pondělí 26. června 2017

Jaké koření do špaget

Postup přípravy receptu. Těstoviny uvaříme v osolené vodě a lžičkou oleje. Scedíme, necháme (přikryté, aby nevychladly) odkapat. Mezitím než se nám špagety uvaří, dáme do mísy olej, rozmačkaný česnek a koření. Obsahuje koření typická pro italskou kuchyni jemně mletá: bazalku, česnek, sušenou mrkev, oregano (dobromysl), černý pepř, tymián, citrónovou kůru, provensálskou směs a sůl.


Kromě těstovin ji můžeme použít i při přípravě králíka, do rajčatové omáčky, do leča, ke skopovému a jehněčímu masu, popř.

D to už i ja vařím teda líp :D memu příteli moc chutná a dnes v plánu jsou tyto špagety mňam těším se na ně a on take až přijde z práce Ha i jeho bejvalka neumela vařit kdyz prisel z práce dostal od ni kuře snad jen stehno a bylo divne žluté a jeste to ta kráva dala do euro obalu lol to jsou ženský takový k ničemu když neumí ani. Mezi recepty, které se dělají speciálně ze špaget , patří špagety carbonara nebo aglio olio. Nachystáme si celý černý pepř, nové koření , bobkový list, hřebíčky, sušený tymián a zázvor nebo muškátový oříšek.


Všechno koření umeleme, smícháme a nasypeme do čisté suché sklenice se závitem. Domácí paštikové koření se používá k přípravě delikátních paštik. Koření přidáváme jen po špetkách.


Taky dávám do špaget majoránku :) Naší rodině to tak prostě chutná a je mi jendo,jestli tam patří nebo nepatří. Každý si omáčku dochutí po svém:) Děláme to tak odjakživa,tak si mylsím,že není moc vhodný někoho za to soudit :) Guláš. A vaříme asi hodinu a půl.

Poté vývar přecedíme (kostičky si obereme a pochutnáme u večeře) a dochutíme. Dobromysl rostla už na zahradě, kterou jsme koupili, tak jsem ji už nemusela shánět. Mám ji ráda jako koření do rajčat, nebo i jako součást bylinkových čajů – konkrétně s mátou a meduňkou. Má antiseptické účinky – působí proti akné, proti plísním. Podporuje chuť k jídlu.


Do vývaru nalijeme část rozemleté kůže, zahřejeme, přidáme pokrájené maso s kousky kůží, koření , pokrájenou cibuli a vše minut povaříme a poté zalijeme octem. Znovu přivedeme k prudkému varu, odstavíme z ohně a naléváme do připravených misek nebo plochého pekáče s vyšším okrajem. Co se týká grilovacího koření , já osobně nemám směsi koření moc v oblibě, i když by se našly výjimky.


V případě omáčky na těstoviny bych zcela jednoduše dala přednost vedle česneku a pepře už jen bazalce, pak by to byly boloňské špagety, ale chápu, že maminka dává do špaget třeba něco úplně jiného, ale pak už zase nejsou boloňské. Bylinková kořenící směs vhodná na pizzu, do špaget a ostatních vařených či zapečených těstovin, můžeme použít i do salátů a zálivek, na dušenou a grilovanou zeleninu. Po minulém úvodu a zasvěcení do základů thajských pokrmů se dnes podíváme na typické koření , bylinky, sušené listy a trávy, které v této kuchyni nesmí chybět. Na těchto stránkách najdete všechno o bylinkách. Na co nám bylinky pomohou a návody na příprava čajů,nálevů,mastí,esencí.


Najdete tu recepty na přípravu,bylinkových vín a likérů. Jedovaté bylinky a jiné zajímavé rady. Recept na pálivou omáčku - harissa krok za krokem 1) Příprava surovin. Používá se nejen do sladkých pokrmů, ale i do slaných (ano, i k masu).


Je silně aromatický a má výraznou chuť.

K masu, zelenině, do salátů – prostě si vyberte, které máte rádi. A také v těchto směsích koření pořídíte spoustu Éček - a to asi není úplně ta správná cesta. A to není vůbec k zahození.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky