pátek 23. června 2017

Domácí těstoviny z žitné mouky

Vyberte si ze stovek receptů na Těstoviny ze žitné mouky , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Těstoviny ze žitné mouky. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Těstoviny ze žitné mouky receptů z čech i ze světa. Vezmeme vidličku a vejce opatrně rozšleháme dohladka.


Teprve potom vejce začneme promíchávat s moukou.

Ruce si namočíme do mouky a těsto začneme hnětat. Měla by nám vzniknout hladké a pružné těsto. To zabalíme do fólie a necháme aspoň minut odpočinout.


Pak z těsta tvarujeme potřebné tvary, které můžeme plnit. Z nutričního hlediska jsou ale mnohem lepší těstoviny z mouky z tvrdé pšenice - tzv. Díky vyššímu obsahu lepku má semolina nižší glykemický index. Mouka z tvrdozrnné pšenice má nejen lepší nutriční hodnoty, ale také nevyžaduje další dobarvování, tedy pokud si chcete doma vyrobit krásné žluté těstoviny.


SUROVINY NA DOMÁCÍ TĚSTOVINY.

Nejlepší těstoviny se připravují z mouky k tomu konkrétně určené, jako je jemná pšeničná mouka typu 0 kterou dostanete v prodejnách italských výrobků a některých velkých supermarketech. Nej pro přípravu těstovin je mouka z tvrdé pšenice - semola, neboli semolinová mouka. Receptů na domácí těstoviny je opravdu bezpočet variant. Nezáleží jenom na tradicích každé italské rodiny, ale také na kvalitě mouky , teplotě či vlhkosti v kuchyni, velikosti použitých vajec.


Je proto potřeba neřídit se recepty na 1, ale spíše následovat jakýsi cit v průběhu zpracování těsta. Domácí těstoviny - z jaké mouky ? Neměla jsem pšeničnou,tak jsem je zkusila upéct ze žitné ,ty byly hutnější,to je normální,na chuť moc dobré,docela jako chleba. A pak z pšeničné,přidala jsem 2PL oleje a ty tedy byly LUXUSNÍ. A soli jsem dala 1a půl lžičky,na pečící papír a droždí kostku do DP,nevím proč by se mělo dávat sušené,peču tak roky.


Po vytažení z trouby je přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Kdo nemá pekárnu, může smíchat všechny suroviny v míse a těsto vypracovat vařečkou. Těsto může být v ledničce několik dní (asi 5).


Můžeme dozdobit také kokosem na marmeládou potřený moučník, čokoládovou polevou - podle fantazie. Chléb z žitné mouky je proto daleko vydatnější (nabízíme žitné mouky tmavé chlebové, celozrnné, světlé vyrážkové či trhanku). Smíchám vejce s moukou a osolím.


Ze semoliny se tolik nelepí jako z obyčejné.

Vypracuji těsto a pak už pracuje strojek Imperia (strojek si nemůžu vynachválit). Těsto neválím, protahuji strojkem a pak si dám nástavec, podle toho, jaké těstoviny dělám. Zcela bez barviv, konzervantů a dochucovadel.


Složení: Italská semolinová mouka, čerstvá vejce, olivový olej. Výrobce: Jaroslava Marešová. Distributor: Vitality Garden s. Pozor, pokud těstoviny plánujete sušit, do těsta NEPŘIDÁVEJTE SŮL, jinak Vám těstoviny při sušení zvlhnou!


Těstoviny ze semolinové mouky krásně drží tvar, a navíc se s těstem skutečně skvěle pracuje (pracuji s ním mnohem raději než s těstem z hladké mouky 00). Rozhodně tedy doporučuji semolinovou mouku alespoň. Upéct domácí pečivo z celozrnné mouky je snadné, ale musíme si zvyknout na to, že se s těstem pracuje jinak.


Neváže tak dobře jako těsto z bílé mouky. Recept na celozrnné pečivo není nijak složitý, vlastně je to to samé, jako když pečeme jiné jednoduché housky, rohlíky, veky. Tématické fráze: dalamanky dalamánky recept recept na dalámánky domaci dalamanky dalamanek dalamanek recept recepty za kačku dalamánky bez hnětení dalamánky bez kynutí domácí dalamánek dalamánky z žitné mouky dalamánky chlebové těsto recept dalamánek recepty na dalamánky chlebove dalamanky jak upéct dalamánky recept na.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky