte se do dělení větších (a dražších) tabulí ani speciálních skel (tvrzených, termálních apod.). Koneckonců, řezačka skla jako široce dostupný nástroj se objevila poměrně nedávno. Již dávno tento nástroj nebyl široce dostupný.


Sklo je obvykle řezané skleněným řezačem, ale existují i jiné způsoby, jak ho pomoci řezat doma. Po přehoupnutí do druhé poloviny letošního roku jsme převlékli náš eshop do nového kabátu. Na první pohled se může zdát, že nový je pouze vzhle ale. Na ruční řezání skla se dnes používají kolečkové řezáky s kolečky z tvrdokovu. Ta jsou broušena v různých úhlech pro různou tloušťku skla , nejčastěji se jako hobby řezák používá kolečko s úhlem broušení 135° pro skla až mm.


Ja som toho vela neporezal ale vacsinou to slo celkom dobre. Pouzivali sme klascike rezace s takym malym kolieskom. Po skrabnuti skla (muslo to byt na jeden sup) sme to na kraji este naklepali aby sklo naprasklo pri kraji cez celu hrubku a potom sa to dalo pekne rovno zlomit.


Olej pro řezání skla zabraňuje rychlému otupení řezného kolečka. Skladem - ihned k odeslání 1Kč bez DPH. Profesionální řezač skla pro efektivní řezání s in.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky