středa 7. června 2017

Syrove fondue recept

Free Shipping Available. Find great deals on eBay for fondue and fondue set. Lowest Prices on Top Items. Save Money with eBay Deals. Million Shoppers Want to Buy. Start Making Money Today.


Přesuňte do nádoby na fondue a udržujte teplé. Nádobu s fondue postavte na stůl nad zapálený hořáček a nechte každého hosta, aby si napichoval na dlouhou vidličku kousky chleba a namáčel je v horkém fondue. NĚCO NAVÍC: Kvalita sýra výrazně ovlivní to, jaký vztah si k fondue vytvoříte. Hrnec na fondue vytřeme stroužkem česneku, vložíme strouhaný sýr a podlijeme asi dl vína. Za stálého míchání pomalu zahříváme a rozpouštíme sýr.


Na vidličky na fondue napíchněte kousky bagety a nabírejte jimi roztavený sýr, pěkně ode dna, aby se krém stále promíchával a nepřipaloval. Správná konzistence sýrového fondue je, když z pečiva sýr nestéká a krásně se jím obalí. Podávejte se sklenkou bílého vína. Syrove fondue by sa malo robit v keramickej alebo hlinenej nadobe vhodnej na zapekanie, aby vydrzala to teplo. Potom syr tak skoro neprilepi ku dnu.


Syrove fondue recept

Vymazanie cesnakom ma tiez svoj vyznam, kedze chut je ina, ako ked cesnak pridate. Príprava dobrého fondue spočíva v tom, že ho varíme pomalšie a dlho (zistili sme z vlastnej skúsenosti). Takže na úvod si všetky syry nastrúhame na hrubom strúhadle. Ja som použila raclette, ementaller a goudu, môžete požiť rôzne tvrdé syry, napr.


Na sýrové fondue se používá velké množství druhů sýra. Ve Švýcarsku je zvykem míchat dva nebo více druhů, zejména ementál, gruyère, vacherin fribourgeois a appenzeller, ve francouzském Savojsku se pak pro takzvanou fondue savoyarde tři druhy sýra – ementál, comté a beaufort. Vnitřní stěny kotlíku na fondue potřeme česnekem a nalijeme do něj víno. Kotlík dáme na plotnu, přidáme pepř, muškátový oříšek a nastrouhaný sýr.


Směs pomalu zahříváme a dřevěnou vařečkou mícháme, dokud nezhoustne. Fondue vymysleli švýcarští alpští pastýři, kteří žili daleko od civilizace a jedli jen to, co si sami vyrobili − chléb a sýr. Teplé sýrové omáčky připravovali z jednoho až dvou druhů sýra a vína nebo třešňovice.


Až mnohem později vznikly další kombinace. Trocha by som ten recept upravila, ak by som fondue nerobievala, mala by som v tom chaos. Nádoba na fondue sa najprv vytrie strúčikom cesnaku. Až potom sa vsype strúhaný syr a šťava a mieša sa, podlieva bielym suchým vínom podľa potreby. Na osobu počítajte so 1g syra, viac.


Vsypeme kousky sýru se strouhaným muškátovým oříškem a mícháme, až vznikne omáčka 3. Nádobu na fondue vytřeme chilli papričkou, vlijeme víno a zahřejeme 2. Zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou s troškou vína, krátce povaříme a dolijeme brandy 4. Kotlík ponecháme na mírném ohni uprostřed stolu, střídavě. Jednoduché sýrové fondue. Překvapte své hosty ve švýcarském stylu. Přizvěte je ke stolu se sýrovými fondue. Lahodné občerstvení v podobě sýrového fondue nadchne každého.


I přes nejasnost, odkud jídlo pochází, se však všichni shodnou na tom, že v dřívějších dobách bylo fondue připravováno alpskými pastýři přímo nad ohněm. Stranou si rozpustíme škrob v trošce vody. Recepty pre chutný život.


Přidáme k sýru, rozmícháme a prohřejeme společně se sýrem. Rendlík přeneseme nad ohřívač a servírujeme s pečivem nakrájeným na kostky, kterým fondue nabíráme. POTREBNÉ PRÍSADY Chcem sa s vami podeliť o tento super recept od p. Hrníčkový recept bez vážení! Domácí bílé pečivo z polohrubé mouky, másla, droždí, mléka a žloutku.


Stýská se vám po letních piknicích s přáteli v parku? Nakupte si kvalitní nádobí, udělejte zásobu sýrů, masa, čokolády a ovoce, rozpalte hořáky a pozvěte je na fondue večírek. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa. Je to pokrm nejen pro labužníky, ale zpříjemní i sezení s přáteli.


Dalo by se říct, že sýrové fondue je společenským pokrmem pro rodinu, přátele i jiné hosty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky