pondělí 5. června 2017

Čištění pračky octem

Na vyčištění pračky si připravte ocet, může být bílý bez přidaných barviv, který lze nahradit bělidlem. K tomu si vezměte sáček prací sody, starý zubní kartáček a utěrku z mikrovlákna. Nejdříve vyperte naprázdno.


Do přihrádky na prací prášek nasypejte půl hrnku sody a do máchání. Jak vyčistit pračku octem. Prostory kolem bubnu pračky jsou na první pohled nepřístupné, stejně tak hadice, kterou odtéká špinavá voda. Přesto je můžete poměrně snadno vyčistit bez toho, abyste rozebrali celý spotřebič. Potřebovat budete jen obyčejný ocet, který určitě máte ve spíži.


Když ho ještě doplníte. Vedle octu doporučujeme k čištění pračky i sodu, která zefektivní celou údržbu. Nejprve tedy nasypte půl hrnku sody do přihrádky, kam dáváte prací prášek.


Ocet pak nalijte až po okraj do oddílu pro máchání. Vyčištění pračky pomocí jedlé sody a octa zvládne každý. Celý proces opakujte každý měsíc a buďte si jistí, že výsledek vám stojí za to. Prevence nad zlato Pravidelně a poctivě myjte podavač na prací prášek a aviváž. Usazeniny pracích prášků.


K vyčištění pračky budete potřebovat: návod k vaší pračce. Na diskuzních fórech objevíte o čištění pračky různé babské rady. Například jak čistit pračku octem a sodou nebo dalšími domácími pomocníky.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Pokud se vám v pračce vodní kámen usadil, můžete si vystačit s běžně dostupnými prostředky. Nejčastějším řešením je obyčejný ocet. Nalijeme celou láhev octa do nádobky na aviváž a zapneme pračku.


Použijeme prací program s vysokou teplotou a delší dobou praní. Ve chvíli, kdy se voda s. Taky čistím pračku octem. Vezmu lahev octa, naleju do bubnu pračky. Já přidávám ještě sodu (hrubozrnná na praní), jednu odměrku (tu co bývá u pracích prášků).


Pak zapnu pračku na vyvářku a je to. Pračku už pak normálně používám, peru naostro. Ocet používám místo aviváže, a prádlo načichlé nemám. Připravte si starý zubní kartáček a také utěrku z mikrovlákna. Půl hrnku sody nasypte do přihrádky na prací prášek a ocet dejte až po okraj do oddílu pro máchání.


Doporučujeme přidat do bubnu pračky i sáček prací sody zakoupené v drogerii. Zbavit se starých, místy se olupujících tapet, bývá docela složité. Zkuste je ale nastříkat octem z rozprašovače a uvidíte, jak půjdou nádherně dolů! Zanesenou napařovací žehličku zbavíte usazeného vodního kamene, když smícháte vodu a ocet v poměru jedna ku jedné, nalijete do nádržky a necháte pět minut. Důkladné čistění byste měli každé pračce dopřát jednou za měsíc.


Pokud není pračka moc špinavá, přeskočte proceduru se Savem a vyčistěte ji celou jenom octem. Po každém praní odhrňte gumové těsnění a vytřete ho do sucha. Nechte dveře od pračky mírně pootevřené.


V uzavřeném vlhkém prostou se může tvořit. Já hlavně nechápu (opravář mé pračky také ne) proč to někdo dělá. Automatka na chalupě si sice vesele poskakuje při ždímání ale nikdo ji nevyčistil let, doma mi odešlo topné tělísko a opravář říkal, děláte dobře, že ji nečistíte a nepoužíváte Calgon, mě dáte za nové tělísko 50- a spočítejte kolik jste ušetřila. Soda je skvělý pomocník na čištění mastnoty a nečistot na povrchu pracovních ploch a všech ostatních plochách v kuchyni.


Smíchaná s octem je dokonalá. Samotná poslouží jako abrazivní čisticí prostředek na plochy, jako je třeba mramor a další desky. Jde o přírodní dezinfekční prostředek na skvrny i bakterie. Pozor, čištění pračky kyselinou citrónovou nebo octem může. Dec Na čištění pračky používám jednou měsíčně litr klasického octa.


Jump to Čištění pračky kyselinou citronovou a octem - Spousta lidí používá k čištění pračky – a nejen pračky – také ocet. Stačí místo pracího prášku nalít do pračky. Myčky myjí celý program s jednou dávkou vody, kterou neustále prohání přes filtr, který je. Všechno opláchněte pod tekoucí vodou a omyjte hadříkem, octem či mýdlovou vodou odstraňte zbytky pracího prášku, bělidel a aviváží.


Nakonec použijte suchý hadřík z mikrovlákna k osušení a. Proti vodnímu kameni ho dávám běžně. Vezmu celou lahev co se vejde naliju do nádobky na prášek a aviváž a zbytek vyleju do bubnu pračky. Místo aviváže nedávam,musí to smrdět #128534; a já mám na ocet alergii,dělá mi problémy i to čištění od vodního kamene #128578;.


Jednou za čas neuškodí, když vyndáte koše, dáte je do vany s vodou a octem. Nezapomínejte na otočná ramena. Měla by se několikrát do roka vyndat a vyčistit.


Tam se usazují nečistoty, které ztékají z nádobí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky