středa 28. června 2017

Jak namlít chilli

Sušení a mletí zralých plodů chilli papriček je mým velmi oblíbeným, univerzálním a jednoduchým způsobem, jak tyto pálivé plody zpracovat a uchovat je tak na dlouhou dobu. Obrovským plusem tohoto způsobu zpracování je výsledek v podobě jemného pálivého prášku, který je možné použít vždy a všude, ať už při. Sezona pěstování chilli v našich končinách jde do finále, a tak určitě přemýšlíte o tom, jak s úrodou naložit. Ty pak můžeme rovnou namlít na jemnou drť a uchovávat v uzavíratelné sklenici, případně si na celé nasušené plody můžeme pořídit speciální mlýnek, díky kterému je budeme mít do každého jídla čerstvě namleté.


Dnes je první dubnový den a ze všech stran se na nás budou valit aprílové žertíky. My si z vás však šprťouchlata dělat nebudeme a raději jsme pro vás připravili krátké video jak. Usušené chilli by nemělo měnit svůj tvar, být křehké a lámat se. Pak už jen stačí použít vhodný mixér. V mém případě to byl hyper super ETA robot s nástavcem na sekání koření, jehož stáří se odhaduje na let.


Svůj účel splnil na jedničku. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah.


Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Dobu sterilování bychom měli dodržovat zhruba na deseti minutách, jinak bychom poměrně křehkým plodům mohli zničit jejich strukturu. Z půl kila zvěřiny byste měli získat 8-porcí chilli. Pokud chcete mít maso namleté najemno, nastavte si mlýnek správně, nebo si maso nechejte namlít ještě u řezníka.


Jak umlít lněné semínko. Lněné semínko je bohaté na omega-mastné kyseliny a vlákninu. Trpíte-li intolerancí vajec, mleté lněné semínko s vodou je může např. Využití chilli papriček v lékařství, chilli mast aj. Pěstujeme více jak 1odrůd chilli papriček mezi které patří několik desítek vlastních odrůd.


Semena chilli papriček všech pálivostí. Správné klíčení semínek chilli papriček. Existuje několik způsobů jak docílit vysoké úrovně klíčivosti, musíme se však držet určitých pravidel. Nejjednodušší a nejlevnější se může zdát použití substrátu, který by měl být vždy sterilní (docílíme např. vypálením v troubě), zbaven škůdců, plísní a. Chilli semínka z Beskydské farmy.


Patříte mezi milovníky jemně pikantních, ale klidně i ďábelsky pálivých jídel? S námi se dozvíte spoustu informací, například jaké papričky si můžete pořídit, která je nejpálivější, jaké mají účinky na zdraví, ale hlavně – jak je zpracovat. Možná nebezpečí chilli. Díky čokoládě získá lehce nasládlou chuť, pokud máte pocit, že je jí málo, klidně ještě čtvereček přidejte a nechte rozpustit. Masová směs by měla být lehce pikantní, ovoněná kvalitní čokoládou, majoránkou, chilli a červenou paprikou.


Pokud vás po jídle pálí žáha, omezte konzumaci kořeněných potravin a pálivých jídel na jeden pokrm denně. Abyste předešli vzniku reflexu, pálení žáhy a dalším problémům s trávením, jezte pouze jídla uvařená doma. Jen u nich můžete kontrolovat, kolik je v nich koření a jak moc budou pálit.


Včera jsem koupil oříškovou čokoládu (většinou se dává hořká s chilli co jsem viděl), přidal jsem trochu másla, aby se to nepřipalovalo a přemýšlel jsem kolik chilli tam mám dát, zkusil jsem tam dat kousek papričky, ale říkal jsem si, že tam prsknu celou chilli papričku Penis Pepper Orange, aspoň víc zahřeje. Rady a návody pro každého a pro každou situaci. Nemáme-li mlýnek na mák, nemusíme tesknit, že ho nemáme jak namlít.


Uvaříme mák s cukrem v mléce, a pak rozmixujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky